בוקר טב - לגבי ההפגנות של בני העדה אתיופית

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טב - לגבי ההפגנות של בני העדה אתיופית

אני רוצה להתייחס להפגנות העדה האתיופית... אני מצאתי הצדקה לכעס ולמחאה של בני העדה כי האפליה כלפי העדה והיחס המשפיל כלפיהם מצדיק כל הפגנה גם אם היא חורגת מגבולות האישור שקיבלו מהמשטרה...
אך אמש בצילומי ההפגנה בירושלים קלטו עיני שלט שהם נשאו ועליו באתיות גדלות היה רשום - גסטאפו.
עד כאן!! איבדתם את הסימפטיה שלי כלפיכם. אין לכם מושג מי היו הגסטאפו... מה הם עשו ... להשוות בין משטרת ישראל למעשי הגסטאפו זו עבירה חמורה. ולדעתי יש לעצור את מי שנשא את השלט ולאסור בחוק כל השוואה בין סממנים נאצים מול רשויות החוק במדינה .

הדסהש1

New member
היום יהיה סיבוב שני בתל אביב

בעורק מרכזי-נתיבי איילון....קראתי היום שהם כועסים על תגובה המפכ"ל
ואי התיחסות של הרמטכ"ל להכאתו של החייל...יש צדק בעניין
אך עד לקלל שוטרים ולומר להם גינויים שלא ישמע כדבר הזה...

י מ י ת 2

New member
היהודית האתיופים צודקים במחאה שלהם

אם פה ושם מישהו העלה שלט לא סימפטי, זה כואב, אבל אין להשית את העוול הזה על כל העדה ובעיקר לא לבטל את המחאה שלהם שהיא מוצדקת. גם הטענה כלפי הרמטכ"ל ושר הבטחון נכונה. אם מתעללים כך בחילים עליהם להגיב.

באשר למילה ציונות לפי השקפתי ציונות היא הזכות של כל יהודי לחיות במדינת ישראל ולכן אני רואה את עצמי כציונית.
ולכן אי אפשר לדרוש מערביי ישראל להיות ציונים.
נכון שהם לא קיבלו את תכנית החלוקה ופרצו במלחמה על הישוב היהודי, אבל לאחר שנסתימה המלחמה ונקבע מי תושב ישראל ומי לא, חובה על המדינה, גם לפי הכתוב במגילת העצמאות לתת להם את מלוא הזכויות האזרחיות וזה רחוק מאד מהמציאות.

יוליקה

Member
מנהל
ימית, כפי שכתבתי למעלה, איינני דורשת מערבים

להזדהות עם הציונות...זה דבר והיפוכו...
אבל זוהיר בהלול אומר שמפלגת העבודה כ"המחנה הציוני" איננה מפלגה ציונית,
כדי להצדיק את הצטרפותו למפלגה.

יוליקה

Member
מנהל
צרוף מקרים...תאריכים זהים

1898. 3.5 - נולדה גולדה מאיר, ראש הממשלה הרביעית של מדינת ישראל (נפטרה ב-1978)
היא נפטרה בבי"ח הדסה במחלקה ההמטולוגית.
כשנה מאוחר יותר, אושפז אבי בהדסה בדיוק בחדר בו נפטרה גולדה מאיר.
הוא אושפז למחרת חג הפסח...ונפטר למחרת יום העצמאות - ב-3.5.1979.

למעלה