בוקר טוב- איך אני עושה דשא?

לילית462

New member
יש כמה אפשרויות :

א. קוקוס, לשים קוקוס בשקית סנדביץ עם צבע מאכל ירוק - לערבב ו..יש לך דשא.ב. מרדדים בצק סוכר שנצבע לירוק, לוקחים כמה קיסמים קשורים בגומיה ודוקרים את הבצק כך שמתקבל אפקט של דשא.ג. בצק סוכר ירוק, מכינים כדורים קטנים אות הכדורים מרדדים/מועכים לחרוטים, מדביקים עם טיפה מים אחד לני וזה נראה דשא....להלן דוגמה, אפשר לשים לב שיש כאן שילוב של ב' וג'בהצלחה
 
תודה על התשובה ! התכנון שלי הוא כזה

עוגת שוקולד בתבנית חד פעמית גדולה (צריך להספיק ל- 30 ילד).את העוגה אני רוצה לצפות בגנאש מוקצף.הכנתי אתמול תבליט של סוסים. העוגה צריכה להיות מוכנה ליום חמישי הקרוב (2.6 אחה"צ) ואני רוצה שהסוסים ייראו כאילו שהם עומדים על דשא. ולהלן שאלותי : א.מתי לצבוע את הסוסים,עד עכשיו מהלתי צבע מאכל במים אבל קראתי פה בפורום למהול באלכוהול 95%,מה היחס ? ב.אם אני אכין את העוגה ביום רביעי וביום חמישי אצפה אותה בגנאש (אחרי שהיה בקירור),מה שאצטרך זה רק להניח את התבליט על הדשא,נכון? או שאולי סדר העבודה צריך להיות אחרת? תודה על העזרה.
 

לילית462

New member
תשובות....

האם את מתכוונת לצפות בבצק סוכר את העוגה ? אם כן כדאי להשתמש בתבנית רגילה ולא חד פעמית (כי בכל מקרה מוצאים את העוגה מהתבנית ושמים אותה על מצא). אם את מתכוונת פשוט לצפות את העוגה בגנאש את יכולה לפזר את הקוקוס הצבוע מעל, הגנאש כבר ידביק את הקוקוס לעוגה. לגבי האלכוהול - ממש טיפטיפונת, ואת יכולה להשתמש בכל אלכוהול לשתיה שיש לך בבית (לא להשתמש באלכוהול רפואי או שמהו כזה, חלילה) אם התבליט מוכן (אני מתארת לעצמי שאת מתכוונת לציור של הסוסים על יריעה של בצק סוכר) את יכולה כבר לצבוע אותו, זה לא מתקלקל ועדיף שיתיבש טוב טוב לפני שאת מניחה אותו על העוגה. את יכולה לאפות ביום רביעי, לקרר ולהרכיב ביום חמישי - אבל, אני הייתי ממליצה להקדים הכל ביום כך שביום חמישי בבוקר העוגה כבר תהיה מוכנה ולא יהיה לחץ.... (אלא אם את לא מתכוונת לשים בצק סוכר על כל העוגה ואז אין לך ברירה אלא להרכיב ביום חמישי, כי כידוע הגנאש דורש קרור והבצק סוכר שונא מקרר) וגם אז את יכולה להכין העוגה + הציפוי גנאש וקוקוס ולשים במקרר וביום חמישי רק להוסיף את הסוסים אני מקווה שעזרתי ולא רק בילבלתי יותר. בהצלחה
 
לא,איני מתכננת לצפות את כל העוגה

בבצק סוכר,בקשר לגנאש - אני רוצה להכין גנאש רגיל,לקרר ואח'כ להקציף אותו כל שזה יוצא כמו מוס. אלכוהול - כוונתי ל95% (אני מכינה עם אלכוהול כזה ליקרים). וממש לא בילבלת יותר ,להיפך זו אני שמבלבלת. תודה
 
למעלה