בוקר טוב. איך מונעים "בטן" כזו מעוגה בחושה? ראו תמונה

נריה222

New member
בוקר טוב. איך מונעים "בטן" כזו מעוגה בחושה? ראו תמונה

חבירם
בוקר טוב

איך מונעים "בטן" מעוגה בחושה?

זה המתכון

עוגת אוזים וקינמון


יום טוב לכולם

 
הכמות גדולה לתבנית בגודל זה

או להכניס פחות מסה,
או להשתמש בתבנית גדולה יותר.
 

נריה222

New member
לא קשור לזמן השהיה בתנור ולחום, ועוד שאלה

מה שרציתי לשאול זה : עוגה בחושה, כמה זמן צריך להקציף חומרים של עוגה בחושה ממוצעת? כמו למשל העוגה שהצגתי.
 

TCHM

New member
הבעיה...

העוגה "נסגרת" מהר בקצוות (3 צדדים) והמרכז (לו רק 2 צדדים) עדיין
לא נאפה וממשיך לתפוח.
תאפי בחום נמוך יותר וכמובן לוודא שחום התנור מדויק.
לשאלתך השניה - אין דבר כזה "עוגה בחושה ממוצעת" ולא כל עוגה
בחושה מקציפים, גם את זאת שהכנת לא מקציפים אלא מערבבים רק עד
שהחומרים היבשים הורטבו
, הקצפה במקרה זה רק תזיק למרקם העוגה.
 

נריה222

New member
תודה רבה.

בכל מקרה התנור שלי לא דיגיטלי, כך שאי אפשר כל כך לדייק במעלות.
חום נמוך יותר אומר זמן רב יותר בתנור?

ומעבר לזאת, כאן אולי כתבו לערבב. אבל במתכון שכתוב "להקציף" לא כתוב כמה זמן במיקסר, לא כתוב באיזה מהירות.
אז שאלתי בכללי לגבי עוגות בחושות..
בכל מקרה תודה רבה רבה על התשובה
 

TCHM

New member
חום נמוך יותר...מעט יותר זמן אפיה...

בכל מקרה הבדיקה היא לא לפי זמן אלא כשהעוגה קפיצית למגע
או בבדיקת קיסם.
 
למעלה