בוקר טוב, איפה הדסה שמעירה אותנו בבוקר?

מינהר

New member
בוקר טוב, איפה הדסה שמעירה אותנו בבוקר?

היום שמעתי ברדיו על חפירות תל ערד. גילו שם מערכת השקיה של הישוב הקדום, ערד. מעניין ביותר. יש שם גם שרידים קדומים של העיר.
והיום בחדשות 7 סיפרו על אחות מספרד שנדבקה באבולה, לאחר שטיפלה ב 2 חולים שהגיעו מאפריקה. ועכשיו מבודדים את כל מי שבא איתה במגע.
נאחל לכולם בריאות.

הדסהש1

New member
תודה מינהר..אני כאן..רק הייתי עסוקה

כמו כל בוקר...ורציתי לראות מי יפתח ראשונה????היום יהיה יום שיגרתי למדי.עדיין לא יודעת מה שלומו של יונתן..הבוקר יבקר אצל הרופאה
ויחליטו אם להביא אותו אלינו או שאימו תישאר איתו בבית...
מבצע החיסונים הוא בהילוך גבוה..אני מתחילה להרגיש מעט את הסימנים.מקווה שלא יחריפו..רוצה לבוא למפגש ביום שני.

אנחנו שייכים לסנוניות בנושא החיסונים

כל שנה מזה שנים רבות.
עד לפני ארבע שנים עשינו גם חיסון נגד דלקת ריאות, אני הפסקתי כי עושים עד גיל 65.
אתמול עשינו חיסון , אנחנו עושים חיסון נגד שפעת שנים רבות ללא תופעות לואי, והאחות נלחצה כששמעה שיש לי קוצב לב ולא היתה מוכנה להזריק לי אלא שאביא אישור מהרופאה שלי. התקשרתי לרופאה הביתה ושמתי את הטלפון על רמקול והאחות יכלה לשמוע שהרופאה אומרת שאין בעיה, אני יכול לקבל את הזריקה, למרות זאת היא התקשרה לרופאה הראשית של המרפאה לברר, והזריקה לי רק אחרי שההיא אמרה לה שהרופאה שלי היתה מנהלת מחלקה בבית החולים משך 30 שנה. רק אז התרצתה. אין לי טענות אליה, מוטב להיות זהיא מאשר לגרום נזק.

היה ויכוח בינינו כשאשתי אומרת שלא הייתי צריך לאמר לאחות שיש לי קוצב לב, ואני טוען שהיא צריכה לדעת, כי אני לא יודע אם אין לזה השלכות.

הייתי גם בחנות המחשבים (קניתי מחשב נייד חדש) והודעתי למנהל החנות שאם הוא רוצה שאבקר אצלו ואמשיך להיות לקוח, שינמיך את עוצמת המכשיר נגד גניבות בכניסה לחנות, כי העוצמה שלו חזקה מידי וגורמת לי לאי נוחיות. הוא לא ידע שאפשר לכוון. השיטה היא ניסוי, אם אני נכנס לחנות (לא מתעכב ליד המכשיר) ולא מרגיש בעיה, אז זה בסדר. אחרת, או שינמיכו את העוצמה, או שלא אכנס לחנות יותר.
וזה עובד.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב אני לא מתחסנת

אצלנו אין הגבלה על גיל בענין החיסון נגד דלקת ריאות... האחות של המרפאה שלנו
לא מפסיקה לנדנד לי... בעלי התחסן.

מה דעתכם על הידיעה הזאת??

שלושה מעורכי דינו של הרב יאשיהו פינטו התפטרו הבוקר, כשלושה שבועות לאחר שחתם הרב על הסדר טיעון מקל. עורכי הדין אלי זהר, רועי בלכר ומשה מזור העבירו בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב להשתחרר מייצוגו של פינטו, ככל הנראה על רקע הפרתו את הסדר הטיעון.
כעת נותרו לצדו של פינטו עורכי הדין איל רוזובסקי ובת-חן ליפסקי....

אם נאשם מפר את הסדר הטיעון - האם עורכי הדין צריכים להתפטר או שהמשטרה צריכה לעצור אותו???

לא מתחסנת. מעולם לא חליתי בשפעת,

בקושי מצטננת פעם בשנה, אז למה להתחסן?

ואולי המשטרה מפחדת מפינטו - יטיל עליהם קללה?

להתחסן או לא זה ענין אישי-פזיולוגי

אנחנו לא לוקחים צ'אנס. אשתי למשל, יכולה להסתובב בתוך נחיל יתושות ולא יקרה לה דבר, אחת הנכדות מספיק שיהיה יתוש בסביבה והיא כולה עקוצה ומנופחת.....

יוליקה

Member
מנהל
אני חושבת שזה שייך לסוג העור

גם אני לא נעקצת...ובעלי מריח אותם מקילומטר... ונעקץ
רק מהמחשבה שיש יתוש בסביבה...

עמיקם10

New member
אנחנו מתחסנים.עד החיסון חלינו 3-4 פעמים בשנה

בשפעת. מאז החיסון אולי פעם אחת.וגם כשחולים למרות החיסון המחלה קלה. השנה טפו טפו עוד לא- בינתיים.
אשתי אחות..כבר - 50 שנה במקצוע. אם היא מתחסנת זה אומר[לי] שהסיכון שווה.
נתוני הסטטסטיקה- של העליה בגיל הממוצע- מ-45 ל-80 מראה שהתרופות והרפואה בכלל הם מדע די מדוייק.
נ.ב.
מי חשב בכלל על קוצב לב. החלפת ברך וניתוח זעיר. ניתוחי לייזר בעיניים. [הכללית מחזיר כנראה רק חלק קטן..הגשנו תביעה]

מינה, כנראה שהדם שלך מוצא חן בעיניהם !

בקנטרי יש לפעמים ערבי מפגשים על הדשא בערב, הוא ראה אותי פעם אחת ולא יותר, כי חזרתי עקוצה בכל
הרגליים, למרות שגם אני מצאצאי הפולנים !

הדסהש1

New member
הפרשה של הרב פינטו מסובכת

והרבה אנשים נפלו לתוך הבאר הזאת, שאין שר שיכול על כל הרבנים
מפחדים מהטלת קללה, המפכ"ל לא יכול להרגיע את ניצביו,
והנה רוצים להביא מפכל מבחוץ שיעשה סדר,

יוליקה

Member
מנהל
ממציאי נורות ה=LED זכו סוף סוף להכרה

180 דולאר זה היה הבונוס שקיבל ממעסיקו ממציא ה-LED

היום הוא ו-2 שותפיו יפנים זכו בנובל

מינהר

New member
היי יוליקה. ראיתי שמדובר ב-2 יפנים ואמריקאי, כן?

ההסבר היה שהנורה חוסכת בחשמל לתאורה, הבנתי נכון?

יוליקה

Member
מנהל
מינה גם האמריקאי הוא ממוצא יפני

שני החוקרים היפנים איסאמו אקסאקי והירושי אמאנו והאמריקני שוג'י נאקמורה

עמיקם10

New member
ראיתי את התמונה של המנורת לד..נדמה לי

שבדירה הקודמת היו כאלה מסביב לקירות. אבל חשמל שילמנו אותו דבר כמו בדירה הנוכחית. 25 W היה כתוב על המנורות.
הן היו עם תקע כפול שני מגעים-לא עם הברגה.

למעלה