בוקר טוב אי שבת שלום

רשל

New member
בוקר טוב אי שבת שלום ../images/Emo39.gif

אוי מדספרטי דמפרנו אי דישי אנטרה סורבו איסורבו דה לה קפה דיזירה און בוקר טוב, אמה נואי אקי דיינדה דינגונוס אז וו איר הבוור לה קפה אין לה גוארטה מיה. אלוורמוס

רשליקה - בואנוס דיאס אי שבת שלום

יו סטו קון אל קפה אין מי מנו. אי און פדסו דה טורטה דה מואז. רשליקה, אנדה מורס? יו מורו אין גבעתיים. תרגום: אני עם קפה ביד ופרוסת עוגת אגוזים. רשליקה איפה את גרה? אני גרה בגבעתיים. אייר סטובימוס אנדה אמיגוס קה לוס פריינטס ויניירון דה גרסייה. (אתמול היינו אצל חברין שההורין מיוון) אייה סרביו סלטה דה מרנג´נה קון קזו סלדו אי אזייטה דה אוליבה. (היא הגישה סלט חצילים עם גבינה מלוחה ושמן זית) מה צ´ופי לוס דדוס (מצצתי את האצבעות)

רשל

New member
יא מאיזיטס גנס דה קומר ../images/Emo21.gif

חונה לרגע - דייס בואנוס אי שבת שלום יו מורו אין לוד. אי יו מנמורו דה ברנג´נה אי טודו מודו דה קזוס אי קון אלזטה דה אוליבה מס מיז´ור, אי טוספאס אונה קפה קון לצ´ה אי און פדסו דה עוגה קון מואייז, יא מסטה קיינדו לה בבה............ אמא קואלו סבה אזר קון לה דייטה ?? לבריאות כסאגה אי ארמוזורה דדייה

אלגרייה.....אלגרייה.......שבת שלום.

הרשליקה, אאחונה לרגע..... כמו נו מימטס אלקפה????? בואנה ג´נטה...... אי אגורה סולה סולה אקי קון לקפה......

רשל

New member
מוזמנת תמיד נו תסטרצ´ס ../images/Emo96.gif

קון לצ´ה
או סין לצ´ה סוכרזית או אסוכר אי קטורטה טפלזה

רותי ב.

New member
יש איזו

מילה שראיתי באחת ההודעות הישנות, שאני לא זוכרת את הפירוש שלה. VERDULIS – בביטוי (של אביאל) POR LOS TUS OJOS VERDULIS מה זה וורדוליס - משהו שקשור לראיה או מה
אני צריכה את זה בשביל המילון.

avielss

New member
verde-ירוק verdulis-ירוקות

פור טוס אוגוס ורדוליס בשביל עיניך הירוקות

רותי ב.

New member
נכון, אצלנו אמרו

וודרה = ירוק, ולעומת זאת, הפועל א-וֵור - לראות, והרי המשפט מדבר על עיניים, ואולי בגלל זה התבלבלתי.

יו מפואי אל המר........../images/Emo121.gif

אמה מתומו און איירה.... נו דמנדס.... מאינצ´י דטיירה פינה לברגה...... אךךךך..... טודו סבאזר בואנו......

למעלה