בוקר טוב. אני יוצאת להליכה לתפוס שמש,

מינהר

New member
בוקר טוב. אני יוצאת להליכה לתפוס שמש,

ואחר כך להרקדה בגבעתיים.אתמול הייתי בארוחת ערב טובה אצל ידיד יחד עם הבן שלי האמצעי [מקוריאה].
מה אתם אומרים על שפיטה? אתמול ראיתי בטלויזיה אותה או חיקוי שלה מדברת במבטא ערבי. תופעה.

נימה3

New member
מינה אני מעריצה אותך על ההתמדה בריקודים

פעם הייתי רקדנית נלהבת אבל הזמנים השתנו ולמען האמת אין לי היכן יכול להיות שאם היה בהישג יד הייתימצטרפת למרות הרגלים הבוגדניות.
תיהנו כולם מהשבת היפה ומהשמש הזורחת עוד מעט אצא לדרך לנטיעות טו בשבט שאמנם כבר חלף עבר אבל לנטיעות תמיד אפשר למצוא זמן מתאים וגם משחק יפה להזכיר נשכחות.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

אני כבר שעתיים חותכת סלטים...
החמין מריח בכל הבית...
מחכה ל"פלישה" של כל המשפחה!!

שנאבס לכולם , יוליקה ,גם אני מחכה למתקפה הגדולה .

לאחד הנכדים יש היום יום הולדת שש , והם יגיעו לא ....צהרים. הבת מהמרכז , גם הם יגיעו . והמטבח מלא מכל טוב . הכנתי צלי ,[מס 5 ] , כרוב ופלפל ממולאים וחמין כמובן . הרבה סלטים ומתוקים . מקווה שיהיה שמח שהנכדים ישחקו יחד , למרות שבן השש הוא הצעיר שבחבורה הבאר שבעית , וזה מהמרכז בן 1,8 והוא נכון לעכשיו , בן יחיד .
מינהר , באשר לכלניות , הכל גנטי . כל כלנית נראית כמו אמא שלה, אותו הצבע .
נימה , אצלי היה אתמול טובישבט של פרחים באדניות . זוג יונים מאוהב התישב לי מעל החלון [מתחת לרעפים ] , אינו מוכן לעבור דירה , כנראה שאין להם שרותים מסודרים . את הלשלשת שלהם זורקים למטה לעדנית שעל חלון המטבח . לי הסדור הזה עושה חררה . מצאתי בגינה 2 אדניות קטנות ולא "מאוישות" , אף אחד {פרח } לא גר בהן . קניתי כמה אמנון ותמר , שתלתי והעלתי לקומה השניה . עד פה הטובישבט . שלב ב" לקחתי מהגינה שני מקלות במבוק , [מאלו שתומכים בעצים הצעירים ששותלים ] , קשרתי להם בלונים צבעוניים , ואת הקצה השני "שתלתי האדנית . עד כה היונים מפחדות מהבלונים . נקווה לטוב . שיהיה לכולנו שבת שלום , תמר .

יוליקה

Member
מנהל

מינהר

New member
תמר, בעניין כלניות --אם יעבירו כלניות

אדומות מן הנגב לגליל, האם בחורף הבא הן תצמחנה אדומות, או בצבע אחר?
יתכן שגם סוג האדמה מדבר. המומחים חושבים שאלה כמויות הגשם.
בהצלחה עם הבלונים. לי אמרו לתלות דיסק, כדי להרחיק יונים . יש אצלנו גגונים לחלונות, שם הן אוהבות לשבת וללשלש לתוך מסתור הכביסה.

shron17

New member
למינה, לכלניות כמו לאנשים-הפגמנטים של הצבע הם עוברים בתורשה.

ככה הסביר לנו מדריך הטיולים כשנשאל באותה השאלה,כשהיינו בטיול בדרום (ליד קיבוץ רוחמה,בשדה כלניות אדומות.

shron17

New member
כשיש תחושת חומציות או צרבת בגרון ,מצאתי פיתרון לבעיה :

היום הגיעו זוג אורחים שביקשו לארוחה סלט שלא גורם לצרבת,שלא תהיה בו חומציות ,
הכנתי להם סלט גדול מכמה עלי כרוב סגול ,עלי חסה, מלפפונים ופקעת -שומר ( אניס) ,
מעולה נגד תחושת צרבת, (מכינים ללא עגבניות בכלל, מכיוון שגורמות חומציות.)
&nbsp
ערבבתי בקערה גדולה :
2 כוסות כרוב סגול -(חתכתי לרצועות דקות)
3 כוסות חסה חתוכה
2 כפות פטרוזילה קצוצה
שומר אחד גדול -חתוך למקלונים דקים,
גזר אחד - מגורר בפומפיה על החורים הגדולים.
6 מלפפונים טריים קטנים -פרוסים לפרוסות.
2 כפות שמן -זית איכותי.(חשוב שלא יהיה מעל 0.8 אחוז חומציות.)
הוספתי כפית אבקת-שום ומעט מלח- ים איכותי.
2 חופנים שקדים טבעיים ,חצויים לשניים,(ללא מלח.)
2 כפות גרעיני-חמניה לא קלויים.
ערבבתי היטב הכול ביחד ,והסלט היה מוכן.
&nbsp
אגב ,
סיפרו שהצרבת זו תוצאה של בצק עלים שומני "שהעמיסו " על עצמם, לפני שהגיעו.
אלינו לא נכנסים הביתה בכלל בצקים עתירי-שומן שמזיקים.
&nbsp
בכול מקרה הסוף היה טוב:
לשמחתי,לאחר כשעה מסיום הארוחה, התברר שחלפה להם לגמרי הצרבת. והתברר גם שמצאתי פתרון בריא וטעים לסילוק הצרבת,בעזרת הירקות, וללא צורך בתרופות.
כמו שאמר הרמב"ם: "מזונותינו יהיו תרופותינו."
&nbsp
שיהיה לכולנו שבוע טוב ,
והרבה בריאות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מינהר ,
שרון צודקת ,הכל גנטיקה .

אם תעבירי זוג צעיר מאקואדור , שיושבת על קוו המשווה , בצפון מערבה של דרום אמריקה. תושיבי אותם באוגנדה , שגם היא ממוקמת על קוו המשווה , אבל במרכז אפריקה . נראה לך שילדיהם יהיהו שחורים ???????????
גם פקעת/זרע של כלנית אם תזרעי מתחת לסלע , לא יפרח להיות רקפת .
יללה טוב תמר .

למעלה