הנה קטע כתוב
לפיד: " זהו רגע של הכרעה בין האינטרס הפוליטי המיידי - שנרתע תמיד מן המחיר שיש להכרעות היסטוריות כואבות - לבין הידיעה שמנהיגות פירושה לקיחת אחריות."
"אנחנו צריכים להתחיל מהלך שמטרתו לחתור להסדר אזורי שיאפשר לנו להוציא את הפלשתינים מחיינו"
בתגובה לתוכנית המדינית של לפיד אמר סטיב האדלי, מי שהיה היועץ לביטחון לאומי בממשל בוש והיה חלק מהדיון בפורום סבן: "אני חושב זאת תוכנית טובה מאוד. ואני חושב שיש הרבה מה לאהוב בה. מה שאני אוהב בה זה שהיא מכירה שבכל האתגרים שבאזור טמונות גם הזדמנויות, התוכנית גם מכירה בכך שהסכם ישראלי פלסטיני, אם הוא רוצה להיות יציב וממושך חייב להיות בקונטקסט אזורי, ולבסוף אני חושב שזאת תוכנית צודקת כי היא מנסה לקחת בחשבון את זהות האינטרסים בין ישראל ומדינות האזור הערביות הסוניות."
הבוקר, יום שבת 5.12.15 בשעה 10:00 בבוקר (17:00 שעון ישראל) השתתף לפיד בפורום סבן במסגרת דיון תחת הכותרת " איך להחזיר את הסדר למזה"ת". לפיד הציג את התוכנית המדינית שלו להסדר אזורי וקרא לקובעי מדיניות בארה"ב לאמץ אותה כדי להביא להיפרדות מהפלסטינים וכדי לייצר חזית אזורית נגד המלחמה העולמית בטרור.
לפיד על התוכנית המדינית שהציג: " לפני כחודשיים הצגתי בפני הישראלים תוכנית להיפרדות מן הפלשתינים. זו אינה היפרדות יפה. היא קשה, לא אסתטית, המטרות שלה מוגבלות: ללכת לועידה איזורית, בתיווך מדינות המערב וארה"ב בראשן, כדי להתחיל מהלך שמטרתו לחתור להסדר איזורי שיאפשר לנו להוציא את הפלשתינים מחיינו. הסדר כזה יאפשר לנו גם לבנות יחסים מסחריים ודיפלומטיים עם העולם הערבי כולו, ולבנות קואליציה של מדינות מתונות – יחד עם סעודיה, מצרים, ירדן ומדינות המפרץ – שיתמודדו יחד עם העיוות הרצחני של האיסלם המתגלם באידיאולוגיה של החמאס, חיזבאללה ודאעש. הסדר כזה לעולם לא יהיה מושלם, אבל הוא עדיף בהרבה על המצב הנוכחי. ישראל אינה יכולה ואינה צריכה לנסות לעכל אל קרבה 3.5 מיליון פלשתינים אם היא מעוניינת להישאר מדינה יהודית ודמוקרטית."
לפיד הוסיף: "אין שום דבר רומנטי בהצעה הזו. כדי שנוכל לשבור את החומה בינינו יום אחד, ניאלץ היום לבנות חומה גבוהה יותר. זו אינה מטאפורה. החשדנות והאיבה הם כאלה, שבשלב הראשון תצטרך ההפרדה להיות מלאה ככל האפשר. הם בצד אחד, אנחנו בצד שני. מה שמחייב הבטחון הישראלי הם סידורי בטחון קשוחים, שיאפשרו לצה"ל להמשיך לפעול מעבר לחומה, כדי למנוע את הקמתה של מדינת טרור ג'יהאדיסטית על גבולנו המערבי. לא נקבל כל סידור שלא יאפשר לנו למנוע – בכוחנו אנו - מהחמאס או מדאעש להשתלט על השטח."