גלילות תמרים - גלילות שף אנטואן
גלילות תמרים
(גלילות שף אנטואן הלו היא ליה מ-Ynet)
החומרים:
1 קילו קמח פחות כוס
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה (במקור מרגרינה)
כוס שמן
כוס מים
ממרח תמרים
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר
ההכנה:
מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה השמן והמים לבצק.
אני עיבדתי ביד, הבצק מאד נח לעבודה, אבל ניתן לעשות זאת גם בעזרת וו הגיטרה במיקסר.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה בלי שום בעיה).
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.
מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
מוציאים מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.
הערה:
במקום ממרח תמרים אפשר למלא בשוקולד למריחה, אפשר למלא בממרח חלבה ועליו חתיכות חלבה, אפשר למלא בריבה שעליה מפזרים קוקוס ואגוזים, כל מה שאהוב עליכם ילך.
בתאבון
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (אני הכנתי רק חצי כמות בצק ולכן 3 חלקים ולא 6), פותחים כל חלק לעלה דק ומורחים שכבה של ממרח תמרים
מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות (אני מפזרת פעמיים, פעם מיד ביציאה מהתנור ופעם נוספת לפני האחסון כשהן כבר קרות).
מאחסנים בקופסה אטומה ונהנים.