בוקר טוב.. אני צריך הכוונה...

shickoLB

New member
בוקר טוב.. אני צריך הכוונה...

אז ככה... אביו של חבר נפצע בתאונת עבודה ומפרק הזרת שלו התרסק לגמרי. הבעיה המרכזית היא שמתייחסים רע לאב שנפצע ולהגדרתו מאז הפציעה "מתייחסים אליו בעוינות ונותנים לו הרגשה שאינו רצוי". האב שעומד לסיים את תקופת ההחלמה בימים הקרובים חושש להגיע למקום עבודתו מפני היחס אליו שציינתי קודם ואף שוקל להתפטר מ"רצון" בעקבות כך. מכיוון שהחבר שהינו יליד ברה"מ מתקשה בעברית ואביו אינו דובר עברית כלל אינם יודעים מה לעשות במצב זה ולמי לפנות לתמיכה וייעוץ וחוששים להגיע למצב שאב המשפחה מובטל ופצוע. מצב שכזה בהחלט יגרום לסבל רב במשפחה שגם ככה במצב כלכלי בעייתי. אשמח אם תמליצו לי על צעדים שעליהם לנקוט ע"מ לקבל את כל זכויותיהם. מחר אני נפגש עם החבר ואני מקווה שאוכל לתת לו ייעוץ טוב. תודה.

עוינות כלפי עובד באי כושר מתאונה

שלום רב, השאלה כרוכה גם בנזיקין וגם בדיני עבודה. אני לא הייתי ממליצה לעובד להתפטר, אם כבר שיפטרו אותו, אבל עדיף שתשאלו בפורום דיני עבודה גם. לגבי תאונת עבודה, לא הוסבר איך בדיוק היא ארעה ולכן, יכול להיות שיש כאן עילת תביעה כנגד המעביד, וזה מהווה הסבר לעוינות שמקום העבודה מראה כלפי העובד, אם כי זה לא מוצדק. יתכן ויש כאן עילת תביעה כנגד חברת הביטוח של המעביד וכנגד ביטוח לאומי. בנוסף, תתיעצו גם בפורום דיני עבודה. בברכה,

למעלה