בוקר טוב. ארוחת הערב של אתמול

אמרלדה

Active member
בוקר טוב. ארוחת הערב של אתמול

התארחנו אצל זוג חברים, היינו יחד 5 זוגות.
אנחנו נפגשים כל שבוע, לעתים בבתי קפה, לעתים במסעדות, לעתים בבתים
ולעתים מחפשים קולטורה.
בבתים, אנחנו מנסים לשכנע אחד את השני לא להגזים. בינתיים זה לא הולך.
אצל הזוג הזה יש מנהג שכשמגיעים, מתיישבים בסלון עד הארוחה - כמו כולנו -
עם שתיה ופיצוחים. הפיצוחים הם מעוררי התיאבון. וזה נחמד. מעביר את זמן ההמתנה שכולם יגיעו, בצורה שונה.
אחר כך לשולחן האוכל, שנמצא בחדר אחר.

כשנכנסנו, מצאנו על השולחן:
במרכזו, מגש ממש ענק של סושי מהסושיה הנבחרת, עם רטבים.
מסביב:
סלט חצילים עדין וירוק, עם מעט מאוד תיבול.
איקרא תוצרת בית
פיסות סלמון מעושן דקיקות
סלט טונה
סלט עגבניות שרי ובולגרית
סלט אבוקדו עם ביצים
מגש גבינות קשות
חמאה
בגטים בשום, עטופים בנייר כסף, שיצאו הרגע מהתנור
ובטח שכחתי עוד משהו.

השולחן היה עמוס מפה לפה, אבל מתחת לצלחות המנה הראשונה היו גם צלחות
למנה עיקרית...

ואכן, בשלב מסוים, מגש הסושי נלקח, באמצע השולחן הונח מתקן מתכת ענק של פסים-פסים,
ועליו הונחו שתי תבניות ענקיות. אחת של לזניה והשניה של מאפה תפוחי אדמה ובטטות בשמנת.
כן הגיע לשולחן מגש גדול של קרפלך/פילמיני/פירושקי/פירוגי - במילוי תפוחי אדמה ובצל, משגע
(בילינו את הרבע השעה הבאה בבחירת שם מתוך האופציות העדתיות שהיו מסביב...) וסלט חסה.

שתיה חריפה ויינות כדת, שתיה קלה למעוניינים, וקינוחים:
על השולחן הונחו מגש ענק מחולק לשלושה: פרוסות דקות של מנגו, ליצ'י ותאנים. בנוסף, הבאתי
סברס קלוף. שלב הפירות לבד נמשך כחצי שעה או יותר והיה מאוד טעים.

אחר כך הוצע הקפה, והובא לשולחן קומקום עם תה צמחים על מתקן חימום.
אתם: עוגת פרג בתית
עוגת תפוחים ביתית
עוגת גלידה שהוזמנה מהגלידריה ממול, עם כפיות עשויות משוקולד לבן - מקסים, וגם טעים

היו על השולחן קצת משחקים נחמדים ומעניינים: קומקום התה עם המתקן היה שונה, גלילי וגבוה,
ומכיל הרבה.
המלחיה והפלפליה (שהיו בהם פלפל גרוס גס וגבישי מלח ורוד מהרי ההימלאיה), התגלו כמתקנים
שכשאתה לוחץ עליהם אתה מקבל אור דק. יש בפנים נורות.
מתקן המתכת המחזיק את הכלים החמים נראה כמו הרשת של התנור, רק קצת יותר צר.
כל סכין ערוכה ליד הצלחת היתה מונחת בקצה על פסלוני-פס קטנים נמוכים וארוכים, מנירוסטה, בצורת
כלב או חתול. מקסימים. שאלתי מה זה, אמרו לי: להניח את הסכו"ם. אמרתי: מי האידיוט שיניח את הסכו"ם
עם אוכל כזה?

ולא תאמינו, כל זה מוגש במטבח קטן, של פעם, שבקצה האחד שלו יש שולחן אוכל נפתח, ועשרה האנשים
שהיינו מילאו אותו עד אפס מקום...
ותשאלו למה אין תמונות? אז האמת היא שיש, אבל רק האנשים צולמו. וזה כמובן כי לא חשוב כל זה, לעומת החבר'ה,
שזה מה שעושה את העסק. היתה חוויה. עובדה: הגענו בשמונה וחצי, יצאנו באחת וחצי לאחר חצות.

שבת שלום
 

חנהפ

Active member
התמלאתי רק מלקרוא!

 
אוי ואבוי, סיפור מאד קשה לקריאה, במיוחד כשהדימיון עובד שעות

נוספות. איזה כיף לכם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
היה כיף לקרוא בלי תמונות. אני הייתי מסתפקת באווירה, נשנושים

של מנה ראשונה ושתי העוגות הביתיות.

כל הכבוד על המנהג הזה - יום אחד אנסה לאמץ.
 

אמרלדה

Active member
אז ככה: מבחינת כמויות, אין ספק שהעיקריות היו מיותרות

למעט הקרעפלך המדהימים. ובאמת, לא אכלתי מהמאפים האחרים.
אבל היו שם דברים אחרים שאהבתי, והחלטתי לאמץ כשמתאים:
הפיצוחים לפני הארוחה
מקום הכבוד הנפרד שקיבלו הפירות - לא יחד עם העוגות והגלידה
והעובדה שאם כבר מנה עיקרית - אז יחד אתה הגיע סלט אחד ויחיד - סלט חסה
כי כל השאר כבר היה ונשאר - מה שנשאר - על השולחן.
לגבי הפירות, זה היה מאוד נחמד. כי כל אחד: תעביר לי שני ליצ'י, תן לי עוד תאנה
אחת, שימי לי בצלחת 2 פרוסות מנגו - וככה זה נמשך, בעדינות. קסם של אתנחתא.
אז אלה הדברים שאאמץ אותם, כשאוכל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אהבתי את הפירות. פיצוחים קולה לבד בתקופה האחרונה ואכן שמתי

על השולחן בצלוחיות כהגיעו חלק מהאורחים לסעודת שבת וחיכינו ליתר, ולא רציתי משהו מתוק לפני האוכל.
 
למעלה