בוקר טוב, אשמח לרעיונות לבישול אמרנט

בוקר טוב, אשמח לרעיונות לבישול אמרנט

שאלתי את השאלה גם בפורום ניהול בית.
מודה ומתוודה, קודם אני קונה, אח״כ מחפשת איך ומה להכין

חיפשתי גם בגוגל

אבל מקריאה קבועה פה, עדיין סמוייה

יודעת שפה אמצא רעיונות טובים

תודה ויום טוב לכולם

ladybug6

New member
אמנם אין לי מושג מה עושים עם אמרנט

אבל ברוכה הבאה מהצללים בכל מקרה

אמרנט מבשלים

כמו אורז וכמו קינואה.
טיגון בצל וקוביות קטנות של ירקות ,עליהם את הגרגרים ומים ביחס של אחד לאחד. תיבול- מלח, פלפל שחור ואם אוהבים אפשר מגוון תבלינים אחרים או בלי.
יש טענה שניתן לעבוד איתו כמו פסטה כלומר לבשל בכמות פי שלושה או ארבעה של מים , להרתיח במשך כשמונה דקות ואחר כך לסנן ולשטוף- לא ניסיתי. ההגיון אומר לי שניתן להכין מזה סלט כמו סלט קינואה- חמוציות, בצל ירוק קצוץ, פטרוזילה קצוצה דקדק, מיץ לימון, מעט שמן זית, פלפל שחור, מלח וכפותיים סילן. אפשר להוסיף גם אפונה עדינה של סנפרוסט שטופה היטב במים- בלי לבשל.

מאמרנט ניתן להכין דייסה כמו מסולת או אורז.- חצי כוס אמרנט על כוס נוזל, פעם קראתי המלצה של מישהי על חלב קוואקר לזה. מבשלים עש שמסמיך והאמרנט נהיה מן שקפקף לבנבן. ניתן להוסיף קינמון, להמליח או להמתיק.

luliy

New member
או סוף סוף תשובה

שחיפשתי כבר הרבה זמן

האם אמרנט הולך גם עם טיגון שום בנוסף לבצל?
האם יש ירקות ספציפים שמתאימים לאמרנט?
חוץ מפלפל ומלח אילו עוד תבלינים מתאימים?
כתבת שמאמרנט ניתן להכין דייסה. אני חושבת שרק דייסה אפשר להכין ממנה. לא נראה לי שאפשר להכין סלט כי זה יוצא במרקם דייסתי:)
יש חלב קוואקר? איפה ניתן להשיג?

תשובות

לפי האמור אם את מבשלת בהרבה מים ביחס של 1:4 10 דקות, לשטוף היטב ואז לסלט.
חלב שיבולת שועל יש בכל מקום, בסופרים בחנויות טבע...
טיגון שום זה ענין של העדפה, אני לא אוהבת שום מבושל בתבשילי דגנים אבל בעיקרון אם היית שמה באורז אז גם כאן זה מתאים.

אני אוהבת בתבשילי דגן להכניס גזר, בצל, קישוא, פטריות, שורש סלרי ,שורש פטרוזיליה...

תבלינים? קארי מדרס, כורכום, כמון

luliy

New member
לגבי התבלינים שרשמת

קארי מדרס, כורכום, כמון- אפשר להוסיף לאמרנט פלפל ומלח נכון?
וכל התבלינים הללו מוסיפים אותם גם אם אני מבשלת רק אמרנט בלי ירקות?
מה ההבדל בין קארי לקארי מדרס?

אפשר

קארי זה שם כללי לתערובת תבלינים שמשתנה במקור מאזור לאזור על פי רוב היא מכילה כורכום, כמון, כוסברה, חילבה, ולפי האזור בהודו מופיעים בה גם זני פלפל חריף מה שבארץ לא שמים בכלל, זרעי שומר, ג'ינג'ר ועוד כהנה וכהנה.

קארי מדרס מכיל תערובת מוגדרת של תבלינים שמעניקה לו ארומה ייחודית - זרעי שומר, זרעי חרדל, זרעי כמון, זרעי כוסברה, קינמון טחון, זרעי פלפל שחור, אגוז מוסקט טחון ,ציפורן, הל, כורכום, פלפל אדום חריף טחון- קאיין או אחר, ג'ינג'ר.

כל התבלינים תקפים גם באמרנט נטול ירקות.

היי נטשקה כתבתי בשני הפורומים בו זמנית

שם גם ראיתי, תודה

אמרתי לך כבר לא פעם, מחכה לבלוג טבעוני משלך
בזמן האחרון אני במחשבות ותהליכים לעבור לטבעונות
תודה יקרה

למעלה