זה הכי קרוב לדיקטטורה !!!
כן, היה נסיון כזה והוא נכשל נמרצות ובוטל תוך זמן קצר.
אי אפשר לאמר לאנשים מה לעשות ברכב שלהם. הפוך, המדינה צריכה לוודא שיש מספיק מרחבי תנועה לכלי רכב, ובזאת המדינה נכשלה.
לא יכול להיות שבן אדם עובד כל השבוע ובשבת רוצה לנסוע עם המשפחה לטייל, ויכריחו אותו לשבת במעצר בית, זו דיקטטורה.
האיסוף של אנשים לאותו כיוון הוא בלתי אפשרי ברוב המוחלט של המקרים ומציק ומפריע וגורם לאיחורים וכל מיני מרעין בישין, במקום זה המדינה היתה צריכה להפסיק לשדוד את הקונים כאשר מחיר הרכב הוא 200% משוויו האמיתי, והביטוח שלו יקר יותר מביטוח של מכונית !
אי אפשר להטיל על הציבור מטלות שהן תפקידה של הממשלה/המדינה/העיריה וכדומה, יש רושם שהנהג הוא פרה חולבת שניתן לחלוב אותו עד אין קץ.
גם אני לא רואה סיבה לשלם כל כך הרבה, אני עושה רק ביטוח חובה לקטנוע, ולמכונית ביטוח מקיף, בסופו של דבר ההוצאות על הקטנוע גבוהות יותר מאשר ההוצאות על המכונית. (ולא מדובר במכונית ישנה מבקרת מוסכים).
התנועה בקטנוע יכולה להיות זולה יותר, קלה ומהירה בעיר, בלי בעיות חניה. לא סתם בערים הגדולות של מזרח אאסיה למשל הרכב הדו גלגלי מהווה 80%-90% מכלי הרכב בעיר.
עשיתי פעם נסיון מול אשתי, אני בקטנוע והיא במכונית וכשאני סיימתי את המטלות שלי, היא סיימה רק 10% מהמטלות שלה.....