בוקר טוב-בהמשך למה שכתבנו אתמול

חזקוש

New member
בכל מה שפוגע בבני אדם צריך לטפל, אלא שיש שהורגים יותר

לפי סטיסטיקה של שנים עברו רק ב כ 34% מהתאונות הגורם המעורב הוא תאונת רכב פרטי ברכב פרטי או תאונה עצמית למרות שאחוז הרכבים הללו הגבוה יותר.
המחקר מראה כי נהגים מעשנים מעורבים יותר בתאונות דרכים ויש נתאונות שחקירתם מוחיכה כי נגרמו עקב עישון טבק והביאו למוות בתאונה או לפציעות.
מי שמעשן בנהיגה משתמש ביד אחת לסיגריה ולרוב ב 2 ידיים להדליק אם אין מצת חום ברכב.
שאיפת עשן טבק פוגעת בשמיעה של ילדים קטנים באופן מוחלט לכל החיים.
מעשנים שמסיעים ילדים מכריחים אותם לעשן גם אם החלונות פתוחים ובוודאי שהם סגורים. זו תקיפת קטין והתעללות בחסר ישע, ולדעתי גרוע מרוב סוגי הפגיעות שמהן אפשר להירפא..
מדוע לא אוסרים לגמרי עישון בנהיגה? ראיתם מישהו שקיבל דו"ח על נהיגה ביד אחת בגלל עישון?

לפי פרסומיי משרד הבריאות כ 10 אלפים איש מתים מידי שנה בישראל בלבד מנזקי עישון טבק, מתוכם מעל 1000 מתים מעישון פאסיבי.
זה הרבה יותר מתאונות דרכים!
לחברות הסיגריות יש לובי חזק בוועדות הכנסת והם בולמים טיפול בנושא.
תאונות דרכים זה צבעוני ופתאומי לכן זה נמצא בראש וכולם רצים אחרי העדר של מרוויחי ממון מבעיית תאנות הדרכים.
הסיבה העיקרית לרוב ת"ד היא גורם אנושי של אנשים טובים ונורמטיבים ללא כוונה רעה שלא לימדו אותם טוב להתנהג בכביש.

לא יעזור שום דבר, לדבר למעשן זה כמו
.....

מעשן מכור איש לא מענין אותו, רק הוא והסיגריה שלו.

אני הייתי בשני הצדדים:
עישנתי בעבר 20 שנה מהצבא עד 1984 שאז החלה המודעות הרצינות לנזקי העישון, והפסקתי.
למעשה לא הפסקתי לעשן, כיוון שאשתי מעשנת כמו קטר ואני מעשן פסיבי.
כל הנסיונות להניאה מכך ללא הוכיל.
הלכה לקורס למניעת עישון ובהפסקה יצאה לעשן.....
היא מגיעה לבית חולים במצב קשה, אבל היא תגרור עצמה החוצה כל 20 דקות לעשן.

הסברתי לה שהיא לא יכולה לעשן בבית כי העשן מחניק אותי פיזית (אני חולה באי ספיקת לב 45EF) , זה לא עוזר לי.
כשאני נכנס לסלון היא ממהרת לכבות, ואני מסביר לה שהיא לא יכולה למלא את הסלון בעשן ועם כיבוי הסיגריה העשן ייעלם, זה לא עוזר לי.
גם עישון ליד חלון המטבח חסר ערך כאשר העשן נכנס לדירה ולסלון.....

לבן שלי מודעות גבוהה לבריאות (טבעוני) ואמר לה שהוא לא יכול להביא את אשתו והנכדה לבקר אותנו ולהיות חשופות לנזקי העשן, לא איכפת לה. היא טוענת שהיא תמות אם יקרה משהו למי מהילדים או הנכדים, אבל עד העישון.....

אני יודע בוודאות ממה אמות - סרטן ריאות......

למעשה אף אחד מהילדים והנכדים לא רוצים לבוא אלינו בגלל העישון הכבד שלה, וזה לא מזיז לה כי כשמדובר בעישון - זה קודש......
אבל היא דאגנית מאוד , וכל היום מטלפנת לכולם כמה פעמים ומוודאת שהכל בסדר, וכך יש סבתא מרחוק, אפילו בלי שלט-רחוק.

נכון שזה גם בעיה בנהיגה. היא כבר עשתה תאונה כשהתכופפה בנסיעה להרים סיגריה שנפלה על רצפת הרכב...
המושב שלה מלא חורים מפירורי סיגריה דולקים שנפלו עליו...

אני הפסקתי להתלונן אחרי מאות פעמים של תלונות שנופלות על אוזניים ערלות.....
ומהכירי את ההיסטוריה של בנות המשפחה שלה, כולן היו חולות, חולות, חולות, אלמנות... (וחיו עוד 15-20 שנה אחרי מות הבעל)... ובכל פעם שהיא טוענת שהיא לא חשה בטוב, אני בודק את בריאותי...

חזקוש

New member
המשפט האחרון שלך קרע אותי מצחוק

תודה על השיתוף החינני.
גם אני הפסקתי לעשן 1983,עישון כבד מאוד, של שנים.
הסיבה רצון למשפחה נקייה מעישון כמה חודשים לפני שנולד בני הבכור..
זו הייתה הפסקה שנייה אך לתמיד.
הפעם הקודמת שניסיתי להפסיק כ 10 שנים קודם, אלא שמלחמת יום הכיפורים החזירה אותי לעשן. הצורך לעשות משהו כדי לא להירדם בלחימה לאחר יממות של חוסר שינה.
הטנק היה מלא בעשן סיגריות אבל גם בעשן אבק שריפה מפגזים שנורו.
למזלי יצאתי מהמלחמה בלי להפסיק לעשן.
היןם ידוע כי בטבק באופן טבעי יש פולניום שהוא איזיטופ רדיואקטיבי ורעיל של אורניןום.
החוןמרים המרעילים נספגים לבגדים ולרהיטים ומרעילים שוב את אוויר הסביבה.
זוגתך אינה מפסיקה כי לא באמת רווצה וגם שהלכה לטיפול זה לא היה מרצון אמיתי.

יש פתרון להקטנת הסבל. יש חברה בשם 'תרמקס' שמיבאת מכשיר חשמלי לסינון אוויר מיוחד לעניין עישון. אפשר להקצות חדר בבית שבו יפעל המסנן ואז גם החדר יהיה נטול ריח וגם כל הבית.
קשה לזוגתך להפסיק, אבל כמו שהיא מגבילה עצמה בתוך מוסדות ציבור כמו בית חולים היא יכולה להפגין התחשבות ולהגביל את העישון רק לאותו חדר.
אתה יכול להסייע לה להסכים בעזרת תקשורת מקרבת.

למעלה