בוקר טוב בנות. אני גבר!

kuku1900

New member
בוקר טוב בנות. אני גבר!

שלום רב לכולכן עשיתי עם הילדים עוגה רציתי להראות למרות שהיא ראשונה הילדים שיגעו אותי והיו כמה בעיות, את דעתכן באופן כללי ולשאול כמה שאלות, אשמח לתגובות ותשובות. תודה
 

kuku1900

New member
עכשיו שלב השאלות ברשותכן

1. העוגה בפנים היא פילסברי ללא כלום עליה. האם עקב כך הבצק לא נתפס בשוליים ויצר לי מעיין שימלה ? מה הייתי אמור/ צריך למרוח ? 2. מפחד שהבצק יידבק לי בזמן הפתיחה והמתיחה השתמשתי בהרבה (יחסית) קורנפלור. למה זה גורם ? מבחינת טקסטורה, טעם ייבוש צבע וכו' 3. בתמונה שמראה תקריב מהצד אפשר לראות שהסרט שעשיתי נסדק. איך אפשר להחליק אחרי ששמתי ? ואם זה קשור לעובדה שעבדתי עם בצק cmc ? 4. כשצבעתי את הבצק, לא הצלחתי לקבל גוונים יותר חזקים לאותו צבע, יכול להיות ? איפה טעיתי ? האם ניתן לערבב בין שני צבעים ? 5. התבנית בגודל "28 זה גדול מידיי ? הבצק שעוטף יצא ענק ודק, והבליט את הגבשושים של העוגה. איך ניתן להימנע מזה ? 6. איך אתן גורמות לעוגה להיות ישרה למעלה ? 7. באיזה תבניות אתן משתמשות ליצור עוגה מרובעת ? ואיך אתן מוציעות אותה אחר כך מהתבנית ? 8. דעתכן הכנה בבקשה בלי להעליב. תודה רבה
 

kuku1900

New member
עוד קצת שאלות

אתן עובדות בישיבה או עמידה ? cmc או בצק רגיל ? יש פטנט מהיר לניקוי הכלים בסוף ? על איזה משטח אתן עובדות ? שיש ? נייר ? מה העדפה ? קורנפלור או אבקת סוכר ? שוב תודה
 

net the jet

New member
כל הכבוד על העבודה המשותפת. יצאו דברים

חמודים מאד. לשאלות- כשמרדדים עבה- לבצק יש כובד ואז הוא נופל יותר טוב ויש פחות בעיה של שאריות בצדדים. בכל מקרה צריך קרם על מנת שהבצק ידבק. אחרת יכולות לצוץ בעיות אחרות כמו של בועות.... הרבה קורנפלור עלול ליצור סדקים, אבל לפעמים אין ברירה. מה שחשוב לסובב את הבצק על המשטח שלא ידבק ולעבוד זריז, לא למתוח אותו אלא רק לרדד, ושוב- ליחסית עובי לא קטן. כשעובדים עם CMC צריך ללוש עוד ועוד. הייתי ממליצה לשמן טיפה את הידים במרגרינה לפני שמפסלים ואז זה מבטיחי שיהיו פחות סדקים. לצבעים כהים יותר צריך יותר צבע... לנסות על חתיכה קטנה עד שמגיעים לקבלת הגוון הרצוי ואז להמשיך עם שאר הבצק. אין שום בעיה בעירבוב צבעים. 28 זה גדול.. אבל הכל יחסי... כשרוצים עוגה גבוהה, שמים יותר בלילה או אופים בתבנית קטנה יותר כשהעוגה לא יוצאת חלקה, מעט מאד ניתן לעשות למנוע את מראה הגבשושיות. רק בצק עבה יעזור קצת והחלקותו אחרי שמניחים. צריך מראש לדאוג שהעוגה תצא ישרה וחלקה. או לשנות משהו באפיה, או אם אין ברירה לעשות "עבודת טיוח" עם קרם. לגבי תבנית מרובעת. אני אישית משתמשת ברינג. לגבי הוצאה של עוגה מתבנית- בכל מקרה שאני אופה אני שמה נייר אפיה בתחתית . אחרי האפיה עוברת עם סכין מסביב לדפנות, הופכת את העוגה על משטח ואז מקלפת מהתחתית את נייר האפיה. אני עובדת רק בעמידה.. כי כל שניה אני הולכת לכיור לשטוף ידיים או להביא משהו. לא מומלץ כי אני לפעמים מסיימת עם כאבי רגליים וגב, אבל ככה התרגלתי. ( גם יש לי קוצים בישבן ) ממליצה להתרגל לעבוד בעמידה בזמן הלישה והרידוד בלבד. כל הפיסולים וכ"ו- בישיבה! אני ממעטת להשתמש ב CMC אבל כשאין ברירה-אין ברירה. את כל הכילים הקטנים אני משרה במים, הבצק נמס ואז אין בעיה לשטוף. משטח העבודה שלי נקרא DUROPAL שזה מעין פורמייקה איכותית.... אין לי שום בעיה, זה מה יש בבית! אני מעדיפה קורנפלור ולו רק מעצם המחשבה שאבקת סוכר מפוזרת אולי תקרוץ לכל מיני נמלים מכל השכונה להגיע. -אין לי שום בעיית נלים אבל זה כנראה פסיכולוגי. חוצמזה התרגלתי לעבוד מההתחלה עם קורנפלור וזה בסדר גמור.
 
אני אענה לך .........

1.צריך למרוח על העוגה קרם כלשהוא כדי שהבצק ידבק אליה זה יכול להיות גנאש(שוקולד +שמנת מתוקה),ממרח שוקולד,נוטלה,ריבת חלב וכו'. 2.צריך לשים מעט קורנפלור,הוא גורם לייבוש הבצק וגם להבהרת בצק צבוע 3..צריך ללוש היטב את הבצק לפני שמשתמשים בו ואז הוא יהיה חלק ובלי סדקים, אחרי ששמת קצת קשה לתקן,אבל אם הסדקים לא נוראים אפשר למרוח עליהם קצת מרגרינה לריכוך, גם עודף קורנפלור גורם ליבוש הבצק והופעת סדקים. 4.אולי יותר צבע? ניתן בהחלט לערבב צבעים. 5.הרוב משתמשות בתבנית 24", כך גם העוגה גבוהה יותר הבצק צריך להיות עבה יחסית ואז הוא נופל יותר יפה בצדדים ומסתיר גבשושיות.אפשר להשתמש גם במחליק בצק. 6.אנחנו הופכות את העוגה ומצפות את הצד התחתון הישר 7. משתמשות ברינג מרובע. 8. הפיל באמת מאד חמוד,לא פלא שהתלהבת,האף קצת ארוך מדי לטעמי, מקווה שעזרתי
 
הפיל יצא מקסים!!

2 הארות. רידוד עבה יותר של הבצק יתן מראה חלק יותר וגם מריחה טובה של קרם מקשר. דבר שני, אם תוסיף יותר cmc לבצק תוכל לדקק יותר את העלי כותרת והעלים. יצא ממש יפה! כל הכבוד!
 

lzabari

New member
עוגה מתוקה

אל תרדד כ"כ דק את הבצק ואז לא ייראו הרבה גבשושיות מהעוגה הפילון והפינגווין חמודים CMC שמים בבצק המיועד לפיסולים. בבצק לכיסוי ולסגירה אין צורך
 

שבלולי1

New member
איזו עוגה מקסימה...והפיל חמוד להפליא

והפינגווין גם.. אבל הכי חשוב הוא שהעוגה היתה טעימה מאוד מאוד..( נו KUKU מי אני ומה שמי?!
)
 

תקוה8

New member
שלום לגבר המוכשר

עוגה נחמדה מאד, הפילון והפינגווין נהדרים! כבר ענו לך על השאלות, רציתי רק להוסיף בעניין הצבעים, יש גוונים שקשה להגיע אליהם כמו אדום חזק, צריך לקנות צבע ג'ל בגוון המתאים, רצוי לצבוע לפחות יום אחד לפני השימוש, אז אפשר לראות שהגוון מתחזק.
 

winny

New member
כל הפיסולים מקסימים. למה הפילון...

לא על העוגה? אני בטוחה שהילדים התלהבו :) איך הייתה העובדה עם ב"ס? אני עובדת עם משטח מסיליקון. מאפשר לי לעבוד כמעט ביל קורנפלור, וזה מקל עלי. על שאר השאלות כבר נטע ענתה בפרוט :)
 
למעלה