כל הכבוד על העבודה המשותפת. יצאו דברים
חמודים מאד. לשאלות- כשמרדדים עבה- לבצק יש כובד ואז הוא נופל יותר טוב ויש פחות בעיה של שאריות בצדדים. בכל מקרה צריך קרם על מנת שהבצק ידבק. אחרת יכולות לצוץ בעיות אחרות כמו של בועות.... הרבה קורנפלור עלול ליצור סדקים, אבל לפעמים אין ברירה. מה שחשוב לסובב את הבצק על המשטח שלא ידבק ולעבוד זריז, לא למתוח אותו אלא רק לרדד, ושוב- ליחסית עובי לא קטן. כשעובדים עם CMC צריך ללוש עוד ועוד. הייתי ממליצה לשמן טיפה את הידים במרגרינה לפני שמפסלים ואז זה מבטיחי שיהיו פחות סדקים. לצבעים כהים יותר צריך יותר צבע... לנסות על חתיכה קטנה עד שמגיעים לקבלת הגוון הרצוי ואז להמשיך עם שאר הבצק. אין שום בעיה בעירבוב צבעים. 28 זה גדול.. אבל הכל יחסי... כשרוצים עוגה גבוהה, שמים יותר בלילה או אופים בתבנית קטנה יותר כשהעוגה לא יוצאת חלקה, מעט מאד ניתן לעשות למנוע את מראה הגבשושיות. רק בצק עבה יעזור קצת והחלקותו אחרי שמניחים. צריך מראש לדאוג שהעוגה תצא ישרה וחלקה. או לשנות משהו באפיה, או אם אין ברירה לעשות "עבודת טיוח" עם קרם. לגבי תבנית מרובעת. אני אישית משתמשת ברינג. לגבי הוצאה של עוגה מתבנית- בכל מקרה שאני אופה אני שמה נייר אפיה בתחתית . אחרי האפיה עוברת עם סכין מסביב לדפנות, הופכת את העוגה על משטח ואז מקלפת מהתחתית את נייר האפיה. אני עובדת רק בעמידה.. כי כל שניה אני הולכת לכיור לשטוף ידיים או להביא משהו. לא מומלץ כי אני לפעמים מסיימת עם כאבי רגליים וגב, אבל ככה התרגלתי. ( גם יש לי קוצים בישבן ) ממליצה להתרגל לעבוד בעמידה בזמן הלישה והרידוד בלבד. כל הפיסולים וכ"ו- בישיבה! אני ממעטת להשתמש ב CMC אבל כשאין ברירה-אין ברירה. את כל הכילים הקטנים אני משרה במים, הבצק נמס ואז אין בעיה לשטוף. משטח העבודה שלי נקרא DUROPAL שזה מעין פורמייקה איכותית.... אין לי שום בעיה, זה מה יש בבית! אני מעדיפה קורנפלור ולו רק מעצם המחשבה שאבקת סוכר מפוזרת אולי תקרוץ לכל מיני נמלים מכל השכונה להגיע. -אין לי שום בעיית נלים אבל זה כנראה פסיכולוגי. חוצמזה התרגלתי לעבוד מההתחלה עם קורנפלור וזה בסדר גמור.