בוקר טוב. בתחן ושפירא, מה זה כל כך חשוב לכם

oritta17

New member
מבקשת תשובות לשאלה על דברים מוזרים,,,

הנכדה שלי בת התשע, שאלה אותי שאלה שמאוד מסקרנת אותה:
האם יש משהו מסויים בארץ-ישראל,שנראה מוזר בעיני האנשים שהגיעו מחו"ל בכדי להתגורר כאן.
(משהו שהם ראו רק כאן בארץ ,ושמעולם לא נתקלו בזה בחו"ל)

מכיוון שאני ילידת -הארץ,ואני דור שלישי בישראל ,אין לי תשובה משלי לשאלה.
פעם שמעתי ממישהו שעלה לישראל מאוסטרליה, ובהתחלה היה לו מאוד מוזר לראות שאנשים בישראל נועלים סנדלים, כי להם לא כזה דבר באוסטרליה.

מעניין אם יש כאן אנשים שעלו ארצה בצעירותם, ושזוכרים שראו דברים שקיימים רק בישראל,ושבהתחלה נראו להם מוזרים, עד שהתרגלו .

מינהר

New member
בוקר טוב. בתחן ושפירא, מה זה כל כך חשוב לכם

מה כתוב בקוראן בקשר לארץ ישראל וליהודים בכלל? זה ספר רציני בכלל?
העיקר שאנו יודעים שארץ ישראל היא שלנו וזהו. אולי גם נבקש אישור מההודים והיפנים?

מינהר

New member
שלום, בימים האחרונים נוצר קשר ביני ובין

חברה מהילדות המוקדמת, שנמצאת שנים בטורונטו. יש לה גם בית בארץ . היא פרופ' לסוציולוגיה שם. אני מרגישה שכמו שמשך חמישים שנה לא היה בינינו קשר, אין מקום לקשר כזה עכשיו. מלאכותי מידי. שום דבר משותף מלבד זכרונות רחוקים. בתמונה ההורים שלה בחתונה שלי.

אתם יודעים למה אני שונאת עוזרות בית!!!

הנה הכנתי לה את הבית, קבענו שתגיע ב7.30 עדיין לא הגיע, התחלתי לבד לנקות, הסלון כבר נקי, אם תגיע עכשיו לא אפתח לה את הדלת וזאת מכיוון שזה זילזול, ראתה גשם..... צריכה היתה לקחת מקדם ביטחון ולהגיע בסביבות הזמן,ועכשיו אם תגיע באיחור וכדברי לא אפתח לה את הדלת יהיו לי רגשי אשמה ונקיפות מצפון, אבל לא איכפת לי אתמודד עם זה, שהיא תרגיש לא טוב.

כפי שסיפרתי היא עובדת בעוד דירות בבנין , אז היתה צריכה לדעת מתי לצאת מהבית על מנת להגיע בסביבות הזמן שקבענו, ואם היה לי תור לרופא באותו יום ורציתי להשאיר אותה לעבוד, יש המון סיבות למה לא לאחר.

מינהר

New member
ניצת, שכחתי מן הצרות האלה, העוזרת שלי

גרה 50 מטר ממני, ואף פעם לא מאחרת. אבל היא בת 50. יום אחד גם לה יהיה קשה לזחול מתחת לכיור.

כבר הזזנו את הספות, את השטיח בסלון והסלון מבריק ונוצץ

מוזמנים אלי לבית למסדר נקיון.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ... מינה וניצת...

מינה,
קשר עם חברת ילדות יכול להתחדש רק אם יש לכן רצון בכך...
יש לי שתי חברות ילדות שאנחנו מחזיקים קשר on off מידי פעם
בטלפון ובווטסאפ...מאידך חידשתי קשר עם חברי מבית הספר היסודי
ואנחנו נוהגים להפגש אחת לחודש-חודשיים וכולנו נהנים מאד מהמפגשים
יחד עם זאת יש לנו דף פייסבוק שבו אנו מעדכנים אחד את השני ומעלים זכרונות...
יש לי עוד חברת ילדות שחיה בוונקובר בקנדה וגם איתה יש לי קשרים האמהות שלנו היו חברות...אמה עוד חיה שלי כבר לא.
כמו כן, מצאתי את החבר הראשון שלי מגיל 13 שחי בקליפורניה... חידשנו קשרי חברות ואנחנו שומרים ומעדכנים אחד את השני - כאמור הרצון לשמירת החברות תלוי בשתיכן...

ניצת, בענין עוזרת הבית... אם היא לא הגיעה, וגם לא התקשרה להודיע שהיא מאחרת... בהחלט מצדיק לחפש מישהי אחרת...
העוזרת שלי היא מעפולה, מרחק של 10 דקות נסיעה מהיישוב שלי, אני באופן
קבוע נוסעת להביא אותה ומחזירה אותה בתום העבודה... היא עובדת אצלי כבר כ-5 שנים...

מינהר

New member
יוליקה, תודה. בענין חברות ילדות צריך לחשוב.

אני לא יכולה לצפות שיגיעו רק אלי, ואילו אני לא נוהגת באוטו למקומות אפילו קצת מרוחקים, בגלל היובש בעינים.
גם אם את תארגני מפגש פורום, אם זה לא יהיה ממש קרוב לי, עם כל הרצון להיפגש, אני לא אגיע.

כל הכבוד לך שאת משקיעה בחברי ילדות. חברי ילדות זה כמעט משפחה. הם היו שם כשגדלנו, וזה הרבה.

בת חן191

New member
מינה גם אני לא הצלחתי לגשר בין חברת ילדות

למצב הנוכחי ,אומנם אנחנו מכבדות אחת את השניה בברכות בחגים וכו"הכל נימוסי
אבל שתינו השתננו החיים מובילים את האנשים לשבילים שונים לפעמים הפער גדול
וחסרים בתוך הפזל הנל חלקים מהמאורעות ששתינו עברנו בחיים

יש גם אחרת ,

בת חן191

New member
מינה יקרה לא תמיד מה שכותבים זה כל כך חשוב,

מצינים ,זה לא מספיק שאנו יודעים והאמת שדי הרבה יהודים
לא יודעים ונלחמים נגד זה שהיא שלנו לא כולם מאמינים שהיא שלנו בין היהודים

נימה3

New member
ניצת בענין העוזרת. אולי קרה לה משהו

ולא הצליחה להודיע לך? כדאי להמתין עם הקביעות הנחרצות ומלבד זאת , סלחי י אם אני פולשת לשטח פרטי,אם את מנקה בעצמך כל כך טוב אז מדוע את צריכה עוזרת?
באשר לקוראן, אני לא מכירה אותו אבל אני מניחה שאם למעלה ממיליארד בני אדם ברחבי עולם מכירים בו ומאמינים בו אז כדאי לפחות להיות צנועים כאשר חורצים עליו דין.
גם בתנ"ך שלנו שכולנו מאמינים בו וחושבים שהוא הספר הקדוש וכל מילה בו בסלע,ויש אנשים שחיים על פיו ורוצים לחרוץ את גורלנו במאה ה 21 , נמצאו הרבה דברים לא בדוקים ולא מוכחים.

מינהר

New member
נימה, הקוראן מתאים להם והם מתאימים לו. זה מספיק

להם.
במקרה אני בוגרת החוג למזהת ויודעת שהקוראן נכתב די בחופזה, להבדיל אלף הבדלות מן התנך, שנכתב לאורך שנים רבות וע-י סופרים שונים, ונביאים, ונחתם לאחר 1000 שנים ויותר מתחילתו. עם כל הצניעות, זה המצב.

בת חן191

New member
אם כך גם התנך שכל כך הרבה מאמינים בו כדאי להיות צנועים כלפיו

ולא לחרוץ עליו דין כפי שאני קוראת לא פעם שהכל אגדות,

מינהר

New member
בהחלט, בתחן. גם אגדות יש לכבד.

למשל סדום ועמורה, עד היום משתמשים בביטוי. האם היה או לא היה?

לא מדובר על חריצת דין אלא על ציטוט מתוכו שזה לא מה שמספרים ל

גם בתנ"ך מי שלא מכיר אותו לא יודע על כל הבלגן שבתוכו ועל סיפורי שקרים שמספרים לנו שזה כביכול כתוב בו, כאשר הרוב המוחלט של האנשים לא מכירים את התנ"ך ומאמינים לכל מיני פרשנים מטעם עצמם.

כבר הצבתי אתגר ואף אחד לא מגיב.
עשרת הדיברות אינן אלו שמספרים לציבור כי משה לפי הסיפורת שבר אותן, אלא 10 אחרות והן כתוב במפורש שהן אלו עשרת הדיברות, אבל כולם מעדיפים להתווכח במקום לקחת תנ"ך ביד ולקרוא ולראות שזה נכון מה שאני אומר.
ואפילו שהצגתי פעם תקציר של מתן תורה כביכול, הסיפור המלא, אף אחד לא הגיב אבל ממשיכים להתווכח.

אז תמשיכו גם להאמין שבתורה כתוב שאסור לשמוע שירת נשים, שאסור להשתתף בבחירות ושאסור לנשים להיות חיילות.....

נימה , בעלי אומר לי לא לעבוד כל כך קשה,

כל השנים שהילדים היו קטנים היתה לנו עוזרת בבית, עד שגילינו שהעוזרת הנאמנה גונבת לנו בקבוקי ויסקי שיבס ומוכרת למכולת השכונתית, איך גילינו זה כבר סיפור אחר, הבן שלי למד עם הבת שלה באותה כיתה והעוזרת לא ידעה לאפות וכאשר לילדה היתה יומולדת אני הכנתי לה תמיד עוגה לבית הספר, וכך העוזרת גמלה לי, עד שיום אחד נפל לה מד חום ואני עמדתי במרפסת וראיתי שהיא זורקת את המד חום דרך החלון על מנת שלא אגלה שנשבר, זה היה היום האחרון שעבדה אצלי.

עכשיו לאור ארוע מוחי קל שעברתי ובעקבותיו התגלו בעיות בכבד כתוצאה מהתרופות, בעלי החליט שדי לעבוד קשה יש אפשרות כלכלית אז כדאי שאשמור על עצמי ועוזרת תנקה.

מינהר

New member
ניצת, בהצלחה עם עוזרות. מנסים עד שמוצאים

מישהי או מישהו בסדר.

oritta17

New member
גם בעלי אומר לי לא לעבוד קשה. אבל ,,

בתקופה שעבדתי ,הייתה מגיעה אלינו מנקה אחת לשבוע, ל -6 שעות ניקיון,ככה היה במשך 25 שנה,היא הייתה דייקנית ונאמנה לעבודתה, ולי זה היה סידור מצויין,
&nbsp
אבל ,,תמיד מאוד הפריע לבעלי ,עצם העובדה שמתרוצצת מנקה בבית ,ואז הוא לא יכול לדרוך פה ושם - ואיפה שרטוב, ולא להיכנס למטבח וכו'.
ואז,,לאחר שהוא יצא לפנסייה לקח את משימות -הניקיון על עצמו ,ומאז הוא עושה הכול בבית ולא צריך מנקה,הבית תמיד נקי ומבריק.
הוא אומר שכלום לא קשה לו, מכיוון שכיום יש מדיח -כלים ,יש שואב-אבק, ומכשיר לניקוי חלונות, הריצוף עשוי מקרמיקה שתמיד מבריקה, ומאוד קל לנקות, יש מייבש לכביסה, כבר לא צריך לתלות-כביסה ולכן זה כבר לא קשה לנקות ,כפי שהיה לפני 20 שנה,
חוץ מזה שהוא גם אדם מאוד חרוץ ,שנהנה לעזור ולראות את הבית נקי ומבריק .
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה