בוקר טוב בתקוה ליום טוב

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

31 במרץ פנימיות וחיצוניות "הערך האמיתי שלנו טמון בעצמנו." טקסט בסיסי, עמוד 101 בעבודת הצעדים, אנו בוודאי נגלה כמה אמיתות בסיסיות על עצמנו. תהליך גילוי הסודות שלנו, חשיפתם, ובדיקת האופי שלנו, מגלים את טבענו האמיתי. ככל שאנו מכירים את עצמנו, יהיה עלינו לקבל החלטה להיות בדיוק אנו עצמנו. יתכן שנרצה להביט על מה שאנו מציגים לעיני חברינו המכורים ולעיני העולם ולבדוק אם זה תואם למה שגילינו בתוכנו. האם אנו מעמידים פנים ששום דבר לא מטריד אותנו, כאשר בעצם אנו מאוד רגישים? האם אנו מסתירים את חוסר הביטחון שלנו בעזרת בדיחות פוגעות או שאנו משתפים מישהו בפחדים שלנו? האם אנו מתלבשים כמו בני נוער, כשאנו מתקרבים לגיל ארבעים ובעצם אנו שמרנים בייסודנו? אולי נרצה להסתכל שוב באותם דברים שחשבנו שהם "לא אנחנו". אולי נמנענו מפעילויות אנ-איי כי אנחנו "לא אוהבים צפיפות". אולי יש לנו חלום סודי להחליף מקצוע אבל אנו לא עושים שום פעולה מכיוון שהחלום שלנו "לא באמת נכון" בשבילנו. ככל שאנו מגיעים להבנה חדשה של עצמנו, נרצה לשנות את התנהגותנו בהתאם. אנו רוצים להיות באמת מה שאנחנו. רק להיום: אבדוק את החיצוניות שלי, כדי לוודא שהיא תואמת לפנימיות שלי. אנסה לפעול על הגדילה שבה התנסיתי בהחלמה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

התמודדות עם בעיות . ילדה התלוננה בפני אביה על הקושי אשר בהתמודדות עם הבעיות בחיים. האב הובילה למטבח והראה לה שלושה סירים בהם רתחו מים. לסיר הראשון- הוא הכניס גזר. לסיר השני- הוא הכניס ביצה. לסיר השלישי- הוא הכניס גרגרי קפה. לאחר זמן מה שלף את הגזר מן הסיר ושם אותו בצלחת, את ביצה מן המים הרותחים והניח אותה בצלחת, סינן את הקפה ומזג אותו לספל. הביט בבתו ושאל: "מה את רואה יקירתי?" הבת התקרבה לשולחן ובחנה את התוצרים: הגזר היה רך ונמעך, היא קילפה את הביצה שהייתה קשה, הקפה הדיף ריח נפלא וטעמו היה טוב ומענג. אמר לה האב: "כך בני אדם שונים המתמודדים עם קושי זהה. => המים הרותחים הם אותו מצב נתון עבור שלושת החומרים: הגזר שהגיע למים קשה- התרכך עד מאוד וניתן עכשיו לפורר אותו בקלות. הביצה שהגיעה עדינה ונוזלית תחת קליפתה הדקה, התקשתה כולה. פולי הקפה, לעומת זאת הם ייחודיים! - לאחר שהותם במים הרותחים, הם הפכו את המים למוצר משובח". "לאיזה מהם את דומה, בתי היקרה?, כאשר בעיות מגיעות למפתן דלתך, איך את מגיבה? כגזר שנראה חזק אך מאבד תכונותיו במצבי לחץ? כביצה בעלת אופי עדין שמקשה את ליבה לאחר פיטורים, גירושים, מוות של אדם אהוב? - שנראית אותו דבר מבחוץ אולם ליבה ונשמתה התקשו עד מאוד? או אולי את פולי הקפה, אשר תפקידו בחיים להפוך את המצב הכואב לדבר הטוב ביותר שניתן? הקפה מגיע לתוכנותיו הטובות ביותר עת שהמים בשיא הרתיחה!!!" בשביל להיות פול קפה רק צריך לזכור כי לכל מה שקורה בחיים יש סיבה…- רק נשאר לנו לגלות מה היא וללמוד ממנה. אין חיסרון שלא ניתן להפוך ליתרון.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! יום מקסים לכולםםםםםםםםםםםםםםםםם

ברוכה הבאה חזרה../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה נונה ורפואה שלמה מקווים שמרגישה הרבה יותר טוב. ושמחים ליראותך כאן. שיהיה אחלה בוקר לכולם.שיהיה יום טוב יום נקי ולבן לכולם.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

ש ו ו י ם . רן דנקר - עילי בוטנר מילים: עילי בוטנר לחן: עילי בוטנר אתה לבן, אני שחור אני חשוך, אתה באור. שמחמם כמו אמא ושדואג לך. אתה קטן, אני גדול אני רוצה, אתה יכול לרקוד לצעוד קדימה להיות שלם בין אנשים. ואולי יבוא יום ונהפוך שווים אתה תהיה לי נחל ואני לך ימים ונזרום ביחד עד אין סוף שנייה לפני שקו החוף מגיע שנייה לפני שקו החוף מגיע. אני בוכה, אתה צועק אני טועה, אתה צודק זאת הצגה שלנו ואין קהל, ואין במה אולי נשב ננוח. אתה אתה אני אני וגם תחלוף הרוח ויעברו השנים. ואולי יבוא יום ונהפוך שווים אתה תהיה לי נחל ואני לך ימים ונזרום ביחד עד אין סוף שנייה לפני שקו החוף מגיע שנייה לפני שקו החוף מגיע.

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifהומור, הנאה../images/Emo203.gif

הומור, הנאה
נר-אנון הוא המקום בו רבים מאיתנו, שחיו עם מכורים, מתחילים להתבגר. אנחנו לומדים להתמודד עם העולם כפי שהוא, ולקחת אחריות על מעשינו. אנו מתמודדים עם הרגשותינו, ומתחלקים בכנות עם אחרים בניסיונותינו. אנחנו לומדים אודות עצמנו ומטפחים את התפתחותנו הרוחנית, ואת בריאות הגוף והנפש שלנו. אנו הופכים להיות למבוגרים נושאי אחריות. חלק חשוב של ההחלמה, כולל את ההכרה בכך שאנו זקוקים לכיף ולהנאה - לצאת לטייל, להפריח עפיפון, ללכת לקונצרט, סתם להרעיש, לרוץ במורד הרחוב, להפיח בועות. עליזות עוזרת לראות את המצבים הקשים בפרופורציה. היא מזכירה לנו שהחיים אוצרים בקרבם עוד דברים מלבד מן הבעייה שלפנינו. אם ניקח את עצמנו ברצינות יתר, הבעיות לא תיפתרנה יותר מהר. האמת היא, שפסק-זמן עוזר יותר מהיאבקות מתמשכת - גם לבצק צריך לתת לעמוד זמן-מה כדי שיתפח. צחוק בריא יכול להיות הכלי הטוב ביותר שיעזור לנו לשחרר; אחרי זה, נחזור רעננים לעיסוקנו.
“קורטוב של שמחה, מתגברת על יגון מתמשך, כי הצחוק ראוי לו לאנוש”
תזכורת להיום:
חוש הומור בריא עוזר לי להתנתק מן המאבקים ומן הניצחונות האישיים שלי. היום אמנע מלקחת את עצמי יותר מדי ברצינות. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הבוקר השקט והיקיצה האיטית. על בריאות, ואהבה בפנים ובחוץ. על יכולות להתמודד עם קשיים ולהבחין, על חברות וחברים ויזואלים ווירטואלים. על הנוכחות הכמעט מוחשית של אלוהים שלי בחיי. על משפחה אוהבת. על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים וחמישה עשר ימי ניקיון
אתמול בערב הייתי בחדר. נפתחה קבוצת מצפון חדשה שדוגלת בפגישה ללא עישון. האמת היא שקצת הסתייגתי בהתחלה, כאילו.. לשבת שעה וחצי בלי לעשן במקום שאני כל כך רגילה לזה.. והנה עבר לו אחלה ערב, אחלה פגישה. שקט מופתי, יכולת להקשיב ולדבר מבלי להתאמץ, כבוד הדדי בין החברים, הזמן פשוט רץ כשנהנים. גם הנושאים שהועלו לשיתוף היו מעניינים. אחד מהם היה מה המשמעות של "רק להיום"
תמיד יש לי בראש המון מה לומר, ואני שותקת כי עדיין לא מרגישה בשלה לדבר על התכנית. אני מרגישה שאני עדיין חדשה, ומעדיפה להקשיב לוותיקים ממני. אבל פה, בפורום הזה, אני מרגישה חופשיה יותר. אז "רק להיום" לטעמי, זה לא לדאוג לעתיד, כאילו אפשר לתכנן ולהציב מטרות, אבל עיקר העשייה שלי אמור להיות להיום בלבד, ובראש וראשונה לשמור על ניקיון, רק להיום.. לגייס את כל המאמצים שלי למען יום נקי.. היום.. לחיות בהווה. כי כשאני חיה בהווה הדאגות מצטמצמות ומתגמדות, מתוך דף שלם של משבצות, אני מתרכזת במשבצת אחת, היום. מאידך, זה גם לא לחשוב יותר מדי על העבר, לא לתת למעשים שלי מן העבר להעיב על היום, על היכולת לשמוח וליהנות מהחלמה ומעצמי. ואתם? מה המשמעות של "רק להיום" עבורכם? המשך יומטוב לכולנו. אוהבים

שטול1

New member
../images/Emo24.gifרק להיום ../images/Emo24.gif

כשאנשים מהסביבה הקרובה שואלים אותי כמה זמן אני נקי (וזה קורה כל יום) אני משיב (כמו שעון) 21 יום חמישה חודשים ושלוש שנים רק להיום והנה מתברר שהנורמטיבים מתקשים להבין מה זה רק להיום. כל כך הרבה זמן אתה נקי ועוד לא החלמת?. לך תסביר למי שלא היה שם כמה זה מורכב מסובך וקשה לשמור על יום נקי. וכל יום שעובר ראוי לציון לכשעצמו לכן אני אמשיך לספור, לקרוא את "רק להיום" ואמשיך לבוא ההחלמה שלי במקום הראשון והיא תלויה בזה תודה שהקשבתם אוהב אותכם שטול

ערב טוב

ערב טוב לכולם מה שלומכם? יום כזה משעמם בעבודההרבה מאוד זמן לא הרגשתי. הזמן ממש לא זז מרוב שרק ישבתי כמעט חצי יום. לא ידעתי מתי יגיע שעתי ללכת לבית.מחוסר מעס.סימתי בשעה שלוש הלכתי שוק פינקתי קצת את בן זוגי בקנית בגדים לקייץ.(באמת היה חסר לו). חזרתי הביתה אכלנו שנינו יחד .לאחר מיכן ירדנו שוב לעיר והפעם עם אמא שלי. היא הלכה לבנק ואנחנו ירדנו לשוק. עשינו סיבוב בן זוגי הלך לנהיגה מונעת.ניפגשתי עם אמא שלי בשוק עשינו שוב סיבוב וחזרנו הביתה.פיטפטנו קצת על אה ודה. וישבתי ישר ליכתוב לכם כול עוד המכשב פנוי.(יש לי אמא מכורה למחשב). והרבה זמן אין לי לכתוב כי המחשב מין הסתם לא פנוי.אז הינה כרגע אני כאן וגם סיימתי לעט עתה ליכתוב עד הערב.(אם יהיה לי היזדמנות). אז שיהיה לכולם אחלה המשך יום.ושמרו על עצמכם אוהבים.

../images/Emo222.gifערב טוב עולם../images/Emo222.gif

וואלה.. קצת לפני סיום היום, גם אם היה לי יום מאד קשה במרכז יום, אני יכולה להצהיר כבר עכשיו על יום טוב, מלמד, פורה מאד. למדתי על עצמי היום כל מיני דברים, ובראש וראשונה זה לברך על המקום בו אני נמצאת. לא רק המקום הפיזי, כי אם המקום הרגשי והנפשי שלי. נדמה לי שאני לומדת להוריד לגשמי, ליומיום, תיאוריות שהיו רק בראש, מהפה לחוץ כבר שנים ארוכות. למשל שאין אדם מושלם אבל בהחלט יש אדם שלם, ולזה אני שואפת להגיע. להיות שלמה עם עצמי, להודות בחולשות ובקשיים שלי, להתמודד, ולזכור גם את הדברים הטובים שקיימים בי. למדתי שבכולנו יש כוחות עצומים. חלק מאיתנו משתמשים בכוח להרוס, וחלק מאיתנו משתמשים בכוח לבנות. הכוח הוא אותו כוח.. אנו בוחרים מה לעשות איתו. למדתי - שרק אהבה מביאה אהבה - משפט שנשמע כקלישאה לכל הדעות, ואולם מחשבה נוספת מלמדת אותי שהאימרה הזו נכונה ואמיתית, לפחות עבורי. למדתי שברגע שהמילה שנאה קיימת בלקסיקון, לא חשוב כמה אהבה ננסה למגנט לחיינו, זה פשוט לא ילך. וכשאין בי אהבה, היחידה שסובלת היא אני. למדתי עוד, שלא משנה מה אומרים לי, חשוב לי לדעת לסנן, לקחת את מה שאני מרגישה שמתאים, מה גם שרצוי לי לחשוב רק לרגע, מאין באות המילים שמופנות לעברי, מאיזה מקום רגשי או מנטאלי.. ולבחון אותן קצת יותר לעומק, הרבה בטרם אני בוחרת להיפגע
למדתי שאני אחראית על ההרגשה שלי, אני בוחרת להרגיש כך או אחרת, ולפני שאני מחליטה איך להרגיש, ראוי לי שאבחן את המניעים לבחירות שלי, בכנות שרק בתוך תוכי יכולה להתקיים. סיכומו של דבר, קשה - אבל לא בלתי אפשרי. בעיקר כאשר ההחלמה היא בראש מעייניי, בפרט כשקודם אני חשובה לעצמי, כשקודם אני מעריכה את עצמי. וחשוב יותר - כשיש לי מטרה אמיתית וברת השגה. אולי גם זו אחת המשמעויות של "רק להיום". להתרגש, להתלהב, לבחון, לאור מה שקורה כאן ועכשיו, עם עמה שפחות משקעים מן העבר או פנטזיות עתידיות. תודה שהגעתם עד כאן. אוהבת

למעלה