בוקר טוב, גימלאים יקרים. הנה כתבה שאני מזדהה איתה.

מינהר

New member
בוקר טוב, גימלאים יקרים. הנה כתבה שאני מזדהה איתה.

הכותרת- למה לא קולטים עוד עולים. אנו מפספסים הזדמנות היסטורית.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?
did=1001069687#fromelement=hp_morearticles

אם נקלוט מסות של עולים וננהיג גיור מהיר למי שאביו יהודי, נקבל פה עוד 5-6 מליון יהודים, והבעיה הדמוגרפית תיפתר מאליה. וגם נעודד ילודה, כלומר עליה פנימית, ע-י קצבאות ילדים רק ליהודים, כמו שהיה פעם, לפני שולמית לפיד והשטויות שלה.

מינהר

New member
ימית, סליחה, הכוונה- שולמית אלוני. תודה שקראת בעיון.

שולמית לפיד סופרת נפלאה בעיני, וטוב שהתחלק לי שמה בטעות.

יוליקה

Member
מנהל
לשנות את היסודות של היהדות???

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה בלבד. מי שנולד לאב יהודי ואם לא יהודיה, לא יחשב אף פעם כיהודי. בזה אנחנו נבדלים מהגויים שאצלם האב קובע. לשנות זאת זה להתנכר לחלוטין לאושיות הדת היהודית.

מינהר

New member
בהחלט יוליקה. הגיע הזמן. רות המואביה לא היתה

יהודיה, אבל בועז - כן. וזה מה שקבע. בימינו יש להכיר ב-2 האפשרויות וגם בסבא/סבתא יהודים. אסור ליהדות לקפוא על שמריה.
למשל, חוק השבות לפי בן גוריון- חוק מאוד חכם, וברוח זו.

יוליקה

Member
מנהל
אז אנחנו נשאר חלוקים בדעתנו

יש משהו שצריך להבדיל אותנו מהגויים... אם יהודי יחשב כל מי שאביו או אמו יהודים, אז שום דבר לא מבדיל אותנו ...

מינהר

New member
יוליקה, מה שיבדיל אותנו מהגויים הוא שנהיה

יותר ליברלים מהם. ונקבל את יהדות הסבא/סבתא. כולל צאצאי האנוסים.

להזכירך שאלכסנדר ינאי גייר את האדומים, קרובים שלנו.[עשיו].
עכשיו, אם אנחנו ג'ינג'ים, יכול להיות שאנו צאצאי אדום.

י מ י ת 2

New member
בכל הדורות נוספו אנשים ליהדות בדרכים שונות

אם אל היינו נשארים עם קטן הרבה יותר ממה שאנחנו כיום ונטמעים בין הגויים. אמנם כתוב קשים גרים לישראל, אבל תמיד התגיירו מסיבות שונות. אני חושבת שזה תורם לעם היהודי תערובת של גזעים זה דבר מבורך.
מצטערת שלא הצלחתי לקרא את הכתבה.אז אני לא כל כך יודעת מה מדובר שם ואיך שולמית אלוני מתקשרת לנושא.

מינהר

New member
שולמית אלוני- וזכויות האזרח.

בעבר ניתנו קצבאות ילדים רק ליוצאי צבא. החרדים עשו סיבוב בלשכת הגיוס, וקבלו קצבות. [היו אז מעטים בעניין תורתו אומנותו.] הקיצבות שמשו לעידוד עליה פנימית, כלומר ילודה. היה גם פרס בן גוריון לילד עשירי יהודי.
אלוני, כדי לגייס לטובתה קולות הערבים, דרשה שגם הם יקבלו קצבות ילדים. עם על הכבוד לשוויון, אין שוויון. היהודים משרתים בצבא ובמילואים וחוזרים עם נכויות והלם קרב, [או מתים] והערבים פטורים, ויכולים לרכוש מקצוע ולהתבסס.
הבן שלי התחיל לעבוד כמהנדס בחיפה בגיל 27, לאחר צבא ומילואים, שפגעו בלימודים, והמהנדס הערבי לצידו היה בן 22.

מינהר

New member
ימית, בדרך הגיור הסתפחו הכוזרים לעם ישראל.

אבל אני דיברתי בראש ובראשונה על אנשים מזרע ישראל.

י מ י ת 2

New member
שולמית אלוני צדקה. אם אנחנו רוצים

שיחיו לצדנו ואתנו אנשים מגזע אחר אנחנו צריכים לתת להם זכויות שוות. אי אפשר להפלות אנשים ואחר כך להתפלא שהם מתקוממים או מוחים.
מינה, הבן שלך בן 27 קיבל עבודה כמהנדס מיד כשסים את שרותו הצבאי,אני מניחה שלערבי בן 22 יותר קשה להתקבל לעבודה כמהנדס. רבים מהם בעלי תארים עובדים בעבודות שחורות כי לא מצליחים למצוא עבודה במקצועם.

יש לנו עוד הרבה מה ללמוד כדי להיקרא מדינה דמוקרטיצת שנותנת לכל אזרחי שוויון זכויות.

מינהר

New member
ימית הבן שלי קיבל עבודה לאחר שרות צבאי, ולאחר

6 שנות לימוד. [המילואים הפריעו, הלימודים התמשכו]. בגיל 27. הערבי בן ה-22 התקבל יחד איתו, והביא אחר כך קרובי משפחה שלו. הם התקבלו ברצון, כי אינם עושים מילואים.

אשר לשטויות של שולמית אלוני--אין זכויות שוות, אם אין חובות שווים. בארצות ערב יש לכולם חובות שווים. זכויות אין.

למעלה