בוקר טוב גשום לסוף שבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב גשום לסוף שבוע

עם כניסתו של בני גנץ לפוליטיקה, ערכו ב-YNET סקר
אודות הקריירות של הרמטכ"לים של צה"ל במהלך השנים...
מאמר מענין, שמזכיר נשכחות...

הדסהש1

New member
אני מאחלת לו הצלחה כי זה משהו שונה מהצבא...

אבל יש שמועות שיתחבר לביבי וזה לדעתי יגרע ממנו קולות...אני אובדת עיצות
כל פעם מחדש אני התאכזבתי מבחירתי...

מינהר

New member
גלנט חבר לרוהמ, מי יודע מה הבטיחו לו שם.

יתכן שגם גנץ יחבור, כל זמן שהוא בנפרד אז הוא שמאל לפי רוהמ, ברגע שיחבור לרוהמ הוא מיד יפסיק להיות שמאל . קראתי בידיעות שרוהמ מפציר בדרעי שילך לבחירות עם אלי ישי, כדי לחזק את גוש הימין.
ואני שואלת אתכם, מי ישיג שקט בעוטף עזה, כמו שאולמרט הציג לתושבי הצפון אחרי מלחמת שלום הגליל. הסיסמא שלי אם כך היא- אולמרט לשלטון.

יוליקה

Member
מנהל
כמה מהר שוכחים...

על אולמרט נגזרו שנה ושבעה חודשי מאסר בגין הרשעותיו בקבלת שוחד בפרשת הולילנד, ובתיק שבו שיבש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד וטלנסקי. זאת הפעם הראשונה מאז קום המדינה שראש ממשלה נכנס לכלא.

מינהר

New member
אתמול ראיתי סרט על דיק צייני,

שסיבך את ארהב במלחמת עיראק השניה, כדי שחברות הנפט המקורבות אליו יעשו שם מיליארדים, ועוד חברות אחרות שקבלו בעיראק חוזי ענק מהממשל המריקאי. אולמרט צדיק לידו, בסהכ קידם פרויקט בניה יפה, כמו שעשו הרבה ראשי עיר, וקבל קצת לכיסו אולי. אבל הפציץ את הכור בסוריה בשקט, כיסח את חזבאללה, והביא שקט לצפון. מה שאי אפשר לומר על רוהמ הנוכחי ביחס לדרום.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה שחשוב זה להדיח את ביבי מכיסאו. לכן, אסור לחבור אליו
אבל כן חייבים ליצור גוש של אנשים טובים. נניח: גלנט, בני, אשכנזי, בוגי ואפילו ברק.
רק שילכו ביחד ולא כל אחד יתפוס כיוון ויאבד כבודד את כוח ההשפעה שלו.

אפרת10511

New member
נגמרו הימים שהתרגשנו מגנראלים

שעם כל הכבוד לנסיונם הצבאי והחשיפה שלהם למודיעין צבאי מסווג עדיין לא יודעים יותר ממני או מכל אחד אחר מה קורה סביבנו....
לא שוכחת את הגנרלים שהמליצו למסור את הגולן לאסד.
לא שוכחת את הגנרלים שהזהירו/הפחידו שאם לא נצא מעזה טילים מעזה לא רק שינחתו בעוטף עזה אלא גם אשקלון ואשדוד.
לא שוכחת את הגנרלים (לא כולם)שעשו לביתם תוך כדי שרות צבאי,שחיתויות ומה לא.....
וגנץ עם כל הכבוד שהוא האביר החדש,התקווה שתולים בו הוא עוד גנרל בשורה ארוכה של גנרלים שעוד לא הוכיח עצמו פוליטית ומדינית.

מינהר

New member
נכון, אפרת. אף אחד לא גיבור לבד.

כל אחד צריך לצידו עוד אנשים, שאיכפת להם מן המדינה, לפני עצמם.
מי הגנרלים שהמליצו למסור את הגולן לאסד? דומני שרבין ניהל איתו מו"מ.

מינהר

New member
איזה חורף נהדר יש לנו. יום גשם

ולאחריו השמש זורחת ואפשר לטייל ברגל. ארופה, צפון אסיה וצפון אמריקה יכולים להתפוצץ מקנאה. אמר לי מישהו מותיקי אור יהודה שבמרחק חמש דקות הליכה מדרום לעיר יש פרדס נוסף למה שאני מכירה, ושם זורם האיילון בשצף קצף. אני צריכה ללכת לראות.

יוליקה

Member
מנהל
ואם מזכירים גנרלים...

לאהוד ברק, החייל הכי מעטר בצה"ל יש קריירה צבאית מפוארת.
בשנת 1983 מונה לראש אגף המודיעין[24], והיה מעורב בין היתר בתכנון מבצע רגל עץ[25]. לאחר מכן, בינואר 1986 מונה למפקד פיקוד המרכז. בזמן כהונתו כמפקד פיקוד המרכז היה ברק אחראי על הקמת יחידה מיוחדת ללוחמה בטרור בשטחי יהודה ושומרון -יחידת דובדבן[26]. בשנים 1987–1991 שימש בתפקיד סגן הרמטכ"ל. בתפקידו זה היה ברק מעורב בתכנון מבצע הצגת תכלית. ברק אף הצטרף לכוחות אשר הפליגו לתוניס ופיקד על המבצע מתוך חפ"ק שפעל באחת הספינות[27]. לקראת סוף כהונתו פרצה מלחמת המפרץ. אף שצה"ל לא התערב בלחימה, היה עליו להתמודד עם התקפות טילי הסקאד מעיראק על העורף האזרחי, ולתכנן את המענה המבצעי של צה"ל. אף שברק המליץ לדרג המדיני לבצע את תוכנית התקיפה של צה"ל בעיראק, קיבל ראש הממשלה יצחק שמיר את המלצת הרמטכ"ל דן שומרון שלא לבצעה[28].
זה מתוך הויקיפדיה, אבל לי זכור המקרה שבו עזב את צה"ל כי לא מונה לרמטכ"ל כשחשב שמגיע לו...

מינהר

New member
אהוד ברק- באחת השבתות תרבות היגיע סופר שכתב עליו ספר.

הוא סיפר עד כמה אינו מסתדר עם אנשים. ועם זאת חושב שיקראו לו להיות ראש ממשלה. הקהל צחק.
בעת האחרונה מפרסם כל מיני חוות דעת פוליטיות. לנוכח מלחמת האגו בגוש מרכז שמאל הגיוני פתאום, שיקראו לו. בבחינת גם לי גם לך לא יהיה. אני מקווה שלא. אנטיפט נשאר אנטיפט. לגמרי במקרה הזכרתי אותו היום לפני מישהו שהתעניין בדירה במקום טוב בתל אביב ב-6.5 מליון שח. הזכרתי לו את אהוד ברק שביקש 50 מליון בשביל הדירה במגדלי אקירוב ובסוף מכר ב-35 מליון. אז 6.5 זה הרבה?

לא סימפטתי את ברק

אבל לזכותו ייאמר שהוא היחידי שהביא להוצאה לפועל של "כיפת ברזל", לא רק אמר שצריך, אלא גייס כספים ודאג להקים את המערך הזה.
יחד עם זאת אני לא יודע אם הוא יכול להיות בתפקיד בכיר.

הבעיה אצל הפוליטיקאים שחוץ מהעובדה שהם שקרנים רמאים נוכלים וגנבים, הרי הם אנוכיים מאוד וכמו ישראלי מצוי שמעדיף להיות מובטל ולא רוצה להיות פועל, אלא רק אם יתנו לו להיות מנהל, גם אם אין לו כישורים.

לכן לא המרכז ולא השמאל יצליחו להתנער מאפסותם כיוון שהם יותר מידי מסוכסכים גם בינייהם וגם בינם לבין עצמם, והראיה ים המפלגות הזעירות, כאשר גם מי שעומד על הגבול עם 4 מנדטים, רוצה להיות ראש ממשלה או לפחות שר האוצר.....

למעלה