בוקר טוב - דיון

orli997

New member
בוקר טוב - דיון

• גבר אשה מילחמת שיויון? בזמן האחרון יצא לי ליקרא כמה מיכתבים/ חלומות/ וחויות של נשים אחרי הפלה טבעית או כפויה מסיבות שונות, המערבולת הרגשית המתלווה להחלטה ולתוצאה וההשלכה על נפש האשה, מסתבר כי נשים לוקחות אחריות מלאה על ההריון והבאת הילד לחיים, האשמה כאשר הריון לא מיתממש ודרכים שונות בנסיון לכפר על מחדלן בהשלמת ההריון, וזה מביא אותי למחשבה על מקומו של הצד השני, הגבר במקרה זה על המהלך שכן מלבד היותו מפרה הביצית תפקידו ואחריותו ניתפסים כמישניים בתהליך, הבחירה אם להוליד גם כאשר אין לגיטימציה להפלה הרי האשה יכולה לותר על העובר ולהפסיק את ההריון מתוך עצמה היא נותנת החיים פה, השאלה איפה זה מעמיד את הגבר שאם רצונו להיות מעורב עליו להיות מעורב מבחוץ תוך השפעה על האשה והחלטתה, זהו כוח שיש לנשים על גברים שחלקן יכול לנצל זאת לשליטה, האם העובדה שבבחירת ההמשך הדור הבא יש דומיננטיות של הדעה והבחירה הנשית על החיים לא יכול להיות אחת הסיבות לדיכוי האשה בתקופות מסוימות ? כנסיון לקחת מידה עוצמה זו? או כתיסכול של הצד השני מול חלקיותו בתהליך?

נעללה

New member
יש כאן קצת ערבוב..

של נושאים. הפלה זה רגש מאוד קשה, לי היתה הפלה של העובר הראשון בשבוע 8 ועד היום אני בטראומה מזה. ז"א אני מנסה לחשוב איפה טעיתי ומה היה אילו... נשמע מטורף אבל ככה זה!! לגבי מלחמת המינים, תמיד תהיה קיימת. המין הגברי עם נטיה לשלוט באישה מקדמא דנא, כיום הנשים חזקות יותר, עובדות, אסרטיביות, דורשות חלוקת עבודה בבית, נקיון בישולים, יחס טוב ומנומס, לדעתי אנחנו במקום טוב מבחינת מעמד האישה מאי פעם. יחד עם זה, מגיעה ההתערבות של הגבר בנושא הילדים. אם הוא עוזר לעשות ספונג'ה ולבשל מרק, הוא מטייל עם הילדים בגינה, וקם בלילה להאכיל אז גם יש לו מילת בחירה בשאלה כמה ילדים יהיו איפה ומתי, ולדעתי זה צודק לגמרי. רצינו שוויון אז המחיר הוא שוויון גם בהחלטה על תכנון המשפחה. כמובן שאפשר לנסות להשפיע האחד על השני, להגיע להסכמים שונים בחלוקת העבודה, אבל זה כבר לא שייך רק לאישה, ההחלטה הזו, לדעתי!!

orli997

New member
אין פה שום ערבוב

נכון שהיום המצב מצוין יחסית (לא בכל מקום כמובן אבל בגדול) וזה המסר בעצם שאם אתם רוצים התחשבות התערבות בתהליך אתה תשיגו זאת רק על ידי שיתוף פעולה הסכמה, פירגון ואיכפתיות, מצד הגברים זה יכול להחשב כהשפטה כשליטה והם בעמדת חוסר אונים מסוימת כי נותנת החיים בפועל זו האישה, ואכן הפלה זה תהליך טראומטי, גם אני עברתי אחת לפני 20 שנה ורק היום אני ממש מעבדת ומשלימה איתה אז אני ממש מבינה על מה את מדברת, זה גם מראה את האחריות של האישה מבחינה רוחנית אולי היא לבד בקטע הזה

Jen74

New member
אני מבינה מה את כותבת...

שיש נשים שמנצלות את העובדה שמדובר בגוף שלהן ולא בהכרח מתחשבות ברצון של האבא, השותף להווייתו של העובר. מצד אחד, בכל זאת מדובר בגוף של האישה, בשלילה מסויימת של העצמאות שלה לתקופה מסויימת כי היא צריכה להקפיד שבעתיים מה לאכול, איזה פעולות לעשות. לפעמים מדובר בהשפעה על הבריאות (לחץ דם, סוכר, המון בדיקות) וכמובן ההשלכות הנפשיות/רגשיות בגלל ההורומנים. הגבר לא חווה את ההריון פיזית אבל בהחלט יכול להיות שותף לכל התהליך מההריון ועד הלידה. כשהילד נולד ההורים אמורים להיות שותפים שווים בגידולו, בתנאים המתאפשרים, מאחר וההורים גם צריכים להמשיך לעבוד ולפרנס את התא המשפחתי. יש נשים שהופכות את העובר לבן ערובה כדי להחזיק או להרחיק את האב. הריון יכול הרי להיווצר או מחוסר אחריות של בני הזוג או אחד מהם וכאשר אין רצון לזוגיות בין ההורים. ויש הריון "בריא" שנוצר מזוגיות טובה ובמטרה להקים משפחה. כל סוג של זוגיות וכל סיבה שונה להריון מהווים גורם משפיע על איך הגבר ואיך האישה התייחסו לעובר ולהריון ואחד כלפי השני. אשה שלא מעוניינת בהריון ולא מעוניינת להפוך לאם כשמולה גבר שמעוניין להפוך לאב, נוצר כאן קונפליקט קשה. יש מצבים שבו הגבר מנסה להשפיע על האשה להפיל או להמשיך הריון בניגוד לרצונה כאשר, אחרי הכל, מדובר בגוף של האישה ולא רק זאת, אלא גם בהשפעות לטווח הרחוק ולא רק עד להפלה או ללידה.

נעללה

New member
אולי בנוגע לתסכול את צודקת..

כי גבר לא יולד ולכן הם רוצים לממש את עצמם בדרכים רבות ושונות. אבל אי אפשר להחזיק בחבל בשני קצותיו, אם האישה מחליטה לבדה על לידה, הפלה, כמה ואיך, אז היא באמת בצד הכוחני ויצרנו מלחמת כוחות. אם אנחנו רוצות להיות מתקדמות ולא פרמיטיביות אז עדיף לעשות את זה בשיתוף פעולה מלא ובהסכמה עם הבן זוג, בלי שטיקים, כי רמאות בנישואין חוזרת כבומרנג. לדעתי עצם הדבר שגבר הוא יילוד אישה גורם לו כבר להרגיש קצת נחיתות. (ככה טוענים לפחות!!) לדעתי זה שאמא מגדלת יותר מהאבא דבר שגם צריך להשתנות עם הזמן, יגרום לבנים ולעתיד גברים פחות תסכול. הרי גם אבא "אשם" כביכול ולא רק "אמא" בטעויות של החינוך!!

פלגיה

New member
מה לעשות

ההריון קורה בגוף האישה ולא בגוך הגבר. האישה אולי יכולה להפסיק אותו, וזה עולה לה במחיר גדול. הגבר לא יכול להחליט על הפסקת ההריון. מאידך - הוא פשוט יכול לקחת רגלים וללכת, ולהשאיר את האישה להצתמודד לבד עם ההריון, כפי שאכן עשו גברים רבים במהלך כל הדורות. ואם תרצי - יש עוד אפליה. אישה שרוצה בילד לא צריכה בן זוג. מספיק לה תרומת זרע. גבר שרוצה ילד נמצא בבעיה הרבה יותר קשה.

orli997

New member
כן האלמנט של ההמשכיות

הוא מאוד בסיסי ומאוד משפיע דוקא דרך התת מודע , התנהגויות לא מודעות שהן תוצאה של פחד סמוי או תחושת נחיתות סמויה הרבה יותר מסוכנת מדברים גלויים כי לרוב אנשים לא יודו בהם, עקב תחום העיסוק שלי בעצם התחלתי לבחון שאלות שלא ממש על סדר היום ביחסים בין המינים, ומצאתי שהרבה קונפליקטים מקורם בבסיס הזה הגורם לאנשים כאילו לנסות לתקן עוולות עתיקות מהעבר, בעצם אין ספק שהאישה ניחנה בעליונות ברורה בתחום הזה שמשפיעה על מערכת היחסים מראש, מנקודת המוצא הגבר נידרש לאזן נחיתות שכבר קיימת מראש,

פלגיה

New member
סליחה, אבל לא הבנתי

באמת לא הבנתי כלום ממה שכתבת. מה את רוצה לומר? מה המסקנה שאת מנסה להגיע? ואנא, לאט וברור, כי אלה דברים שאת חושבת עליהם הרבה, אני נתקלת בהם פעם ראשונה, אז אני צריכה יותר הסברים.

orli997

New member
פלגיה

יש הרבה מסקנות שאפשר להגיע אלהן היות והיתרון הנשי הוא מהמקור כדרך הטבע, כל מה שבא אחר כך העוולות החברתיות כביכול הן מין דרך לא מודעת לאזן בין היתרון שיש לנשים על הגברים בעולם, עד מצב של השפטה ודיכוי האישה, גם גבר שירצה בכוח להרבות את צאצאיו אפילו בכפיה, דבר שהיה קיים במקומות מסוימים, אם האישה בתוכה לא תירצה ההריון לא יתפתח, האישה היא זו שתיבחר בסופו של דבר מי יהיה האדם שיצור את דור ההמשך, אלה אם הצליחו להביאה לרמת כנעה מסוימת, מסקנה נוספת היא שמי שיש בידו הכח יכול להיות יותר ותרן וגמיש וזה גם מוטיב דומיננטי בתכונות הנשיות, האמפטיה כושר הסיבולת, הרכנת הראש כל אילה יכולים להגיע מעמדת כוח לאו דוקא מחולשה, אני חושבת שבתורה דוקא מתיחסים לזה בדרך ההכונה שלהם למעמד האישה במישפחה רק לא מסבירים מאיזו נקודת מוצא הם יוצאים, כאילו מסתירים את המודעות למקור הכוח , כשבעצם לוקחים בחשבון מראש שכל מערכות היחסים מבוססות על עמדות כוח ושליטה בסופו של דבר, אני באופן אישי חושבת שזו טעות אבל אולי לא, רק מהרהורי ליבי אני מדברת

פלגיה

New member
מה זה "אם האישה בתוכה לא תרצה"?

אמצעי מניעה והפלות מלאכותיות (כאלה שלא הורגות את המשתמשת בהם) הם דבר חדש, וקיימים לא יותר ממאתים שנה. לפני כן - גבר שרצה, הרבה את זרעו ללא קשר לרצונה של האישה.

orli997

New member
פלגיה, דבר ידוע הוא

שאים אשה לא רוצה בהריון הולד יפסיק להתפתח ויפול באופן כביכול טיבעי, העניין הוא אם האישה מודעת ליכולות שלה שכן אם היא מקבלת את העובדה שהיא הרה וזה סוף פסוק מבחינתה היא כנועה לרצון חיצוני כבר, זו כל המלחמה המאבק על המודעות לעוצמה שדיברתי עליה, היום כבר הכל מסתמך על המדע אנשים לא ממש יודעים מה ביכולתם לעשות ועד כמה, בעבר ידעו הרבה יותר, לכן גם האשימו את הנשים בהרבה דברים ואמרו שיש להן כוחות מאגיים, או מי שהיתה מודעת לעוצמתה היתה ניקראת מכשפה שבכלל דינה נידוי והחרמה, אחת הסיבות לתקופות החושך הרוחני מה שניקרא היא הדיכוי של העוצמות האילה ע"י בעלי השררה שהיו הכנסיות וכהני הדת למינהם,

פלגיה

New member
תמוה ביותר

אני לא יודעת דבר כזה. זה עובד גם הפוך - כלומר אם העובר נפל זה אומר שאימו לא רצתה בו?

orli997

New member
זו אופציה כמובן

כל מיקרה הוא אנדוידואלי , על פי הגישה הרוחנית אז אחד הצדדים מיתחרט או הנשמה של העובר או האם

טאש

New member
מרחיבה את הדיון - לידה, ביות והנקה

כיון שבשבוע שעבר התפתח דיון שכזה במהלך קורס הכשרת מדריכות הכנה ללידה ודולות: ידוע שאופי הלידה, הימים הראשונים וההנקה הנם גורמים שמשפיעים על התפתחותו הנפשית והפיזית של התינוק. מצד אחד, כמו בבחירת גן, הדעות של שני ההורים חשובות. מצד שני, הלידה, ההנקה (והביות) הם "פעילויות של אמא", כלומר - קשורות לגוף שלה ולמעשים שלה. מה עושים כשאשה מאוד רוצה לידת בית והגבר מסרב בתוקף, מתוך חשש לפגיעה בתינוק? מה קורה כשאשה מסרבת להניק ובעלה תומך הנקה ורוצה את יתרונות ההנקה לילדיו?

Jen74

New member
זה בהחלט לא פשוט

זה לא כמו לבחור דירה, להחליט על גן או בית ספר לילד. מצד אחד זאת אמורה להיות החלטה משותפת של ההורים כי הילד הוא של שניהם. מצד שני, מדובר בגוף של האישה ואי אפשר לחייב אותה להניק או לא להניק בניגוד לרצונה. אפשר ורצוי לנסות לשכנע עם טיעונים טובים למה חשוב להניק - אם תומכים בהנקה או למה זה לא כל כך חשוב - אם חושבים שהנקה בעידן המודרני היא לא מחוייבת המציאות. האישה מצידה יכולה להביא את הטיעונים שלה בעד ונגד העניין ויכולה גם להפנות כלפי האבא את השאלה אם זה היה הגוף שלו וההשלכות היו עליו, אם היה עדיין תומך נלהב בעמדתו שלו. סוגיה מאוד קשה וכפי שבני האדם שונים וכל זוג יש לו את הדינאמיות שלו, כך גם התשובות הן רבות ושונות ואין תשובה אחת ברורה לעניין. חשוב כמו בכל החלטה של בני זוג לקחת את כל השיקולים, את כל היתרונות והחסרונות של שתי העמדות, אולי להתייעץ עם מומחים בנושא (הנקה- כן או לא, לידה - בבית או בבית החולים וכו')

orli997

New member
את יודעת בנושא הזה

היות וביליתי לא מעט פעמים בבית יולדות, והיות ויש לי אופי חופרני כזה, הייתי מתבוננת הרבה ביולדות, וראיתי יולדות גם ערביות שפשוט ייבשו את החלב או עשו עצמן מניקות כדי שהתינוק יהיה רעב ולא מסופק ואז תהיה לגיטימציה לתת לו תוספים ואוכל אחר מלבד הנקה, אז החברה והבעל לחצו והביעו דיעה אך הם בעצם גרמו ליתר התנגדות ולטאקטיקות משפילות על מנת שמי שלא רצתה להניק לא הניקה בסופו של דבר, וגם חוסר רצון להניק יכול לרמז על חוסר השלמה עם ההריון או אפילו עם אבי הילוד, בעבר אישה שלא הניקה הילד היה פשוט לא שורד. זו גם דרך להשפיע על דור ההמשך

orli997

New member
מה שאני רוצה לומר בעצם

זה שישנה טענה שגברים פוחדים מנשים, ואים אני חושבת על זה יש להם סיבה טובה כי הרבה כוח יש לנשים שלא תמיד מודעות לו ומסתבר שגברים באיזה מקום אחורי המוח הם כן מודעים לו

פלגיה

New member
היה על זה פעם דיון ענק בפורום הנקה

נכנס גבר שנורא רצה שאישתו תניק, אבל אשתו נתקלה בקשיים והתיאשה. בעיני, מעבר לתמיכה פיזית ונפשית, והורדת קשיים, גבר לא יכול לכפות על אשתו להניק. יש עוד שאלות קשות. יש נשים שבעצם כניסתן להריון מסכנות את עצמן (כמו במקרה של מחלת לב) האם לבן הזוג יש מילה בנושא, בנוסח "אני לא רוצה שתמותי" או שזו רק החלטה של האישה?

טאש

New member
אהבתי את התשובות שלכן../images/Emo13.gif אולי אני צריכה הריון

שלישי כדיי להסתובב פה יותר

למעלה