בוקר טוב, ד"ר, ותודה מראש

mishmish04

New member
בוקר טוב, ד"ר, ותודה מראש

שלום. קופצת לביקור מהפורומים השכנים, אחרי המון המלצות. אני בת 39+, הריון תאומים בסיכון גבוה (דימומים קשים בעבר, רירית הרחם דקה ושבירה, עפ"י הגדרות הרופאים), אחרי IVF, שבוע 29 נגמר היום. בבדיקת חלבון עוברי יצא סיכון של 1:46 ל DS לכל אחד מהתאומים. כל שאר הבדיקות - שקיפות ושתי סקירות, תקינות. הרופאים המליצו על ביצוע מי שפיר בשבוע 32-33 (תלוי לפי איזה גלגל מסתכלים) ב 13/6 , כדי שבמידה ותהייה בעיה - זו תהייה לידה מוקדמת עפ סיכויים טובים ולא הפלה של הריון כ"כ יקר. שאלותי: 1. כמה זמן לפני תאריך הבדיקה יש לקבל את זריקות הצלסטון ? 2. כמה זמן לאחר ההזרקה הטיפול "בתוקף"? 3.מהו פרק הזמן הקריטי, אחרי הבדיקה, שלאחריו אפשר להרגע ולהוריד את החשש מלידה מוקדמת ? 4. האם במהלך פרק הזמן הזה נותנים שוב זריקות צלסטון ? 5. אני מאוד חוששת מהבדיקה (די היסטרית, למען האמת) ומעוניינת לקחת משהו להרגעה לפניה. האם בכלל מותר לקחת משהו? על מה אתה ממליץ (הרופא שלי לא מאמין כ"כ במתן עזרה בהרגעה)? אם כן - כמה זמן לפני הבדיקה? הרבה תודה

דיקור מי שפיר

ישלקבל את הזריקה השניה לפחות 24 שעות לפני הדיקור (צריך לקבל שתי זריקות בהפרש של 12-24 שעות בינהן הטיפול תקף עד לסוף ההריון אין זמן מוגדר. סדר"כ 48 שעות אין צורך בזריקה נוספת את יכולה לקחת כדור ולריאן שעה לפני הדיקור

למעלה