בוקר טוב! הבוקר אני עולה על ההגה בפעם הראשונה

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב! הבוקר אני עולה על ההגה בפעם הראשונה

מזה ארבעה שבועות...
אני נוסעת להביא את העוזרת שלא היתה אצלי מאז אותו יום כשנפלתי...
בעלי הוא זה שניקה את הבית...שטף, עשה קניות וכד'
גיל 70 לא בא לי טוב.... אני שונאת להיות קרחצען....
החום באמת מעיק נורא... המזגן יכנס מייד לפעולה...

כולנו סובלים מסימני הגיל אך תמיד צריך לזכור

מי שלא רוצה להזדקן צריך למות צעיר, בזה בטוח שלא היינו בוחרים.

היתה פעם סיסמא בטלויזיה:"אז מה לעשות? לעשות".

אני רואה את כל הזקנים שיושבים בגנים או בצומת על כסא גלגלים, קמים בבוקר,אוכלים לבניה,יושבים בגן/צומת, בצהרים הולכים לאכול ואחר כך שלאפשטונדה עד הערב, קצת טלויזיה ולישון.
אני לא הייתי רוצה חיים ריקים כאלו.

ויש לי גיס בגילי שזה בדיוק מה שהוא עושה אבל הכל בסלון כשהוא דבוק לכורסה כשהטלויזיה פתוחה על ערוץ הספורט שלא מענין אותו, לא יוצא מהבית. אני הייתי כבר מתפוצץ מזה.

זה לא רק מנוון גופנית, אלא ובעיקר נפשית, אשתי בדרך כלל, מוצאת מליון סיבות לא לעשות, יוצאת פעם ביום לשעה לאחותה ויתר הזמן על הספה במאונך או מאוזן.

אתמול למשל בעוד היא לא זזה, נסעתי לסידורים -
ליד-שרה לתרום להם את מקל הכסא ואת ההליכון המפואר,
קניתי סנדלי שורש לקראת הנסיעה ונסעתי לסנדלר לרפד אותם,
קניתי שפק הביתה ,
קניתי קצת מט"ח.
היה חם המחץ, אבל עשיתי עם עצמי משהו.
ביום שבת אני יוצא לשטח לתרגל שוב את הרחפן לקראת הנסיעה.

גם בכרתים אני עושה הכל בנחת. קם בשעה 0800, יוצא לארוחת בוקר, יוצא לשטח ומבצע כמה משימות (יש לי כמה דפים עם משימות למרות שאני חוקר אותה כבר 29 שנים) בנסיעות הקרובות המטרה לצלם את 53 המצודות הערביות/ונציאניות/מינואיות בכרתים, שרובן על ראשי ההרים (לכן יש לי רחפן יקר מאוד שמטפס ל-500 מטר גובה ומרחק טיסה עד 7 ק"מ).

כל זה כמובן בשילוב עם ביקורים אצל חברים רבים.
וכך פעמיים בשנה , כל פעם לשבועיים (פעם נהגתי לטוס בכל פעם לחודש אבל אשתי כועסת, למרות שהיתה כמה פעמים, אוהבת את כרתים אבל לא אוהבת לטייל...)

מההיכרות הקצרה שלנו היה ברור לי שתתעשתי מהר מאוד, כי מי שרגיל להיות פעיל מחלים מהר יותר ממי שלא, ושמח שצדקתי.

אשתי כמובן מנצלת את המצב ואני עושה קניות (הכל באינטרנט...), למדתי להפעיל את מכונת הכביסה, אז בסדר, אין בעיה, היא עשתה זאת כל החיים בעיקר משך 30 שנה שאני הקדשתי למלחמה בפשע והגנה על הציבור מכל מיני מרעין בישין.

מי שמקבל שעם הגיל באות מגבלות ולמרות זאת פעיל, פשוט ממצה את חייו לפני שהם מסתיימים וזהו
איך אמרו? "אף אחד מהמתים לא חזר לספר איך שם..."

בת חן191

New member
אף פעם אי אפשר להכנס לגופו ולנשמתו של השני

זה שאני רואה את כל המסכנים בגנים יושבים בכסאות גלגלים
אף אחד לא היה רוצה זאת וליי נותר רק לרחם עליהם

לפעמים דברים קורים לבני אדם לא לפי רצונם,,,ולכמעט כולם חלים שינוים שלא היו רוצים אותם,ולשפוט אותם זו עולה, כל זמן שאנחנו לא חשים זאת על גופינו
רק למראה עינינו,
ואין להשוות מקרה למקרה,
יש מגבלות, שלא יכולים להיות פעילים גם זה קים ויש לנו דוגמא את ראש משלתינו
ויש רבים כאלו,,יש גם הרבה מאד שממשיכים וסוחבים את עצמם
אבל כמעט תמיד זה לא אותו דבר כמו שהינו צעירים

ולדעתי הכי חשוב,,לדעת גם לקבל,דברים שאי אפשר לשנות,
וקימים גם מקרים כאלו,,לא לזלזל בשני ולא לעשות השואות
אנחנו לא יכולים להכנס לתוך נשמתם , וגופם לא כל מה שנראה חיצוני הוא הנכון,

שוב קיץ ושוב אנשים מזלזלים באופן תמוה בטבע

אני לא מכיר מי שאין לו מושג בנהיגה ועולה לרכב ונוהג.....
הסוף הוא כמובן תאונה בלתי נמנעת.

אנשים יוצאים לטייל בטבע , ועוד במדבר, ומזלזלים בכל אמצעי בטיחות ולא מכירים את השטח. (השניים שהלכו לאיבוד בנחל נקרות).

הם יצאו כשלשניהם ביחד בקבוק ליטר וחצי מים אחד בלבד.
אני איש מדבר ובחיים לא הייתי יוצא בלי 3 בקבוקי ליטר וחצי או ג'ריקן של 5 ליטר מים לכל אחד.
גם מוזר בעיני איך הולכים לאיבוד בציר טיולים משולט, משמע, שאפילו מפת שבילים לא היתה להם ולא מכירים את הסימון בשטח.

כבר ביטלתי טיולים במדבר בגלל חוסר בפרטים שהם חובה ושדרשתי אותם לפני היציאה לטיול (כובעים, מים בהתאם לאורך המסלול [לפחות 3 ליטר לאיש], מקלות הליכה, איסור על כפכפים/סנדלי אילת/נעלי עקב אלא רק נעלי הליכה וכדומה) והודעתי במפורש שהחובש חייב להביא איתו אלונקה מתקפלת.
כל אלו מבחינתי הם חובה חד משמעית כדי שהטיול יצא.

לא יכול להיות אנשים שיוצאים למדבר ללא מפה ולא מוכשרים לנווט ולא מודיעים לאף אחד שנכנסו למדבר.
הם עשו את כל השגיאות שאפשר, מתוך זילזול ובמחשבה מאוד ישראלית "הכל בסדר".....

זעמו עלי שאני מבטל טיולים (באחד כזה לטיול בהר גוונים היתה...פחית קולה לכל אחד...) וטיול כזה תבעו אותי. בית המשפט טענו ממשרד החינוך כי מי שאחראי על הטיול הוא המורה (כך אמנם כתוב בנוהלי משרד החינוך) וכמורה דרך אני לא יכול להפר את החלטת המורה.

בית המשפט לא קיבל את טענתם התמוהה והבהיר לנציג משרד החינוך שהמורה אחראי על ניהול הטיול והמשמעת, ואילו מורה-הדרך אחראי על מה שקשור אליו מהבחינה המקצועית, וטוב עשיתי שביטלתי את הטיול. (זה גם עלה להם בקנס ותשלום הוצאות).

אבל לא לומדים לקח, ועוד נשמע על התנהלויות כאלו.

https://www.srugim.co.il/256307-בחום-הכבד-איבדו-את-דרכם-וחולצו-בזכות-כת

כאיש מדבר שגם הוביל טיולי הישרדות, תמיד הצחיק אותי לשמוע אנשים ששואלים אם נאכל ג'וקים. תמיד אמרתי שכל אחד יאכל מה שטעים לו, אני מלמד להישרד במדבר, כמו למשל ישנם צמחים רבים שניתן לאכול אותם, אפשר לייצר מים בלי שום בעיה (בערך כוס בחצי שעה) וכו.

כמובן שצריך גם להגיע מצוייד כראוי בציוד מינימלי לשוטטות במדבר.
זילזול עשוי במקרים רבים להסתיים במוות בעינויים.....

יוליקה

Member
מנהל
הם לא התכוונו בכלל לצאת לטיול

הם הגיעו קצת מוקדם מידי למצפה רמון, והחליטו קצת לטייל אבל הסתבכו
ולא זכרו איך לחזור...

משתפרת

New member
תסמונת ה"לי זה לא יקרה"

-לצאת לטיול בימים לוהטים עם מעט מדי מים, בלי כובע או בכפכפים.
-להשאיר פעוט ברכב סגור.
-להשאיר פעוט בבריכה (רק כמה ס"מ מים) בלי השגחה בלתי פוסקת של מבוגר.
-לנהוג אחרי בילוי (לא שתיתי הרבה, אני מרגיש בסדר...)
"יהיה בסדר" במירעו (היפוך של במיטבו).

בת חן191

New member
אפילו עם מים וכובע וכפכפים מי יוצא בחם כזה

לא לטעמי,,אבל כל אחד שינהג לפי הבנתו

נושא חדש, מה שמותר לאחרים מותר גם לי

הכוונה לפתוח פוסט חדש, אני זוכרת יוליקה שקבענו לפתוח פעם ביום פוסט אבל אנשים פה לא ממושמעים ועל כן אני מצטרפת לעדר.

פתאום התחלתי לא לראות במשקפיים שלי נכנסתי לחנות שעשו לי אותם שזה היה רשת הלפרין וערכו לי בדיקה אופטימטרסטית ואמרו שהמספרים במשקף נכונים אבל הציפוי ירד מהם ועל כן אני לא רואה טוב, שאלתי מה לעשות? אמרו לי תשאירי וניתן אותם לציפוי מחדש, שאלתי כמה זמן זה יקח, אמרו שבוע עד 10 ימים, התחילה הספירה לא אלאה אתכם , היום קיבלתי את המשקפיים בחזרה אחרי 3 שבועות ובינתייםפ הרכבתי משקפיים ישנות שגרמו לי לא לקרא עיתון ולא להנות מצפיה בטלוויזיה, היום שקיבלתי את המשקפיים אני מרכיבה אותם והופ.... לא רואה בהם שום כלום, לפני שבוע הייתי אצל רופאת עיניים מהטובות באזור שמה מירב גבאי, היא אמרה לי שהעיניים עדיין בלי קטרקט ושאמריך להרכיב את המשקפיים שלי, מה אני עושה עכשיו ????? האם ללכת לאופטמטריסט אחר, לנסוע לטירה לעשות משקפיים כי שם זה זול ושמעתי מחברים שזה גם טוב, אני ממש מיואשת ואובדת עיצות, כבר קבעתי פה אצלנו אצל אוטרמטריסט אבל אני כבר לא סומכת על אף אחד.

י א ו ש.

מינהר

New member
ניצת, יש באור יהודה אופטומטריסט טוב,

שיודע להתאים משקפיים. אם את מעונינת, אתן לך את הפרטים שלו, הוא במרכז, ליד הקנאור והעיריה. יכול להיות שיש לך עניין של צילינדר. תשמחי שאין לך בעית קטרקט.
את טירה הייתי עוזבת, כי אם צריכים ללכת שוב ושוב, זה לא עסק.

תודה מינה יקרה, הלכתי לריינד בקניון שלנו והוא טוב

מאוד, אין לי כוח לנסיעות ואם משהו לא בסדר להתחיל לנסוע לטירה זה לא בשבילי כמה שיעלה יעלה כך אמר בעלי.

כן מינה הם בסדר גמור,

לפעמים מתפתים למשהו זול יותר ובסופו של דבר זה לא משתלם.

יוליקה

Member
מנהל
נכון, לכן אני משרשרת לנושא היומי

אפשר להגיב גם בתוך השרשור ישירות לנושא.

יוליקה

Member
מנהל
לי יש משקפיים גם של הלפרין

מולטיפוקל... שעלה לי לפני מספר שנים 4500 ש"ח
כשנסעתי לסין... נתתי לאופטמטריסט במקום להעתיק לי
את המשקפיים עלה לי 1800 ש"ח וקיבלתי אותם תוך 24 שעות
שני הזוגות מצויינים ועדין מתאימים...

מינהר

New member
בסין צריך להביא מסגרת ישראלית, כי מבנה האף שלהם שונה

ולא מתאים לנו. העדשה כנראה בסדר גמור.

נימה3

New member
גם אני לאחרונה מתלבטת בבעיה של משקפים

זמן די רב לאחר ניתוח קטרקט אני מרגישה שהראיה לא בסדר לא ידעתי אם הבעיה בעינים או במשקפים ובקיצור רופאת העיניים שלחה אותי לעשות שתי בדיקות סי.טי.אופטיקה ושדה ראיה. התשובות הגיעו אבל אני צריכה להמתין עד הביקור אצל הרופאה כי אני לא יודעת לפענח את הרישומים והצילומים. ובינתיים אני נוסעת בעוד שבועיים לחול לשבוע ואין ברירה הראיה לא צלולה.

יוליקה

Member
מנהל
בביג'ין יש באיזה מרכז קניות אופטמטריסט שמייצר משקפיים

לתיירים. הוא מודד מייצר ומביא את המשקפיים למלון.
המסגרת רגילה ולא היתה שום בעיה...

בת חן191

New member
למה את מיואשת?? את לא חיבת ללכת לאופטומוטריסט גם רופא עינים

טוב יכול לעשות לך בדיקה ולרשום לך מה שאת צריכה
בקלי קלות ובאמינות

אני מזמינה משקפים מולטיפוקל כשאני בדרום אפריקה .

הבת מזמינה טור עבורי ליום שלי שם , ותוך פחות משבוע אני מקבלת אותם . מספיקה גם לבא לבקורת , כדי שיראה שהכל בסדר . הסכום שאני משלמת , זהה פחות או יותר , משהו כמו 5000 . רק ששם זה ראנדים , ובארץ שקלים . חשבון פשוט2000 ראנד=540 ש"ח .

למעלה