בוקר טוב. הבטיחו שיפור במזג אויר. יקיימו?

superman1234

New member
מוֹקְדָן שֵם עצם, telephone receptionist - מורפיקס

מוֹקְדָּן - זכר
טָלְפן - מילוג מילון חופשי ברשת.

מוקדן (מקצוע) - עובד במוקד שירות טלפוני (שירות לקוחות ומענה לפניות, מכירות או ביצוע סקרים). - ויקיפדיה.

מוקדאי - לא קיים.

בדיוק, זה איננו שרות לקוחות או מכירות

יחידת המוקד והמרד"מ בהגדרתן הן יחידות סיור. משמע, מבצעיות.

בזמנו משרדי הקשר רצו להשתלט על הנושא והסבו את שמות משרדי הקשר ל-"משלט" (מרכז שליטה) וכל זה כדי שאנשיהם יקבלו משכורת סיור שלא מגיעה להם, ברוב המקומות הענין לא צלח ורק היכן שלקצין הקשר היתה יכולת שיכנוע למפקד הבכיר, הפכו משרדי הקשר למשל"טים, ובידי אנשים שאין להם שום מושג במשטרה, וכל עיסוקם במשלוח מברקים וקבלתם, השאלת מכשירי קשר והפעלת טלפרינטר, שלושה מקצועות שכמדומני היום אבד עליהם הקלח בהתקדמות האלקטרוניקה......

התפקיד הוא לא המענה בטלפון, או מתן שירות בטלפון או מכירות, מי שעונה בטלפון מקבל בעצם תלונות בע"פ למקרים שיש צורך בטיפול דחוף.

המהות איננה השירות בטלפון, ומי שעובד במוקד הוא עובד ביחידת המוקד של מחלקת המבצעים המסונפת לסיור, הוא סייר במקצועו שעוסק בקבלת תלונות מהציבור למקרים הדורשים טיפול מיידיים, אירועי שאינם דחופים, מופנים לתחנות..

אמנם ידוע מאז ומתמיד שמוקדן הוא מה שהיה נקרא טלפוניסט, אולם עבודת מוקד המשטרה מתמקדת בעבודת הסיור ובמענה מהיר לאירועים .
הטלפון איננו מהותי למי שעובד במוקד אלא כלי עבודה בלבד.

שם המקצוע במשטרה :"מוקדאי" (כמו חשמלאי, בנאי, צבעי, חקלאי וכו) , וויקיפדיה שתלך לחפש את עצמה, אולי תמצא יום אחד.

בכל המקרים של פשלות, מדובר במענה וטיפול של שח"מ (שירות חיילים במשטרה, לרוב כאלו במוגבלויות או בעיות שונות) כיוון שעל כל תקן של שוטר יכולים להציב 2 שח"מ. חיילים שרק ממתינים לסיום השירות וללכת הביתה.

אין להם שום ערך מוסף כיוון שלפי ידיעתי, מאז קום המשטרה, שח"מ או חיב"ה התגייסו אולי 10.
החסכון הוכיח את עצמו ככשלון, כנ"ל השירות הלאומי. בזמנו.

superman1234

New member
מאיר ידידי

כל מה שניסיתי זה להראות שבמילונים הקיימים (כולל אבן שושן הפרטי שלי ) המילה "מוקדאי" פשוט אינה קיימת.
אם היא מילה עברית קיימת, מצא קישור או הבא אסמכתא שמאמת זאת.

התשובה לגמרי פשוטה

מי שהמציא את המילה מוקדן, לא ידע שיש עוד מקצוע שאיננו שירות מכירות וכדומה.

באקדמיה ללשון העברית יושבים אנשים שלא תמיד מבינים מה הם עושים : למשל מצודת כ"ח הם החליטו לשנות את שמה למצודת-ישע.
זה הזעים אותי מאוד.
אתה לוקח שם של מצודה ש-28 בחורים נהרגו על כיבושה (אגב יש כט על האנדרטה, אבל זה ענין אחר), ובמקום זה מנציח את שם הכפר הערבי העויין שנלחם נגד היהודים "נבי-יושע"?

וזו רק דוגמא.

המשטרה החליטה לקבוע את שם המקצוע "מוקדאי", כן, זו היתה יוזמה שלי, כיוון שלמרות היות המוקד מבצעי ושייך לסיור, קציני הקשר ניסו תמיד לספח אותו אליהם (הקשר איננו מבצעי) וקראו לתפקיד בכלל "קשר".....

בעיקר משום שהמונח מוקדן לא מתאים לעבודת המוקד.
כן גם ראיתי תגובה של מי שטענה שבעיניה זה כאילו העלו מישהו על המוקד..... יש לה מזל שהיא אחת מהשתיים שאני לא מגיב לאימרותיהן.

להציג אסמכתא , זה להביא מכתב מכח אדם (שהיום בכלל נקרא משאבי אנוש...) שאמנם יש במשטרה מקצוע כזה.
גם המונח "ע.קמב"צ" אין, במשטרה יש ואני תיפקדתי בתפקיד הזה 15 שנה.....

superman1234

New member
מאיר ידידי. נתחיל מהסוף.

לא ביקשתי שום מסמך מכ"א. מי שאחראי להוסיף מילים לשפה העברית הם אכן האקדמיה ללשון עברית ורק הם. אם הבנתי נכון אזי המושג שרשמת ע.קמב"צ הכוונה ל "עוזר קצין מבצעים" , אזי כל אחת מהמילים הן מילים עבריות. (תיזהר שלא יכנו אותך עוזר שקם בצהריים.....)

וכעת ברשותך , נחזור להתחלה.
מצודת נבי ישע נקראה בשם זה עד אמצע שנות השישים כמדומני. לאחר מכן ועד היום היא נקראה מצודת כ"ח לזכר 28 הלוחמים שנהרגו בשלושת ניסיונות הכיבוש שלה במלחמת השחרור. בחצר ישנה שורה של קברים (לא ספרתי כמה) וישנה אנדרטה (לא ספרתי כמה שמות), לפני כשנתיים פתחו בכניסה מוזיאון
שמתאר את הקרב. מפקד אחד מניסיונות הכיבוש היה דודו שחיים חפר כתב על את השיר המפורסם.

אז הנה מי שיכול לעדכן אותך

נכון שבתחילה המצודה נקראה נבי יושע כמו כל האתרים בארץ שבתחילה נקראו בשמות הערביים שלהם, ומשך הזמן החליפו את השמות לשמות בעברית.

אני מהדור שעדיין יכול לספר לך שמ-ימה הלכנו בוואדי פגאס ברגל לכיוון ואדי בירה ומשם לג'יסר אל מג'מע, אבל לא עצרנו אלא המשכנו צפונה לכיוון סמק ומשם פנינו לאום-ג'וני ללינת לילה בחצר, כל אחד תחת שמיכתו, אחרי שכילינו את כוחותינו בשירה עברית רועמת עד חצות הלילה....

לגבי המצודה, המקום נקרא כפי שאמרתי נבי יושע, אבל בתחילת שנות החמישים עם התחלת הפעילות לעברות שמות, הוחלט להנציח את הבחורים שנהרגו בקרב על המצודה, 28 בחורים.
בנדון עשיתי מחקר ואז מצאתי כי על האנדרטה מצויים 29 שמות.
מסתבר כי חודש לפני הקרב נהרגו שלושה במשוריין שהתקרב למצודה, ע"י ערביי נבי יושע.
שניים מההרוגים היו קיבוצניקים שהונצחו במשקיהם, השלישי היה עירוני, וכמו רבים אחרים בלי שום קרובים בארץ, ואז הוחלט להוסיף את שמו לאנדרטה כדי להנציחו בכל זאת. ומספר לי טוג'ו ממעין ברוך (מאיין-ברוך...) שהשיקול היה הנצחתי בלבד.
(הסיפור אושר לי גם ע"י מרחביה מנתניה שהיה בוועדה).

בתחילת שנות ה-80 המקום התרוקן מתושביו וציודו בטענה שעבור שומרי הגבול יש מחנות צבא ואין צורך לתחזק מצודה כזו והחליטו במשטרה לנטוש אותה.

פרצה מלחמת "שלום הגליל" שמשום מה ובתודעה הישראלית השם לא קיים, כמו גם מבצע "שינוי כיוון" ושניהם נקראים מלחמות לבנון,
והתחילו להבים שהיו פזיזים מידי. אבל הנושא נראה מסורבל להתחיל לשקם וכו והרבה הוצאות.
באותה עת הדרכתי טיול של אנשי הבינוי של המטה הארצי, והגענו למצודת כח ושם סיפרתי להם שהמשטרה נטשה את המצודה שהיא הסמל של משמר הגבול, הם כעסו, והקצים הבכיר שם הודיע שיפנה למפכ"ל, כי הוא מוכן להשקיע משאבים להחזיר את המצודה לתיקנה.
וכך היה.

אם תרצה, אני יכול להציג תמונות שונות איך באופן רשמי שינו את שם המצודה למצודת ישע, היער לחורשת ישע וכו, עד שהקמתי צעקות והמגמה התחלפה.
היום המצב חזר לתיקונו.

superman1234

New member
מאיר ידידי.

אני בהחלט אשמח ללמוד ואשמח עוד יותר אם תביא אסמכתא כלשהי ששינו את שמה של מצודת כ"ח למצודת ישע.

חכה חכה מה שמחכה לך

כרגיל אני לא נענה לאתגר אחרי שכמה פעמים היו מי שדרשו מקורות וכאשר קיבלו, היו תשובות סתמיות או מזלזלות, לא נראה לי שכך הדבר כעת.
אני מכין פאזל לשלטים המבולגנים, ומסמך, שאתה מתחייב לשבת כשתקרא אותו.....

superman1234

New member
Now you are talking.....

אלוהים עדי שהערכתי, אני מעריך וסביר להניח שאמשיך להעריך את עבודות המחקר שלך והספרים שכתבת בעקבות כך.
אין לי ספק שהן יסודיות ומושקעות.

יש לי קצת בעיה עם הפדנטיות שלך ולעיתים הזלזול שלך במקורות מידע אחרים , בין אם זה אנשים או למשל או אינציקלופודיה ברשת. כאשר מידע בנושא מסוים, נאמר הערך "רכבת העמק" בויקפדיה, שמכיל מאות שורות של מידע, אחד המֶדָעִים שכתוב שונה מזה שאתה מכיר או יודע, קצפך יוצא על כל הערך ועל זה שכתב אותו (שגם הוא חקר לעומק את הנושא) . זה לא מתאים לך לעניות דעתי ועל כך , חבל.

מעולם לא הגבתי לך בתשובות סתמיות או מזלזלות, אבל אכן לעיתים הייתי סארקסטי .

נ.ב מתחייב לקרוא מה שתכתוב.

לגבי ויקיפדיה

מצאתי דברים רבים לא נכונים, כשהבולט בהם היה נושא רכבת העמק.
א. ההיסטוריה, זו לא בעיה זה מופיע במקורות רבים
ב. כל היתר לא נכון א-ת כיוון שזה נראה יותר גרוע מכברה.
החלטתי לעשות מעשה ולהתחיל לתקן את הערך.
השקעתי הרבה זמן בכך ופתאום שמתי לב, שכל מה שאני כותב, נמחק וחוזר מה שהיה כתוב לפני כן.

ניסיתי לברר מה קורה , והוסבר לי שכותב המאמר יכול להחזיר את מה שהיה כתוב שם.....
ערכתי ממש מחקר לגלות מי הכותב ואמנם אחרי מאמצים רבים, מצאתי חייל בחיל האויר שעבד כמ"ט במחסן ממוחשב (אז זה היה רק בחיל האויר).

ניסיתי להסביר לו שהוא כותב ערך שגוי, וזה לא מענין אותו.
הסברתי לו שבקרב חובבי הרכבת בארץ בגרמניה ובאנגליה, אני נחשב להמומחה לרכבת העמק (אני חוקר אותה 22 שנים) , והוא יכול לקבל ממני רק מידע טוב ואמיןץ
הוא התעקש שהוא יודע מה הוא עושה, וזהו......

וכעת לנושא המדובר, הנה הפאזל - וגם המסמך.....

superman1234

New member
כל הכבוד ואתה אכן צודק !!

1. לא היה צורך בפסיפס התמונות מאחר ואין בהם תאריכים.

2. המכתב אכן מדבר בעד עצמו והוא משנת 2000, מר דקל שיזם גם את "מוזיאון הרעות" במקום לא זכה לראות אותו מאחר והוא נפטר ב 2006 כמדומני.

3. אני גם מסכים שיש אנשים לא חכמים במוסדות שונים, אבל במקרה הזה הם מהועדה הממשלתית לשמות במשרד ראש הממשלה (שנת 2000, מעניין שזה היה בזמנו של אהוד ברק....) ולא באקדמיה ללשון עברית. !!

יישר כוח.

י מ י ת 2

New member
הכ"ח שנפלו בניסיונות לכבוש את המצודה

היו כולם פלמחניקים חברי הכשרת דפנה שמקורה בתנועת הצופים. חבריהם הקימו את קיבוץ יראון ובקיבוץ יש מועדון נדמה לי שעל שמם של הנופלים ועוד סימני זכרון לחברים הללו.

למעלה