בוקר טוב, הבן הודיע אתמול שהם

בוקר טוב, הבן הודיע אתמול שהם

כנראה לא ישתתפו בהתנתקות, גם הפסיקו להם את האימון לקראתו וכנראה רק יהיו בכוננות בבסיס. אני שמחה. ומקווה שלכל אלה שכן ישתתפו שיעבור כמה שיותר קל. נראה שהולך ונהיה קשה מיום ליום. יום נעים וסופ"ש טוב עם כל החיילים שיוצאים לשבת. אצלינו סוגרים 21 והשבת זה רק 7 מתוכם, והגעגועים כבר גדולים.

אממאא

New member
איזה כיף לך/לכם... אצל הטירון שלי

משנים את כל תוכניות האימונים כדי שישתתפו בהתנתקות, והבן הגדול - כבר חטף אתמול את המציאות במואסי.... ולגבי ה-21 אנחנו מסיימים אותם השבוע והילד מגיע מחר, לנו זה יותר קשה מאשר להם, אבל זה עובר. שיהיה סוף שבוע טוב ושקט

אימשל2

New member
אני בדיכאון

הבן סוגר מחר 21. אמש, התקשר והודיע שהוא לא מגיע גם השבת. הם הוקפצו לעזה. דווח בתקשורת כי כוחות חי"ר ושריון הוזעקו לעבות את הכוחות. אחד מכוחות השריון זה הבן האישי שלי. הדיכאון נובע לא רק מהעובדה שלא נראה את הילד חודש. הוא מועצם מהעובדה שבכל אחת מהשבתות הוא אמור היה לצאת הביתה וביום חמישי בלילה קיבל הודעת ביטול. כך נוצר מצב, שלא שלחנו חבילות מתוך הבנה שהוא עומד להגיע הביתה. בשבת שעברה, כשחזרנו משבוע חופשה בחו"ל, התאכזבתי קשה מהעובדה שהוא לא מגיע (במיוחד שלא כדרכו הוא היה שבוז מהביטול). בגלל המועקה, חשבתי לשלוח לו חבילונת ביום ראשון, למרות שהיה ברור שהשבת אחרי שסגר 21 הוא יגיע. רציתי לשלוח לו רק דברים מתוקים כדי להמתיק לו את ההרגשה (חבר שיצא לרגילה, השאיר להם בשלמות את החבילה שקיבל מהבית כך שלא היה צורך מעשי בשליחת חבילה). בסוף, החלטתי להתגבר על הרגשנות שתקפה אותי ושכנעתי את עצמי שאני חייבת להתחסן כאמא (כמעט) לשני חיילים. עכשיו אני אוכלת את הלב שלא פעלתי לפי האינסטינקט הראשוני. הבן דווקא נשמע במצב רוח טוב. השבועיים האחרונים היו סיזיפיים. הרבה שמירות ועבודה רוטינית משעממת ומעיפת על הטנקים ובסביבה. כנראה שהשינוי גורם לו להתעודד. תוך כדי כתיבת המשפט האחרון, קיבלתי טלפון. החייל נמצא במחנה אוהלים ענק שישרת את ה"מפנים". רוחו טובה עליו ואפילו התחתונים והגופיות המלוכלים, שלא רועננו בשלשת השבועות האחרונים, לאמפריעים לו - "לא נורא אני אכבס אותם פה בסבון רחצה..." נזכרתי בשיר מימי מלחמת יוה"כ (להבדיל אלף אלפי הבדלות !!!) - "שלחי לי תחתונים וגופיות... מותק לא לשלוח לי עוגה". עכשיו משמעתי את קולו המחויך, הכותרת של הודעתי הרבה פחות רלוונטית, אני מתחילה להחלץ מהדיכאון. נו, בחודש הקרוב חייבת לעבות את קרום הרגישות שלי לקראת הגיוס של הבן השני.

אממאא

New member
../images/Emo24.gif ענק ....

אין אפשרות ש"תקפצו" בהפתעה ותביאו לו דברים, או אולי לשלוח עם איזה חבר שבכל זאת יוצא הביתה???? ודרך אגב, קרום הרגישות לא מתעבה אף פעם, אנחנו סתם עושות הצגות, מנסיון, לא חושבת שכהשלישי שלי יתגייס עוד מעט אני ארגיש אחרת מאשר כשהראשון התגייס...

אימשל2

New member
לא מעשי

לנו לא יתנו להתקרב. ואף אחד לא יוצא הביתה. איך אומרים החרדים בפשקווילים שלהם? "איש בל יעדר". בינתיים הספקתי לשמוע מחברה שהבן הסטודנט (צנחן) וחבריו (נח"לאים) גויסו למילואי חרום. לא מוכנים לתת להם אפילו שבוע כדי לסיים את בחינות סוף השנה. לא נורא, אולי ננסה להפעיל את הדודות של האגודה למען החיל. להן אולי ייתנו להתקרב, או לפחות להעביר פרודוקטים חיוניים. בינתיים אין שם אפילו חשמל באוהלים. אז, חבילה מהבית זה לא משהו ממש היסטרי. חוץ מזה, אם הבן נשמע מבסוט, מי אני שאחליט בשבילו שלא טוב לו? מתחילה להרגע.

סמדר בנ

New member
מחנה האוהלים

נמצא בתחום הקו הירוק - אני משערת שאתם תוכלו להוריד חבילה לפחות עד השער והוא יבוא לקחת אותה משם.

אימשל2

New member
מצאתי פתרון טוב יותר.

חיילים פושטים לא יוצאים. אבל מצאתי בן של חברים - מפקד בדרגה בכירה מספיק - שנמצא היום בבית. מקווה שלא תהיה לו בעיה לבצע השליחות. הסלולרי של הבן שבק ואין שם חשמל כדי לטעון, זה יקשה על תאומים.

poli55

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifגדול וטיפ קטן

טיפ קטן לגבי שליחת חבילות במהירות יש אפשרות לשלוח חבילה מבית הדואר ביד אליהו ליד בית ברבור בית דואר ענק שם מרכזים את כל החבילות מכל גוש דן וכל יום יוצאת משאית לפיזור החבילות צריך להגיע לפני הצהרים ואני שלחתי כמה פעמיים חבילות ביום חמישי בבוקר והם הגיעו ביום שישי ואו ביום ראשון אני מסכימה איתך שלפעמיים עדיף לעבוד לפי הרגש שלנו בתור אימהות ויש לנו הרבה זמן להתחסן . אנחנו סוגרים שבת שבת שלום לכולם אמא של צנחן

אימשל2

New member
כל החבילות שלי מגיעות תוך 48 שעות

חלק מהחבילות מגיעות מהיום למחר, אם נשלחו לפני הצהרים. אני שולחת מסניפים שונים, לא מסניף מרכזי דוקא. כל זה נכון בבסיס מסודר, שיש חלוקת דואר יומית. בגדודים או בשטח זה יכול להיות שמושכים דואר רק פעם בשבוע. אז צריך לכוון ליום המתאים. הבעיה שהבן היה במקום שהדואר לא בהכרח היה עוקב אחריו.

The Blue Fairy

New member
../images/Emo24.gifהנה עוד שבוע עבר

אני יודעת שזה לא קל...אבל אני בטוחה שאת כבר יותר בסדר. תהיי חזקה
גם בשבילך וגם בשבילו

רוני61

New member
אני לא שמעתי על זה עדיין, לעומת זאת

הוא הודיע שקיצרו להם את ה-21 והוא כן יוצא בשבוע הבא. כמו כן הודעה לא משמחת שעוד 5 שבועות הם יוצאים לפעילות מבצעית בחברון.

הי רוני ואני לא שמעתי שהם כן יוצאים

בשבוע הבא ובטח שלא על חברון, איזה פחד. אני אשאל היום אם יתקשר.

oshiko

New member
רכבת-הרים של מצבי-רוח

זו הבעיה שלנו במצב הזה של הורים לחיילים. זמן של דאגה אסטרונומית, ואז טלפון אחד שמזניק את מצב הרוח למעלה. בנסיוני המועט חשבתי שמתרגלים לזה; אבל כמו שאומרת "אממאא" אי-אפשר ממש להתרגל; זה ילווה אותנו במשך כל התקופה. אולי הידיעה מראש שזה מה שהולך להיות עוזרת במשהו. בקשתי הקטנה - למרות שלא קל לכולנו - ביטחון-שדה - זה גם לטובת הבנים המשרתים שלנו. כדאי להימנע מאיזכור שמקשר בין יחידות, והמקום שבו הן פועלות או עומדות לפעול. לא היינו רוצים שפעולה חשובה לביטחונם וביטחוננו תתבטל בגלל אינפורמציה שדלפה דרך הפורום הזה. אפשר לאמר שהם הולכים להיות במקום מסויים, וזה גורם לחששות וכו', בלי להזכיר את המקום. אני לא שופט חלילה ולא בא בטענות - אני מזדהה לחלוטין עם המצוקה, שבזמן זה או אחר תהיה נחלת כולנו. שיחזרו כולם בשלום!

אימשל2

New member
אכן! בסוף הבן יצא לשבת! ../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

ביום חמישי ב- 24:30 הודיע התכשיט שיש סכוי גדול שהוא יוצא לשבת. היה עודף כח אדם, כך שהעדיפו לא להשאיר אותו אחרי שסגר 21. ביום שישי בבוקר הודיע שהודיעו להם על "חדל אש", כולם יצאו והוא על אוטובוס בדרך מעזה לתל אביב. אז, נוצרה דחיפות להודיע למח"ט שכבר היה בדרך לעזה עם חבילה, שאין צורך לאתר את הבחור כשהוא מגיע לעיר האוהלים. בכל אופן, אני חייבת לכל המארגנים של העברת חבילה תודה ענקית !! הם היו נהדרים. בלי יותר מדי רעש וצלצולים אורגנה ההעברה. חשוב לטפח חברים כאלה.

אכן שמעתי ונלחצתי אבל הבן אמר

ששום דבר לא סופי וכל מה שהוא אומר לי זה נכון לאותו רגע של השיחה וכמה דקות אחרי כן יכול להשתנות. החוסר ידיעה הכי קשה לי.

The Blue Fairy

New member
אוף ../images/Emo7.gif

היום אנחנו שנה ו4 חודשים...קצת עצוב לחגוג את זה לבד :/

רוני61

New member
לא נורא, תתעודדי ../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

תחגגו בשבוע הבא, אני בטוחה שהכי חשוב הוא שאתם יחד גם כשאתם לא נמצאים פיסית יחד, אז בפעם הבאה שתפגשו תוכלו לחגוג את הזמן המשותף..... אז שה-
לא יהיה
תחזיקי מעמד

The Blue Fairy

New member
תודה ../images/Emo24.gif זה סתם היה עצב של

הרגע, לדעת שאנחנו לא יחד בתאריך כל כך חשוב. אבל קיבלתי בשורה משמחת...אישרו לו לבוא ליום הגיוס שלי
אז התעודדתי

מזל טוב מתוקה, אני מבינה אותך!

אני חגגתי את ה- 11 חודש לבד, את השנה (והסילבסטר) לבד, את היומולדת שלי לבד...לא קל, מבאס, אני יודעת...תהיי חזקה מאמי, אם את צריכה אני פה בשבילך.

למעלה