בוקר טוב + הגיג

בוקר טוב + הגיג ../images/Emo39.gif

מה נשמע? מה להיום? תכניות, מטרות, מטלות? אצלי תכנית אחת: לנסוע ללימודים, עם מודל מקרטון בגודל 1מ'0.5X זו משימה מספיק מאתגרת (למי שאין לו מכונית) ההגיג היומי הוא על כעס. לכעוס - ולבטא את הכעס. כמה מאיתנו יודעים ומוכנים באמת לבטא את הכעס, וכמה שומרים אותו בבטן? ביום שבת האחרון למדתי לכעוס. יותר נכון, למדתי לבטא את הכעס והחברה שעליה כעסתי, איפשרה לי לעשות זאת ולא ברחה מהצעקות. תוך כדי הכעס, היו בי 2 החלטות: אני מוותרת על חוסר הבטחון ונלחמת על הדיעה שלי הפעם, ואני לא אפנה את הכעס לאפיק של ניתוק קשר, אלא אבטא את שלי וזהו. וזה מה שהיה. ואולי זו הנחישות, או התקיפות - אבל סוף סוף נוצר סדק בחומה, וברגע שנוצר סדק, החומה התפוגגה. מדהים. זה היה מדהים. למחרת הרגשתי אדם חדש. אני - יכולה - לכעוס. ומותר לי - לכעוס. עכשיו תורכם

BellA עלמה

New member
בוקר אור

אני חושבת שהודות לאומנות הלחימה שאני עוסקת בו שנים למדתי לנתב את הכעס למקומות אפקטיבים ולא להוציא את זה סתם.

Neora Barak

New member
בוקר טוב להבונת וכולם ../images/Emo140.gif

שאני אוהבת את ההגיגים שלך כבר אמרתי היום??? מאחלת לך בהצלחה עם המודל, ועם הציון עליו
לגבי כעס-
- כעס- הוא אנרגייה שאנו מוציאים מתוכינו, כיוון שאנרגייה יש לנו רק אחת כל פעם, רצוי שננתב אותה למשהוא בונה, היכולת לנתב כעס, ולהוציא אותו נכון אינה פשוטה, מהרגע שנורא מעצבנים אותנו, וה"דם עולה לראש" אנחנו או בולעים ושותקים ו"אוכלים את עצמינו מבפנים" או שאנחנו מ"שחררים" ואז אנחנו עשויים להתנהג באופן שנתחרט עליו אחר כך. הדרך שבה אנחנו יכולים גם לא "לקחת ללב" וגם לומר מה דעתינו, בלי להוציא סתם אנרגייה לכיוונים לא טובים היא פשוטה, לעצור, לספור דקה מהרגע שמתרומם לו הכעס, לנשום נשימות עמוקות, להרפות את הזעם בגוף, להרגע, ואז לומר את מה שאנו חושבים, ההתלהמות תחלוף, ונוכל לענות בשיקול דעת ענייני, נסו, זה עובד יופי. יום מתוק ומוצלח לכולם בואו נצא לכבוש ת'עולם וחיבוק
נטול כעסים

s h i r k u s h

New member
בוקר טוב לכולנו ../images/Emo24.gif

היום אני ביום חופש <כן, כברררר
-ימי שני זה היום החופשי של הבוסית שלי ואין טעם שאבוא> אז עדיין מתלבטת מה לעשות היום, שיהיה להנאתי. הבעיה היא שהחברות שלי או בצבא או שהן עסוקות עם הפסיכומטרי או באוניברסיטה אז אני די לבד וזה מצ'עמם ללכת לבד לקניון או משהו... יש רעיונות? ולגבי ההגיג היומי, אני בנאדם שקשה לו מאוד לכעוס, אני נפגעת די מהר, כועסת לכמה דקות וישר תוך שניה נרגעת כי זה האופי שלי.

kung fu

New member
אני גם עברתי תהליך כזה בעבר

וזה היה כל כך מקדם ומדהים! כשהתחלתי לבטא את הכעס בתוכי זה היה מאד משחרר. (היה בי פחד בעבר לבטא את הכעס, כי אז הכעס יתגבר או משהו כזה.) אני במקום אחר היום עם הנושא של עבודה עם רגשות

broken child

New member
אמנם כבר לא בוקר אבל בכל זאת ../images/Emo13.gif

תכניות להיום:קבוצה בתל אביב,רביצה מול המחשב,אולי קצת ים [למרות שכבר עוד מעט ערב אז לא יודעת] ובקשר להגיג,אין לי ממש זמן לענות... אני אענה כשאחזור. דווקא יש לי מה לכתוב בקשר לכעס. יום נעים לכולם

גם לי יש מה לכתוב בקשר לכעס...

כעס הוא משהו שבתקופות הכי קשות שלי העמדתי פנים שהוא לא קיים. כעס, וכל רגש שלילי אחר בעצם. הייתי מנסה לשכנע את עצמי ש"אני לא מרגישה כלום." ככה הייתי "נמנעת" מלהפגע. עלק. באיזשהו שלב הפסיכולוגית שלי (לשעבר) אמרה לי משהו על זה, על ההמנעות שלי מלכעוס, שאלה מה אני כל כך פוחדת שיקרה.. ודברים בסגנון הזה. עד אז לא ממש חשבתי על זה. וזה עזר לי להתחיל להבין דברים. היום אני נותנת לעצמי לכעוס... אני מבינה שיש לי את הזכות הזאת, כמו לכל בנאדם אחר, ושאם אני אדחיק את זה, זה לא יעלם, אלא להפך. כי פעם, כשלא הוצאתי אותם החוצה, הייתי מוציאה את כל הרגשות השליליים שלי על עצמי. והיום אני יודעת שאפשר, והרבה יותר טוב, אחרת. וזה כל כך נכון מה שאמרת, להבה.. כשמתמודדים עם רגשות כמו כעס, באמת מתפוגגת לה מין חומה. אחלה תיאור. מחכה לשמוע את שלך, לינורי

kung fu

New member
לא, כתבתי את מתחת להודעה של

broken child וזה מכוון אליה

למעלה