בוקר טוב, היום יום הזכרון הממלכתי

p a l o m a

New member
בוקר טוב, היום יום הזכרון הממלכתי

לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. שבוע ימים מתקיימים טכסים. כל פעם גוף אחר מקיים את הטקס.. כל פעם ערוץ אחר משדר בטלויזיה.. עם ישראל לא מסוגל להחליט על יום זכרון אחד מכובד וזהו? ממש מוזר בעיני. איזה יום יהיה רשום בהיסטוריה למען הדורות הבאים? 4/11 , י"ב בחשון? לא מבלבל?

shkedud

New member
לדעתי התקשורת קצת מגזימה עם

כמות האירועים והדַבֶּרֶת סביב הנושא. הפכו את זה לפסטיבל. נמאס לי לשמוע איפה כל אחד היה באותו היום. אני נוצרת את זכרו בלבי, ומה שיותר חשוב לזכור שהיה לנו כאן במדינה הנאורה הזו רצח פוליטי - הרי זה חשוב לא פחות מלזכור את האיש. אבל, מה עשו? הפכו את זה לפטפטת וללהגת, והטפל הפך עיקר

י מ י ת 2

New member
יום טוב../images/Emo24.gif

בתאריכון של מיכה מצוינת שליחת אפולו. נזכרתי, ידוע שארמסטרונג היה האדם הראשון שצעד על הירח. ידוע גם שכאשר עלה על הירח אמר: צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות. מה שלא ידוע שכאשר הוא ירד בחזרה לחללית, הוא אמר: בהצלחה מר גורסקי. שאלו אותו מי הוא מר גורסקי, הוא לא ענה, חשבו שהוא אחד האסטרונאוטים הרוסים, אבל לא מצאו אחד כזה, מדי פעם שאלו אותו על מר גורסקי, והוא סרב לענות. עברו עשרים ושש שנים, באחת ההרצאות שנשא, שאל אותו סטודנט את אותה שאלה, מי הוא מר גורסקי, ענה ארמסטרונג, עכשיו שמר גורסקי כבר מת אני יכול לספר. כאשר הייתי ילד שיחקתי פעם עם חבר בכדור, הכדור נפל לחצר של השכנים. נכנסתי לחצר להרים את הכדור, ואז שמעתי את גברת גורסקי צועקת מתוך הבית למר גורסקי, "אתה תקבל סקס כאשר הבן של השכנים יצעד על הירח".יום נעים. ולחונה לרגע, בהזדמנות כדאי לך לצפות בסרט דוקומנטרי, בערוץ 2 בשם בדל בסרט רואים מנהג מוסלמי או ערבי, של נישואים ע"י שדכן, אבל התנאי שאם למשל הבת הצעירה יכולה להתחתן רק אם אחד מבני משפחת החתן ישא את האחות הבכורה. בכל אופן הבנות במשפחה שצולמה הן בבית לא נותנים להן לצאת, לא נותנים להן הזדמנות להתראות עם אנשים, עם בחורים, הכל מוכתב ע"י הסבתא החזקה של המשפחה ועל פיה ישק כל דבר. והבנות מקבלות זאת, אין להן ברירה ואין להן מוצא. כך שגם בימינו עדיין יש חברות שבהן הנשים לא ממש עצמאיות. יום טוב ונעים למדו הרבו דעת, תכייפו ותעשו חיים זה הזמן!

אפי 7

New member
צודקת שקדוד - דעתי היא גם שכל

הלהגת הזו עוברת את גבול הטעם הטוב. כל מנהיג בעבר שהלך - מדי פעם עולה זכרו וישנן שיחות ברדיו ובטלוויזיה אודותיו. פה בגלל הרצח - כל המוסיף גורע. גם ראיתי שבעצרת אני מחייכים, צוחקים במלוא הפה, כולם מנסים להיראות בטלוויזיה - וזה נורא. ביום הרצח - לגיטימי כל האזכרות והדיונים סביב זה, אולם אין איפה ואיפה. אני בעוברי ליד מצבת הזכרון בככר רבין, תמיד זכרו עולה בי. גם הפסטיבל סביב הרוצח - עולה על גדות. כן פיפס שלו, כל תנועה שלו בכלא, מסופרים לנו. איך הוא לומד, איך הוא מקבל את אהובתו, איך הוא "עושה חיים בכלא" למרות שמסתכלים עליו כל הזמן. די, שיתנו לרוצח להינמק בכלא, בלי להראות לנו את כל התנאים שלו. יום נעים אפי

אפי 7

New member
ברח לי ההמשך ../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif

מיכה, המשך בבקשה להביא את טורך, תמיד ועל כל נושא תהיינה הבעות דעה לכאן ולכאן. אני מאוד אוהבת את הסיפורים שמדליקים לאנשים כשקוראים אחד האירועים. אין ארוך וקצר בהודעה - במשך הזמן מכירים את הנפשות הפועלות בפורום וכל אחד מחליט איזו הודעה רוצה לקרוא במלואה - או רק לרפרף עליה, הכל פתוח והרשות נתונה. ובקשר לשרשורים ולסדר - אנחנו נחכה בסבלנות לחמודתנו אנימו שתגיע וכבר חיים בישר לנו שזה מאוד קרוב. odo אכן מילותיך חסרו לנו - עבודתך ברור חשובה יותר - גם כמה רגעים גנובים ממנה - יספקו אותנו - העיקר נוכחותך. ולכל אלה החשים ברע - תחושה בריאה וטובה. יאללה אגמור - אחרת לא תקראו את כל ההודעה
יום מעניין ומרתק אפי

aviev1

New member
פלומה הי. הרוצח הוא לא הבעיה

אין רוצח אחר במדינה שיש לו כמות אוהדים כזו זו הבעיה האמיתית ולא האיש עצמו.

p a l o m a

New member
../images/Emo45.gif את שם הרוצח אני לא מזכירה../images/Emo4.gif

לא בשיחות .. גם אם הנושא עולה על הפרק אני קוראת לו "רוצח רבין".. לא קוראת עליו.. לא מעניין אותי.. מתעצבנת כל פעם שבעתון מופיעה תמונה שלו.. (אני מכירה את הפנים של רוצח לינקולן?? את לי אוסוולד, יותר קרוב מבחינה כרונולוגית, הדורות החדשים מכירים? לא נראה לי...) ומצידי נשיא המדינה לא היה בכלל צריך להעלות בתקשורת את נושא חנינה.. שיירקב בכלא עד יומו האחרון!

למעלה