בוקר טוב, הלילה היו טכס פרסי האוסקר .

בוקר טוב, הלילה היו טכס פרסי האוסקר .

אני ראיתי את אחד הסרטים שהיו לו 5 מועדויות, עוד לא שמעתי אם הוא זכה,
שם הסרט הוא 3 שלטים בדרך למיזורי, סרט אלים ביותר כאשר יש לו התחלה אבל אין לו סוף, הייתי פעם רוצה להיות בראשם של הקובעים לאוסקר ולהבין לפי מה הם מזכים סרטים , כי הראש שלי לא מבין את זה.

יום יפה ומבורך לכולם

יוליקה

Member
מנהל
טקסי האוסקר מוכיחים לי שוב ושוב

עד כמה הזדקנתי - אינני מכירה אף שחקן או שחקנית...
כשהייתי צעירה הייתי לקסיקון מהלך של כל שחקני הוליווד
מראשית הסרט המדבר עד ימינו... והיום אני לא מכירה
לא את המגישים (למעט וורן ביטי ופיי דנאויי) ולא את השחקנים...
מזל שלפחות מהקהל אני עדיין מזהה כמה...

את לא לבד יוליקה, פעם לדעתי היו גם

שחקנים שהיתה להם עדנה והופיעו בהמון סרטים, שחקנים כמו ברג'יט ברדו, ספיה לורן, ג'ין פונדה, רומי שניידר, דוריס די והשחקנים היו פול ניומן, מרלון ברנדו, ג'רי לואיס, קלינט איסטווד, בובי דארין, קירק דוגלאס , ועוד ועוד, פעם שחקן עשה המון סרטים היום עושה שחקן סרט אחד וזהו, כמו מוצרים חשמליים פעם היו מתקנים, היום מחליפים, כך גם נשואין, שחקנים בסרטים ואולי תמצאו עוד דוגמאות.

האמת שפעם הלכנו לסרטים בגלל השחקן, היום מחכים להמלצות על תוכן של סרט טוב וכשמקבלים המלצה זה גם לא תמיד מוצלח,

זוכרים את הסרטים של סיסי , היתה סידרה עם רומי שניידר, זוהר בדשא, ועוד ועוד, פעם היתה רומנטיקה, פעם הכל היה אחרת.

יוליקה

Member
מנהל
טוב...אני לא כזאת ענתיקה...

הסרטים שלי אם אצליח להיזכר בכולם...
הנשיא מאוהב - מייקל דוגלאס ואנט בננינג
היה סרט בשם דייב גם על הבית הלבן עם השחקן המצויין קווין קליין...
שחקן אהוב עלי במיוחד רוברט דה-נירו - להתאהב עם מריל סטריפ
יש לו סרט מדהים בשם להתעורר עם רובין וילאמס
סרט אהוב עלי מאד נוטינג היל עם ג'וליה רוברטס ויו גראנט
סרט נוסף נשיקה צרפתית גם עם קווין קליין ומג ראיין
סרטים של מג ראיין עם טום הנקס
וכמובן איך אפשר בלי כשהארי פגש את סאלי
סרט נוסף גם עם טום הנקס ועוד שחקנים רבים וטובים - לחפש את טוראי ראיין...
לא אוהבת במיוחד סרטי אקשן... אבל ראיתי את כל סרטי מת לחיות
רק בגלל שהבן שלי המליץ במיוחד...

מינהר

New member
תמר, את טועה בגדול. הישראלים דווקא

מוכנים לעבוד, אבל שישלמו להם. ישראלים עובדים בשכר מינימום בעבודות לא סימפטיות, כמו מטפלות בבתי אבות ואפילו עבודות מסוכנות, כמו מאבטחים. אם ישלמו יותר ישראלים יעבדו בכל עבודה. ואל תשכחי את כל בטלני הישיבות. אם לא היו מקבלים קצבאות ופטורים היו הולכים לעבוד. תארי לעצמך שהיינו מקבלים תוספת של 20% בכוח העבודה ביום אחד?

נימה3

New member
מינהר, ישראלים לא מוכנים לעוד בשטיפת כלים למשל,

לא מוכנים לנקות את הרחובות, לאסוף זבל גם בתי אבות מלאים בעובדים זרים. כי ישראלים פשוט מסרבים. עד מלחמת ששת הימים ישראים עשו את כל העבודות כולל עבודות בבנין וחקלאות , מיד לאחר המלחמה כאשר פלשתינים חלו להגיע בהמוניהם לחפש עבודה בישראל, היהודים זזו לאחור ומאז לא חזרו לעבודות האלה גם בחקלאות וגם בבנין ובעוד עבודות כבר לא רואים ישראלים הם התרגלו שאחרים עושים את העבודה, כאשר החלה האינטיפדה והפלשתיניחם חדלו להגיע התחילו להביא עובדים זרים ומאז חברות כח אדם עושות מליונים ויש להן לובי חזק בכנסת כולל שרת התרבות שלנו.

מינהר

New member
הכל שאלה של גובה השכר, נימה. וברור שפוליטיקאים

מושפעים מלובי חזק ופועלים למען גורמים עיסקיים שונים, לא רק יבוא פועלים. ראי תשובתי לתמר.

בת חן191

New member
אני חושבת שגם האמהות של הישראלים לא מסכימות הן

רוצות בנים רופאים או מהנדסים להשויץ איתם

1.שיסגרו את לשכות העבודה בפני בטלנים המתחזים למובטלים

2. שביטוח לאומי יעבוד בשיתוף עם לשכת העבודה, מי שיופנה לעבודה ויסרב או יתנהג באופן שלא ירצו אותו, שיפסיקו לו מיד את התשלום של דמי האבטלה.

3. אין שום סיבה לשלם שכר מנהל לאדם שאין לו שום מקצוע, יש לשלם להם משכורת על פי החוק, מה שנקרא "פועל לא מקצועי" יקבל את השכר הנמוך ביותר, זה צדק.
אלא שאנשים רוצים לקבל שכר עתק ומקום עבודה קל וקרוב לבית, אחרת, הם מוכנים להיות מובטלים - זב"שם..

4. פועל יוצא מכך שיחוקק להפסיק יבוא פועלים זרים, ובכל מקרה תהיה קדימות במקומות עבודה לישראלים, אלא אם מדובר בבעלי מקצוע מומחים.

רק זה יכול להפסיק את הבעיות, אלא , שזה לא יקרה לעולם כיוון שכסף רב ובעלי ענין מעורבים בנושא, ושום דבר לא ישתנה כי את הפוליטיקאים הנחותים זה לא מענין, כיוון שזה לא נותן להם שום דבר - לכיסם, כוסם, או כורסתם.....

מינהר

New member
שפירא, שכר זה פועל יוצא של הצע וביקוש.

אם אין קופצים על עבודה לא אטרקטיבית- אז שכר יותר גבוה ימלא את השורות. כמובן שהרבה יותר פשוט לא להשקיע בציוד מתקדם ולהביא עובדים זולים מחו"ל לשמחת קבלני העובדים הזרים. ביפן רובוטים מסייעים לקשישים, ואין יבוא עובדים זרים, למרות שמזרח אסיה ממש קרובה. סביר שגם בחקלאות ובבנין יש יותר אוטומציה מאשר במזהת הלבנטיני.

יוליקה, את עתיקה בדיוק כמוני , יכול להיות

בגילאים הצעירים לא הלכת לקולנוע, לי היתה חברה שלאבא שלה היה בית קולנוע והיינו הולכות מסרט לסרט בחינם בתל אביב, בעבר הרחוק בשנות השישים המוקדמות נכים היו מנהלים את בתי הקולנוע ואחד הכיר את השני, והיו מכניסים אותנו בחינם, לא ראית בנעורייך את זוהר בדשא? את חלף עם הרוח? אולי לא חיית בארץ או אולי בערד לא היו הולכים לסרטים אבל בתל אביב זה מה שהיינו עושים ההצגות יומיות וראינו את כל הסרטים עם החברה שאבא שלה ניהל בית קולנוע .

אנחנו מאותו דור יוליקה, אני עליתי לארץ בגיל שנתיים אולי אתם עליתם בשנים מאוחרות יותר, אני עוד זוכרת שהורי היו לוקחים אותנו להצגות של פסח בורשטיין ולליליאן לוקס, הם היו ההורים של מייק בורשטיין, שקראו להם אז זיסעלה ומוטעלה, וכל המשפחה הופיע ביחד בתאטרון ביידיש, זוכרת שגם לקולנוע ההורים היו לוקחים אותנו כי פעם לא השתמשו בביביסיטר.

בת חן191

New member
פעם בצעירותי הלכתי לקולנוע אז לא היה טלויזיה אבל אף פעם לא ע

עם הורי עם חברות היום,,,שנים לא היתי בקולנוע גם לא נמשכת
אוהבת לראות בנוחיות אני נמוכה ותמיד מסתירים לי ויוצאת עם צואר תפוס
אז מה רע לי בכורסא בבית?? והמזנון לידי??

הצגות כן,,,אני מאד מאד אוהבת הצגות מזמן לא היתי

מינהר

New member
בתחן, היום את יכולה לראות סרטים, ולשבת

איפה שאת רוצה. האולמות די ריקים. חוץ מאשר בשלישי בשלייקס, שאז די מלא.

יוליקה

Member
מנהל
ברור שראיתי את כל הסרטים

השנות הששים... אני התייחסתי לסרטים של שנות ה-80 וה-90... ברור שראיתי את זוהר בדשא... ואת כל המיוסיקל'ס שהיו כמו דרום פסיפיק... סיפור הפרברים... וכל סרטי טרוי דונהיו... נווה קיץ למשל... ופאריש.. ועוד רבים וטובים... אבל משנות ה-2000 יש כל כך הרבה שחקנים חדשים... אני כבר לא מבקרת בקולנע....

קיבלתי לפני שעה ווטסאפ מחברה שהיא

קיבלה 40 כרטיסים לחלוקה בחינם להצגה מלך הכלבים של בית לסין זה מוצג במוזיאון הארץ לפי סיפרו של שלום אש "מוטקה גנב", ואני חושבת בליבי אם ההצגה כל כך גרועה שלא הצליחו למכור כרטיסים למה לי ללכת? אפילו בחינם אין מצב שאשב שעה וחצי בהצגה לא מוצלחת, אז כתבתי לחברה "תודה על ההצעה לא מתאים לי" מקווה שהיא לא תכעס עלי.

מינהר

New member
ניצת, שלום אש שווה צפיה.

אם היה לי מתאים לנהוג לרמת אביב הייתי הולכת ברצון. אם יגיע להיכל התרבות אצלנו אלך ברצון.

אז הלכנו אתמול להצגה, זה סיפור מהשטיטעל.

הצגה שכנראה לא מתרוממת כי האולם לא היה מלא, ההנאה שלנו לא היתה רבה, סיפור קטן על פושע קטן שהיה בעיירה , את השאר תקראו בספר של סיפורי שלום אש, או שתלכו לראות את ההצגה., לא רוצה לקלקל לכם.

מינה תבררי אם ההצגה אמורה להגיע לסביון או למרכז הבמה בגני תקווה, זה לא כל כך רחוק לך.

למעלה