בוקר טוב וברוכות הנמצאות. שאלת עוגה מקמח מלא

22BB

New member
אכן יש ברשת.עוגת שוקולד יינית של נירה שויאר

המתכון - "עוגות לכל עת" מאת נירה שויאר.
200 גר' מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
5 חלמונים
קורט מלח
להכניס את כל החמרים לקערה גדולה ולבחוש היטב.

1/2 1 כוס קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
3/4 כוס אבקת קקאו
2/3 כוס יין
לערבב את החמרים היבשים בנפרד עד שלא יהיו גושים. להוסיפם לסירוגין
עם היין אל התערובת ולהמשיך לבחוש עד שמתקבל בצק חלק.

5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף לבצק. להכניס ל-2 תבניות אפיה (אינגליש קייק) משומנות ולאפות בחום בינוני 50-60 דקות.

1 כוס אבקת סוכר
3 כפות יין
לערבב יחד ולצקת על העוגות המוכנות.
 

savtush1

New member
אני שותה קפה עם חלב רגיל

לנכדים אני קונה חלב עזים וגבינות עזים. יש טענה שהחלב בריא יותר. אם כי, מי באמת יודע
 

savtush1

New member
בוקר טוב וברוכות הנמצאות. שאלת עוגה מקמח מלא

כבכל שנה אני ממונה על עוגת יומולדת בצורה שמבקש הזאטוט/ה.

הפעם עלי להכין מכונית מעוגת שוקולד ומקמח מלא או 70% מלא.
התכוונתי להכין את המתכון של סירקיס ( מהמטבח באהבה) , אך נאמר לי שתצא יציקה ואני לא יכולה להמיר קמח רגיל בקמח.

אודה לכל עזרה ( אני מתכוונת לאפות הערב)


תודה מראש
 

savtush1

New member
זה המתכון של סירקיס, אותו חשבתי להכין מקמח מל

3 כוסות קמח
6 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות א. אפיה
200 גרם מרגרינה ( ממירה בחמאה- הם טבעוניים בכלל ורק העוגה תהיה חלבית)
2 כוסות סוכר
3 ביציו כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב

1 מיכל אשל ( שוברת את הראש- מה יכול להיות במקום אשל, יש אשל ? גיל אני יודעת שיש. אולי שמנת מופחתת שומן?)


קודם מערבבים את היבשים, מוסיפים חמאה , סוכר, ביצים ווניל
ובסוף שליש קמח ועוד שליש ועוד שליש

ולתנור החם ל-50 דקות
 

savtush1

New member
מצטערת, לא ידעתי שכל הודעה מקפיצה

אז אם כבר, אוכל לתרום מתכונים טבעונים בהמשך. ומבטיחה לשלוח צילום של העוגה אם היא תצא מוצלחת. ואם לא, אוי לי. יום הולדת!
 

tzivi1

New member
למה יציקה?

צריך לדעת רק איך לעבוד עם קמח מלא, ועם 70% לא תהיה שום בעיית יציקה. סביר להניח שהעוגה תצא מעט יותר דחוסה, אבל בטוח לא יציקה. אני אישית מעדיפה עוגות מקמח מלא (לא אוהבת עוגות אווריריות מאוד), ולהפתעתי גיליתי שבני משפחתי הקרובה - למרות שלא כולם מקפידים על תזונה מלאה, קמחים מלאים וכו' - מעדיפים עוגות מסוימות רק עם קמח מלא.

צריך רק לדעת שקמח מלא לוקח יותר נוזלים, ולכן צריך להתאים את המתכון אליו.

אני לא מכירה את המתכון הספציפי הזה, אבל באופן עקרוני, בכל עוגה בחושה אפשר להמיר קמח לבן בקמח מלא (100%) ביחס של: כוס פחות כף גדושה של קמח מלא, לכל כוס של קמח לבן.

אני אישית הייתי מוסיפה גם 3/4 כוס (ל-70%) עד כוס (ל-100%) רסק תפוחים לא ממותק (לא ישפיע על הטעם, רק יתן לחות נוספת ויעשיר את העוגה).

אין צורך להוסיף חומרי תפיחה נוספים, יש די והותר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מזל טוב לזאטוט. דודה שלי מת"א מכינה עוגת

שוקולד מקמח מלא לחה ונהדרת המבוססת או על סירקיס או על שויאר, אנסה לתפוס אותה היום.
 

savtush1

New member
מודה לך מאד, לא בטוחה שלחה כדאי

אני צריכה להכין ממנה מכונית

בשנה שעברה הכנתי טירת אבירים , שלא יתפורר ואפשר יהיה "לפסל" קצת את העוגה


ושמחה לראות כאן את אורני, יעלה, ולאה ס?
 
ברוכה הבאה. אני אישית מכינה את כל סוגי העוגות

ובעיקר כזו שהיא בחושה, מקמח 70% מלא ואף אחד לא מאמין שזה לא קמח לבן.
אישית לא אוהבת להכין בחושות עם מרגרינה או חמאה, ותמיד ממירה זאת בשמן קנולה.
3/4 כוס במקום חבילת מרגרינה.
מה שכן, אני לא כל כך אוהבת את העוגות הבחושות של רות סירקיס. יש בהן משהו
קצת צפוף לטעמי. אם את דווקא רוצה עוגת שוקולד, לכי על השוקולד היינית של נירה שויאר.
 

savtush1

New member
תודה לכולן, ואורני, אני לא מכירה את העוגה

שציינת ואשמח לקבל מתכון. את העוגה של סירקיס הכנתי כשהספר, במטבח באהבה, יצא לאור ונהגתי להכין אותה כל שבוע. היה לנו טעים

ועוד שאלה, יעלה הציעה להוסיף כוס רויון במקום האשל, מות קצת יותר גדולה של נוזלים
ברסק מוכן אני לא נוגעת, לא נוגעת בשום דבר מוכן ועכשיו אין תפוחים אורגניים

יצא בסדר לדעתכן?

ועוד שאלה, מכיון שלא אפיתי כבר די הרבה שנים
יש לי 2 תבניות ממתכת כבדה יצוקה נן סטיק וגם 2 תבניות פיירקס שהן ארוכות יותר
במה עדיף להשתמש


תודה ומודה שכיף לפגוש פנים מוכרות או כינויים מוכרים אם לדיק
 

savtush1

New member
אח, גם מיטלמן כאן מהבריאותי אורגני

אז כידוע אני גם לא מכניסה הבעתה שמן קנולה שהוא מהונדס גנטית, וכנ"ל שמן תירס. משתמשת בשמן חמניות אבל כבר הודיעו לי שהוא לא טעים בעוגה, כך שאשאר עם חמאה

ואם הייתי יודעת שיצא טוב הייתי משתמשת בחמאת עזים וחלב עזים.חלב פרה אצלי הוא גג לקפה שלי
 
אין לי סורק ואין לי פנאי להעתיק ידנית כרגע.

כמה זה דחוף?
אולי את מכירה מישהי שיש לה את עוגות לכל עת ותוכל לסרוק בשבילך?

את התבניות שאת מדברת אליהן איני מכירה כך שאיני יכולה לחוות דעה.
בדרך כלל אני משתמשת בתבניות אינגליש חד"פ, עדיף מקרטון אבל גם מאלומיניום הולך, על גבי נייר אפייה.
אני חוששת לאפות עוגות בתבניות כבדות כי מרגישה שאולי העוגה עלולה להיאפות מהר יותר בחלקיה החשופים
לחום (למשל מלמעלה) לפני שהיא נאפית מבפנים.

לגבי רוויון או אשל - לא יודעת עד כמה זה משנה. אני בכלל משתמשת ביוגורט או בלבן.
ולא הבנתי איך הגענו לרסק תפוחים.
 

savtush1

New member
הכנתי גם בפיירקס וגם בתבנית יצוקה

בשתי התבניות יצא מוצלח באופן זהה, רק שמהיצוקה קל יותר לשלוף את העוגה החוצה. הנחתי פס נייר אפיה בתחתית ושימנתי את הדפנות קלות. בכבדה הייתי יכולה לוותר על השימון

אני לא יודעת איזה חומרים יש בחד עמיות ומה חודר למזון. בעיקרון גם בנייר אפייה אני מעדיפה לא להשתמש ואלומיניום בכלל לא. אלומיניום מסרטן. לידיעה כללית. אני משתמשת בו לפעמים כדי לארוז כלי על מנת שהחום של התכולה יישמר ובתנאי שהאלומיניום לא יבוא במגע עם המזון. יש גם א. אפייה ללא אלומיניום
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד מקמח מלא של דודה תמי


המתכון הוא למעשה של אמא של דודה תמי (בילהה), דודה תמי שינתה קצת. ממליצה בחום - לחה, טעימה. לא קורה שאני באה לביקור אצל הדודים ולא מתכבדת בקפה של הדוד והעוגה הזו של דודתי האהובה, להוציא פסח (אז יש עוגה פסחית אגוזית) ותקופת החגים (עוגת דבש נהדרת, גם מקמח מלא).

חשוב להוציא בזמן, אחרת מתיבשת ומאבדת מקיסמה.

הערות במתכון של דודתי.

עוגת שוקולד מקמח מלא/דודה תמי
החומרים, לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח

בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.

כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.

המתכון מאמא שלי, אני קצת שיניתי.
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח

בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.

כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.

המתכון מאמא שלי, אני קצת שיניתי.
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח

בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.

כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.

מאד חשוב להוציא בזמן, כי כשהיא יבשה היא ממש לא סקסית. צריך שלמעלה זה יהיה דביק. לכן ברגע שקיסם יוצא יבש יש להוציא, ובתנור חדש כדאי להתחיל לבדוק אחרי ארבעים דקות. בתנור שלי בתנאים האלה זה בערך 46 דקות.
בהצלחה
 

savtush1

New member
תודה רבה

אפיתיי את העוגה של סירקיס כמעט כלשונה, הוספתי רויון לפי עצת יעלה, כי אכן הבלילה היתה מאד כבדה. התחלתי ב-180 והורדתי ל-160. זמן האפייה התארך והעוגה יצאה מצוין

רוב תודות ושבת שלום לכולן
 
למעלה