עוגת שוקולד מקמח מלא של דודה תמי
המתכון הוא למעשה של אמא של דודה תמי (בילהה), דודה תמי שינתה קצת. ממליצה בחום - לחה, טעימה. לא קורה שאני באה לביקור אצל הדודים ולא מתכבדת בקפה של הדוד והעוגה הזו של דודתי האהובה, להוציא פסח (אז יש עוגה פסחית אגוזית) ותקופת החגים (עוגת דבש נהדרת, גם מקמח מלא).
חשוב להוציא בזמן, אחרת מתיבשת ומאבדת מקיסמה.
הערות במתכון של דודתי.
עוגת שוקולד מקמח מלא/דודה תמי
החומרים, לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח
בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.
כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.
המתכון מאמא שלי, אני קצת שיניתי.
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח
בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.
כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.
המתכון מאמא שלי, אני קצת שיניתי.
100 גרם שוקולד פרווה
כוס + שלושת רבעי כוס קמח (במקור תופח, אני שיניתי לקמח מלא והוספתי מרכיבי תפיחה)
כוס ושליש סוכר
בערך שבע שמיניות כוס שמן קנולה (במקור מרגרינה). אני לא יודעת את הכמות המדוייקת כי בכוס המידה שלי זה בערך סנטימטר או קצת פחות מסנטימטר נמוך מהשוליים, בעוד שאת הסוכר והקמח אני מודדת ממש עד השוליים של הכוס)
חצי כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה שמערבבים עם הקמח
4 ביצים
1 כף שטוחה של נס קפה
3 כף שטוחה קקאו
שליש כוס מים
קמצוץ מלח
בסיר בינוני-קטן אני מכניסה את השוקולד שבור לחתיכות, הסוכר, המים, השמן, הקקאו, והנס קפה וכיוון שיש מים ושמן, אני מדליקה ישירות על האש הכי קטנה.
אז אני מדליקה את התנור לחום של מאה חמישים מעלות
עד שהשוקולד נמס אני מפרידה ביצים ומכינה את הקמח עם חומרי התפיחה.
כשהסיר מתחיל לבעבע אני מורידה אותו וממשיכה לערבב בתוכו (כדי לחסוך כלי ורחיצה): מערבבת פנימה את הקמח ואחר כך את החלמונים. כשהתערובת מוכנה, אני מקציפה לחוד את החלבונים (עם קמצוץ מלח). מכניסה את הקצף לתערובת המוכנה (לכן הסיר צריך להיות כזה שיכיל גם את תוספת הקצף), כמובן, כמו שמכניסים קצף, בזהירות "בתנועות מעטפה".
מכניסה את התערובת לכלי עוגה מס' 26 ולתנור.
מאד חשוב להוציא בזמן, כי כשהיא יבשה היא ממש לא סקסית. צריך שלמעלה זה יהיה דביק. לכן ברגע שקיסם יוצא יבש יש להוציא, ובתנור חדש כדאי להתחיל לבדוק אחרי ארבעים דקות. בתנור שלי בתנאים האלה זה בערך 46 דקות.
בהצלחה