בוקר טוב, והשאלה היומית היא

בוקר טוב, והשאלה היומית היא

למה הוא כן ואני לא? למה הוא יכול ואני לא? שיוויון בין האחים- האם יש דבר כזה? האם כשנותנים לאחד נותנים גם לאחר? האם כשמרשים משהו לאחר נותנים גם לאחר? אצלינו זה לא היה ככה- כל אחד קיבל מה שהיה זקוק לו או מה שהגיע לו- לפי דעתם של הורי כמובן. הייתה אפליה בין הילדים כי הקטנים צריכים יותר (מהגדולה) או להיפך- לגדולה מותר כי היא גדולה ולכם עדיין אסור. איך אצלכם?

allheart

New member
כל הכבוד על היוזמה עוד שרון..../images/Emo13.gif

גם אצלינו לא היה יחס שיוויוני בין האחים. היו חלק שקיבלו יותר או פחות לפי שיקול דעת ההורים. אישית אני חושבת שזה לא נכון לתת לכולם אותו הדבר משום שלכל ילד יש את הצרכים המיוחדים לו. אך ללא ספק לא להגיע למצב בו לד אחד באופן תמידי מקבל יותר מהאחר.

שיוויון בין אחים ../images/Emo31.gif

אין חיה כזאת, לדעתי. כי לכל אחד הצרכים שלו- אחד זקוק לחיזוקים בתחום הלימודים ואחד בתחום הריגשי וכו'. אצלנו בבית היה כמו אצלך- הפלו בכיתה שהרשו לאחיי דברים שלי בתור הקטנה לא הרשו וכו'.

ספירלי1

New member
ברור שיש אפליה!

ב"ה אצלנו נגיד, קונים יותר בגדים לאחותי התאומה ואז היא מעיברה לי, ואני מרגישה די מקופחת...(אני קטנה ממנה במידות..) ונגיד,לנו לא מרשים לעשות דברים שלאחים הגדלים שלנו הסכימו.. אבל תאמת, זה די השתנה,אנחנו הרבה יותר חופשיות... כל אח מקבל את התשומת לב שלו בזמן אחר, אבל בקושי יש מצב שההורים שמים לב לכולם באותו זמן, כל ילד וזמנו שלו..

Dorin555

New member
וואה וואה

בדיוק היום היה לי את זה עם אחותי.. שאני הלכתי ונתנו לי כסף והיא גם רצתה למרות שהיא לא הלכה. זה תמיד ככה בעיניינים האלה, אנחנו לא רודפות בצע או משו כזה(
), פשוט יוצא.

Breaking Wave

New member
ההורים שלי כל כך קיצוניים בעיניין

הזה. במיוחד במיוחד אבא שלי. אין דבר כזה חוסר שיויון בין האחים. לי יש מחשב בחדר? גם לאחי הגדול ולאחי הקטן. לי יש טלויזיה? גם להם. אני קיבלתי דמי כיס היום? גם הם. הכל חייב להיות שווה חחח והוא עושה את כל זה כדי למנוע מריבות :) לא פעם הוא היה קונה את אותו דבר 3 פעמים כדי שלא נריב עליו או יהיה ויכוחים..ואז אנחנו כבר היינו אומרים לו - לא צריך, נסתדר בנינו.

פילפולה

New member
שיוויון...

אבל תלוי מי מביט. אחותי תמיד טענה שאין שיוויון בינינו. כי אצלנו כל אחד מקבל כשהוא צריך כמו אצל 'עוד שרון'. אין טעם להביא סתם משהו למישהו כי נתנו משהו לילד אחר... מקבלים כשצריך! פיל

למעלה