בוקר טוב- והשאלה שלנו להיום

בוקר טוב- והשאלה שלנו להיום

"אמא תגידי לו"- איך אתם פותרים מריבות עם האחים/אחיות שלכם? מסתדרים לבד? פונים להורים לעזרה? לא רבים בכלל.....? אנחנו כבר לא רבים אבל כשהיינו קטנים, הלכנו מכות וההורים שלנו לא התערבו ואמרו לנו שאנחנו צריכים להסתדר לבד- אבל אם היו צעקות וזה עשה רעש, זה מה שהיה מרגיז את ההורים שלי והם היו מתערבים ושולחים כל ילד לחדר שלו. ואיך אצלכם?

חני ב

New member
אני יכולה לספר לך

איך זה אצל הילדים שלי שהפרש הגילאים הוא 5 שנים (פחות יומיים). רבים נון-סטופ, אך אני כמעט לא מתערבת. מדי פעם שואגת כשהם עולים לי על העצבים. שמעתי כבר כמה פעמים פסיכולוגים שאומרים שאסור להתערב אלא אם זה מגיע למכות +דם
. לגבי אחותי ואני, אם אחזור שניייייים אחורנית, לא היו מכות רק הקנטות.

ה-פיתרון ../images/Emo8.gif

בד"כ מנסים לפתור לבד- בכל זאת גדולים, אבל כשהיינו קטנים כל הזמן היה "אמא תגידי לו" ו"אמא תגידי לה". מסכנה אמא שלי

allheart

New member
חחחחחחחח . שאלה טובה

כיום אנחנו כמעט ולא רבים, כשיוצא כבר ויכוח אנחנו מסתדרים לבד. אבל כשהיינו קטנים אין יום שעבר ללא הפזמון-"אמא תגידי לו/ה" וכמובן "הוא התחיל". ההורים היו מתערבים רק כשהיינו הולכים מכות.

הפתרון בגירסת הגרב

כשאני ניכנס לריב עם האחים שלי אני ישר מלשין להורים ככה אני לא צריך לשבור את הראש-הם עושים בשבילי את העבודה ואני עומד בצד ומחייך תלשינו על האחים שלכם! אל תנסו לפתור לבד זה תמיד הפתרון הכי פחות טוב.

Dorin555

New member
חחח

אני ועוד איך רבה עם אחותי, לפני שזה מגיע למכות ההורים שלי לא מתערבים. אצל אחים שלי הם חייבים להתערב לפני שלאדעת מה יקרה

noooga

New member
אממ..

בד"כ פותרים לבד.. לא שיש מריבות כ"כ כי האחים שלי בוגרים ואין אצלנו "אמא תגידי לו".. אבל לפעמים לפעמים לפעמים ההורים שלי מתערבים וזהו, נגמר.

esti28

New member
אמא, תגידי לו

מנסיון עצוב ומר (לא כאם, אלא ככזו שהיתה קוראת "אמא תגידי לה", אסור להורה להתערב.אפילו שזה מאוד קשה ואת מרגישה חובה להתערב ולהגן. גם אם זה נגמר במכות רצח או יותר מזה, לאח (אחות) המרושע אחר כך נדמה שהאם נגדו, ולפעמים מסתבר שגם בתור מבוגרים לא שוכחים את זה...

E y e s

New member
ה"שופטים" בבית

כמו שזה טבעי ששני אחים קטנים רבים, ככה זה טבעי שהם יפנו להורים. ההורים משמשים, עבור ילדים, כמעין "שופטים", שתפקידם לשפוט מי הוא ה"צודק" ומי הוא ה"רשע". כמובן שברוב המקרים, אין אף אחד שהוא באמת צודק או רשע. ולכן הדבר הגרוע ביותר שהורה יכול לעשות או להעדיף אחד על השני. כשהיינו קטנים היינו רבים המון, על כל שטות קטנה, ופונים להורים. עכשיו יש רק מריבות קטנות, וכמובן שלא פונים להורים. אני חושבת שאם המריבות ממשיכות עד גיל מבוגר זה מסוכן- בשלב מסוים (לצערי, אבל אלו החיים) ההורים כבר לא יהיו בסביבה "לשפוט"...

xer

New member
עד כמה שזכור לי

היה את הקטע שאני ואחותי היינו מגיעים למריבות מאוד קולניות,ואמא שלי לא הייתה מתערבת,לעומת זאת אבא שלי תמיד רצה להתערב ולהפריד,ואמא שלי תמיד החזיקה אותו ואמרה שלא יתערב,שהם יפתרו לבד. ואני זוכר בקטע של ההלשנה,הייתי עושה דבר חכם,שעד היום אחותי לא שוכחת לי את זה. כשהיא הייתה אומרת לי שהיא תלשין עליי להורים,תמיד הייתי אומר שההורים כבר יודעים על זה,ואז היא בכלל לא דיברה איתם על זה.

פילפולה

New member
גם אצלי תלוי זאיזה גיל...

כשהיינו קטנים אז היינו רבים. אם רבנו מכות וההורים היו רואים את זה הם היו צועקים ומפרידים אבל בעקרון במשך השנים שיכללנו את זה כך שהם לא ראו. היום אנחנו כבר סתם מתווכחות אבל אם אחותי תרצה להכות אותי אז יכו אותה-מהסיבה הפשוטה, שאני לא מכה אף אחד [זה סתם חסר תועלת אלה אם כן בחור מטריד מולי] ואחותי גדולה ממני פיזית וחזקה... כשאחי היה קטן היינו דיקטטוריות-אבל עכשיו כבר התחלנו לריב וכו'. פיל

mישמישית

New member
אצלי .........

אם אח שלי אני רבה כך שאנחנו כימעט מתים ושניה אחרי שאנחנו מתחילים ליבכות או משהו כזה מישהו מאיתנו מספר בדיחה ואז אנחנו צוחקים ביחד אם אחותי הגדולה אני מנסה להימנע מלרים כי היא יותר גדולה והרבה יותר חזקה אצל אח שלי זה דיי שווה

למעלה