בוקר טוב וחג שמח לחברי הפורום

spivak12

New member
בוקר טוב וחג שמח לחברי הפורום

בוקר טוב לך אביבה וחג שמח לכל חברי הפורום לפי הזמנה אישית שלך אביבה, באתי לבקר ואני כאן. אני מאמינה שהעצמה אישית היא התחושה העילאית ביותר שאדם יכול להגיע אליה. אין סיפוק גדול מהסיפוק של לקיחת אחריות לחיים שלנו וניווטם בהתאם. מאחלת לכולנו רק טוב חני

spivak12

New member
תודה עבור הברכה אשמח להסברים

ראשית אני מוכרחה להודות שזו אחת הברכות המקוריות ביותר שקיבלתי לחג. עם זאת אין לי מושג מה משמעותה , אשמח לקבל הסברים. חג שמח

למדתי פעם ש:

אדם צריך שתהיה לו נטייה להיות כמו כוס עם חור מלמטה.... וזה בכדי שלא יגלוש,ולמה הכוונה..? שימי כוס מתחת לברז,ומלאי אותה במים. בהתחלה היא מתמלאת אט אט,עד שהמים גולשים,כי אין יותר מקום בכוס... אם הכוס היתה מחוררת מלמטה,היא היתה משולה לאדם שכל חייו עמל להתפתח, ולא שוקד על מלחמת כבוד עצמי,ולא טוען רוב הזמן,"אני יודע". מי שמתנהג כמו כוס מפונצ'רת,מפנה מקום ללימוד וידע נוספים.... חג שמח לך.

spivak12

New member
אהבתי את הדימוי אבל....

אני בהחלט מסכימה שיש לשים בצד את האגו כהתחלה לכל התפתחות, אולם יחד עם זאת גישת הכוס המפונצ'רת נראית לי שלילית בכל זאת, היות ולפי דבריך לעולם אין אנו משאירים את הידע שרכשנו. אז נכון שכל יום וכל רגע בחיים הם שיעור שיש ללמוד אותו, אולם אלה נשענים על ידע קודם שלנו. שהרי אם לא נשתמש באלה נחזור על טעויות עבר שוב ושוב. אני אישית הייתי מעדיפה לחשוב על כוס מתרחבת, המרחיבה את מעגלי הידע. מה דעתך?

Deerest

New member
אפשר גם וגם

גם שתתרחב כדי להכיל עוד וגם שיגלוש כדי לסלק את המיותר.

למעלה