בוקר טוב וחג שמח

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לחג ראשון של ראש השנה...

אכלתם הרבה אמש... אתם לא מצליחים להתעורר??
אצלי זה יקרה רק מחר...כשיגיע כל השבט שלי...הילדים הנכדים הכלה והחתן....
רק אמא חסרה...לפני שנה עוד חגגנו יחד...

עמיקם10

New member
שנה טובה גם למאיר בן יבנאל..

הערוץ ה-1 מוריק את הארכיון והקרין תכנית ל-90 שנות יבנאל בת ה-113 [אוקטובר 1901] חיים לבקוב סיפר על אברהם יפה-מנהל רשות שמורות הטבע-שהגיע ליבנאל חיים שאל אותו את הבן של חיים ומרים יפה..כן..אז אני הייתי בברית שלך אמר לו לבקוב.
יופה לא התבלבל ואמר לו: כעת אתה לא תכיר את המקום.
ובתכנית לפני זה-גם בערוץ ה-1 דודו דותן- וכמה עצוב סיפר בדיחה על מנוי לנט"ל שהציעו לו לעשות.
התכנית משנת 2000 והוא עוד לא שיער שזה מה שהוא יצטרך. [אם כי למיטב זכרוני הוא לא נפטר בארץ.]

יוליקה

Member
מנהל
תודה עמיקם

למרות שלראשונה ראיתי את המקום רק ב-1995 - בעלי לקח אותי לראות את המקום שבו נולדתי
במלאת לנו 25 שנות נישואין....
ואז גם ביקרתי בבית בו נולדתי.... אני עליתי ארצה בגיל שנתיים וחצי...

יוליקה

Member
מנהל
אגב חיים לבקוב

אני לא הכרתי ולא שמעתי אודותיו עד לפני כ-12 שנה....
אמי ע"ה אושפזה בתל השומר. שכבה לידה אישה מבוגרת מאד יותר ממנה...
וכשבאתי לבקרה, פתחנו בשיחה ואז התברר שהיא היתה רעיתו של חיים לבקוב...
אח"כ ראיתי תכניות של הערוץ הראשון בלילה... וחיים לבקוב כיכב שם ואז הבנתי
את הסיפורים שסיפרה לי רעיתו...

הספר על חייו נקרא "שלום על הרובים"

הקריאה בו (כהכנה לפני כתיבת הספר על יבנאל) הכניסה אותי בחזרה לימים ההם, לאוירה, לציונות ועוד דברים טובים שאין היום.....

pri2

New member
לי הייתה הזכות לשרת עם ירמי הבן של חיים

לבקוב בצבא.

רב תודות

אמנם אני מחשיב את עצמי כבן יבנאל, שם היו שנות ילדותי היפות ביותר, אולם נולדתי בירושלים בבית החולים הדסה על הר הצופים, קומה ב מיטה 23 (אמי לקחה את הפתק מהמיטה בעזבה את בית החולים). היום יבנאל כבר בת 113, המושבה הותיקה בארץ שהולכת ומתחרדת, כיוון שהוותיקים והצעירים כאחד, מוכרים להם את נחלותיהם בגלל היאוש מהתנהלות הממשלה מול החקלאים. העיקר שהכסא יהיה יציב בכנסת והמשכורת בבנק.

הדסהש1

New member
בוקר אור ל א" בתשרי...היום יהיה שקט

לאחר מקבץ של המשפחה אמש..השתדלתי לא להכביד עלי
ישנתי מאוחר ע"י זה שאני בסופ"ש וחג לוקחת משהו שנותן
לי עוד מספר שעות שינה.....שיהיה ימים טובים ושקטים.

י מ י ת 2

New member
סעודה בקרב בני המשפחה תמיד נעים

וכמובן טעים. כולם שותפים לעשיה וכולם נהנים. חגגנו בביתו של בני הבכור.
הבקר שתיתי קפה של בקר בחברת בני הצעיר שנשאר לישון אצלי.
עכשיו הוא הלך לביתה של בתי ששם נאספים מדי שבת וחג בבקר לברנץ בני משפחה צעירים וחברים. מנהג שהם מקפידים עליו כבר כמה שנים וזה משמח אותי כי אני חשה שילדי לא לבד שיש להם בני משפחה וחברים שאוהבים אותם וחפצים בקרבתם. זו בעיני ברכה לא מובנת מאליה.

עוד שלושה ימים מלאים לרשותנו. מקוה למלא אותם בתוכן ובעיקר בחברות.
שנה טובה לכלם.

מינהר

New member
יוליקה, סיפור מעניין על רוה-מ ואשתו. אבל כל הפוליטיקאים

נרקיסיסטים. אין חדש.
עוד יותר מעניין היה הקטע על השקרן ורמאי -דכנר, [שבין השאר] פברק פגישה עם אולמרט בארץ, בזמן שאולמרט היה בכלל בחו-ל. וזה בעזרת הפרקליט לדור, וכמה חוקרי משטרה. בושה.

הדסהש1

New member
בכל דבר יש אמת ושקר..אני קראתי בעיתון על נפתלי בנט

שמצא את עצמו בחוץ מלשכתו של נתניהו בגלל שרה...על האשה הזאת אפשר אינציקלופדיה...ועד שלא ילכו מהבית אנו נשמע עוד מעשים
משונים...

עמיקם10

New member
הספר יצא לפני שנה-

ומונח אצלנו אם מישהו רוצה אני אשלח לו.לגבי אודליה והאסיר מס' 1 היא העידה וכידוע זוכרים רק 7 אחוז. מכיון שזה חזר אצלו בבית הנשיא-עם גב' א' כנראה שלא הרשיעו חף מפשע.
לגבי ביבי- בספר היא לא פירטה יותר ממש שהעתיק בן כספית. ואלה שהתקשורת ירדה עליהם- כמו בתיק איילה חסון-גלנט-הרפז-ותיק אולמרט הולילנד- כולם הלכו. כולל גבי אשכנזי. שכנראה לא רצה את גלנט. אז בן כספית מנסה לרדת על ביבי דרך ספר שיצא לפני שנה.
ושלח שנה טובה לביבי ושרה.
בן כספית חשב שאם הוא יכתוב עליו זה יספיק. אז זה לא יעזור. מעללי שרה ידועים.
למה זה לא יעזור. כי אחרי 'צוק איתן' אף אחד לא מעיז לפרט, [חוץ מגדעון לוי ו'הארץ']ו
שמישהו מנסה כמו בנט- להגיד אני -אני מיד יורדים עליו. 50 יום לא הפסיקו את הירי על ישראל ואין חשבונית. או חשבוניות. זה לא במקרה. נהרגו 72 חיילים ועוד אזרחים וישראל ועזה באותו מצב. עם מלחמה הבאה בשער. ההרס הבא שהוכיח שזו לא השיטה.
הכניסה הקרקעית מיותרת. חצי מהחללים לא נפלו בעזה. חיל האויר עבד ללא הרף ואף אחד לא עשה[ בפומבי ]תחקיר . העיתונאים חוששים שמי שיעלה על משהו נוחתים עליו מכל הכיוונים.

י מ י ת 2

New member
שמעתי עכשיו על "הסכם היסטורי"

בין פת"ח לחמאס שוב הפת"ח חוזר לשלוט ברצועה יאבטחו יחד את המעברים.
יכול להיות שזה פתח לתקוה מחודשת.
ודאי ימצאו תיכף ומיד ישראלים כאלה ואחרים בהנהגה שימצאו את החסרון ואת חוסר הרצינות וכד' בהסכם הזה.

עמיקם10

New member
איזה מין הנהגה זו שמתעסקת באיסוף רקיטות וחפירת מנהרות

מה הם חשבו לעצמם ומה הלקחים שלהם כעת ? אולי כדאי שאנחנו נחפור מנהרות לצד השני. אבל לא בהסתר- בגלוי.

כל מי שמדבר על שלום עם הערבים, מקשקש שטויות

אי אפשר לאמר דברים בלי לדעת את הצד השני.
לכל ארצות ערב יש אג'נדה אחת, והיא "להשמיד את ישראל", וכל מי שאומר שאפשר לעשות איתם שלום, מקשקש כיוון שהוא לא מכיר את דעתם של הערבים ויחסם אלינו (בנפרד משאיפתם לשלוט בעולם).
אז אני מצרף לדוגמא את אמנת החמ"ס, ורדו כבר מאמירות לא לענין.

גם מנהיגי המדינה לא מבינים זאת ומטעים את הציבור וגורמים נזק, כאשר פעם אחר פעם הממשלה בראשות ביבי מבצעים משגל נסוג ובכך פוגעים בכח ההרתעה של ישראל, וגורמים לכך שלא תהיה הכרעה והערבים יוכלו תמיד לאמר שניצחו, והם ימשיכו בדרכם.
בעיקר במלחמה האחרונה שכל האזרחים היו מוכנים לשלם את המחיר בתמורה לחיסול המרצחים מעזה, אבל הממשל מתוך שיקולים פוליטיים ושיקולי כסאות ארורים, החליטו על משגל נסוג.

למעלה