מאכל נפוץ באיזור. דומה קצת לבורקס טורקי, נקרא Burek כשהוא עם בשר, Sirnica עם גבינה, Krompiraca עם תפו"א, Zeljanica עם תרד. אני אישית מעדיף Sirnica, והכי טוב כשזה עם יוגורט אמיתי.
ניסיתם פעם ללכת לאכול קבב סרבי טעמתם פעם אוכל שמקורו במדינות אקס יוגוסלביה במסעדה ישראלית כשההזמנה הייתה לדוגמא "פעמיים קבב סרבי"? הכוונה ממש אוכל סרבי או קרואטי או סלבוני. אני חיפשתי ולא מצאתי. מסעדות בלקניות קיימות כשרובן מתרכזות ביפו היכן שיש והיו בעיקר בולגרים. בפועה ביפו יש אוכל הונגרי, אבל הרבה מאכלים הונגריים כבדים מידי ולא תואמים את האקלים והטעם הישראלי. יש משהוא במה שאוכלים הספורטאים והספורטאיות מקרואטיה, סרביה וסלובניה, אמנם יש להם כישרון ופיזיולוגיה מדהימים אבל חייב להיות משהוא באוכל שהם אוכלים
קודם כל, יחסית אין הרבה ישראלים ממוצא יוגוסלבי, ולכן אין גם מי שיפתח מסעדות יוגוסלביות או יצרוך את האוכל המקומי. שנית, לפחות בארץ אין למטבח היוגוסלבי תדמית מיוחדת או מאכל ספציפי שאיתו הוא מזוהה, והמושג "אוכל יוגוסלבי" לא אומר לישראלים שום דבר. האמת, גם לי אין הרבה מושג על המטבח היוגוסלבי. מרק שעועית סרבי עשיר וצבעוני אכלתי בגרמניה, דווקא במסעדה רגילה המגישה אוכל גרמני מסורתי. ופעם בעיר Kufstein באוסטריה אכלתי במסעדה יוגוסלבית, שהגישה אוכל יוגוסלבי לצד מאכלים אוסטריים מסורתיים. אולי הגיע הזמן להביא את המטבח היוגוסלבי לישראל, ולהאכיל בו את הילדים עוד כשהם קטנים, כדי שיגדלו בעתיד להיות ספורטאים גבוהים וחסונים כמו במדינות יוגוסלביה