ציפי , כדי למנוע מלחמת אחיות , אני שולחת לך תשובה
בר/ברת סמכא .
→ שאלה: האם מומלץ להמליח חצילים לפני טיגון? האם במהלך הטיגון לא ייכנס ממילא שמן במקום המים שיצאו בזמן ההמלחה?האם המלח מזיק בעת הטיגון?
 
חצילים סופגים כמויות גדולות של שמן בטיגון הודות למבנה ספוגי, הבנוי ממספר רב של כיסי אוויר סביב התאים. במהלך הטיגון, שמן נכנס וממלא את כיסי האוויר. כדי להפחית את יכולת ספיגת השמן של החצילים, יש למוטט את המבנה הספוגי שלהם לפני הטיגון, וזו מטרת ההמלחה. המלח גורם ליציאת מים מן התאים אל כיסי האוויר באמצעות אוסמוזה. רקמת החציל נעשית דחוסה יותר, וכעת, היכולת שלה לספוג שמן יורדת. ניתן להשיג את אותו אפקט בעזרת בישול קצר במיקרוגל לפני הטיגון.
 
אשר לסברה הרווחת שהמלח מוציא את המרירות מהחצילים, בייחוד המבוגרים יותר, הרי שממילא, הזנים של היום נוצרו כך שיהיו פחות מרים. ומוסיף הרולד מקגי, שגם בעקבות ההמלחה, רוב נוזלי התא נשארים בתוך התאים, יחד עם המולקולות המרות. את המלח מקובל לשטוף לפני הטיגון, כדי שהחצילים לא יתקבלו מלוחים מדי. ייתכן שהרושם שהחציל פחות מר נוצר כיוון שהמלח שנספג ברקמת החציל ולא נשטף מפחית במשהו את תחושת המרירות בלשון.
 
ניתן להפחית עוד את ספיגת השמן בזמן הטיגון על-ידי ציפוי פרוסות החציל בבלילה שתספוג את השמן במקום החצילים. בתאבון .