בוקר טוב ויום יפה
לכולנו

אפרת10511

New member
בוקר טוב ויום יפה
לכולנו

חווינו יומיים חורפיים באמצע האביב, היומיים הראשונים של חול המועד פסח ,
גשם מלווה בסופות רעמים בברד ואף שלג בחרמון היה נחלתנו.
אבל החל מהיום אנחנו לקראת שבוע חם מהרגיל .
 

מינהר

New member
אתמול חברה סיפרה לי שהברד ניקה לה את הגגון.

אז יש טוב בכל דבר. אכלנו אתמול בסמרקנד, המסעדה הבוכרית. שפע של סלטים נפלאים, ומרק כבש. החברות לקחו שיפודים. כמובן מצות. כל המסעדות בסביבה כשרות.
 

נימה3

New member
הזמנתי למחר כמה חברות לברנץ

אני מתכוונת להכין כמה סלטים, ירקות, תפוחי אדמה, פטריות, אם אספיק אכין גם כרוכיות מצה עם גבינות, משהו מתוק, וכמובן מציה רגילה מסורתית כמו שאמא שלי הכינה וגם אני מכינה שנים. נראה לכם שצריך עוד משהו. יש איזה רעיון מענין?
חג שמח
 

tamarsharoni

New member
ציפי , כדי למנוע מלחמת אחיות , אני שולחת לך תשובה

בר/ברת סמכא .
→ שאלה: האם מומלץ להמליח חצילים לפני טיגון? האם במהלך הטיגון לא ייכנס ממילא שמן במקום המים שיצאו בזמן ההמלחה?האם המלח מזיק בעת הטיגון?
&nbsp
חצילים סופגים כמויות גדולות של שמן בטיגון הודות למבנה ספוגי, הבנוי ממספר רב של כיסי אוויר סביב התאים. במהלך הטיגון, שמן נכנס וממלא את כיסי האוויר. כדי להפחית את יכולת ספיגת השמן של החצילים, יש למוטט את המבנה הספוגי שלהם לפני הטיגון, וזו מטרת ההמלחה. המלח גורם ליציאת מים מן התאים אל כיסי האוויר באמצעות אוסמוזה. רקמת החציל נעשית דחוסה יותר, וכעת, היכולת שלה לספוג שמן יורדת. ניתן להשיג את אותו אפקט בעזרת בישול קצר במיקרוגל לפני הטיגון.
&nbsp
אשר לסברה הרווחת שהמלח מוציא את המרירות מהחצילים, בייחוד המבוגרים יותר, הרי שממילא, הזנים של היום נוצרו כך שיהיו פחות מרים. ומוסיף הרולד מקגי, שגם בעקבות ההמלחה, רוב נוזלי התא נשארים בתוך התאים, יחד עם המולקולות המרות. את המלח מקובל לשטוף לפני הטיגון, כדי שהחצילים לא יתקבלו מלוחים מדי. ייתכן שהרושם שהחציל פחות מר נוצר כיוון שהמלח שנספג ברקמת החציל ולא נשטף מפחית במשהו את תחושת המרירות בלשון.
&nbsp
ניתן להפחית עוד את ספיגת השמן בזמן הטיגון על-ידי ציפוי פרוסות החציל בבלילה שתספוג את השמן במקום החצילים. בתאבון .
&nbsp
&nbsp
 

הדסהש1

New member
צהריים טובים.אנו נשארנו בבית.בנותי מפוזרות .

אחת נסעה לירושליים..שניה נסעה לצפון לקמפינג..ושתיים נשארו במרכז..
עדי לוקחת את ילדיה כל יומיים להופעה אחרת לילדים כדי שלא השתעממו בבית
ויהפכו את הבית..והבת הגדולה כולם שם גדולים ועצמאיים והם דואגים לעצמם.ההורים עובדים גם בחול המועד.
 

נוגהה1

New member
אני לא יודעת אם לי יש טעות או שככה זה, למה תאריך 23 מתחלק

לשנים??
ובקר ראיתי פוסט של ציפי עניתי לה,,,ועכשיו אני לא רואה לא את הפוסט שלה ולא
את שלי -
 
תמר


תודה על החומר ששלחת לי בעניין חצילים, מצטערת שלא מתחשק לי להתעמק בזה, בשיעורי תזונה בבית ספר, נרדמתי, כשאני מבשלת משהו, אני לא מעוניינת להתעמק במה ואיך ומי, אני בודקת אם זה טעים לי וזהו, גם אם אני לא טועה, אז ההתכתבות
הקודמת בעניין המליחות והמרירות של החצילים, היתה בפורום המקביל ולא בא
לי להבהיר פה הבהרות בקשר לזה, למי שלא יבין מה הולך,
מבחינתי הנושא הזה מוצה עד סופו ולא בא לי להמשיך בזה.
 
נוגהה
11

גם את כמו תמר, הצלחת להתבלבל בין שני הפורומים, את כתבת פה בפורום הזה
על הקושי שלך ועניתי לך בפורום הזה, משום מה, שלחת לי תגובה היום, בפורום
המקביל ודווקא שמחתי לפגוש אותך שם, אמנם אני נכנסת לשני הפורומים
ומרגישה נוח בשניהם, אבל בפורום השני, אני יותר מעורה ויותר חברה ויותר
מרגישה שם כמו בבית, אז זה מה שקרה.
אני מצטרפת לבקשת ניצת השקד, שתכתבי קצת על עצמך, כדי שנלמד להכיר
אותך, כמו שאנחנו מכירים פה כמעט כולם אחד את השני/ה.
 

נוגהה1

New member
ציפי אני לא יודעת מה זה הפורם המקביל ולשקד

אני לא יודעת מה לכתוב על עצמי
אני אשה רגילה ,אוהבת שקט ושלוה,,לא אוהבת הרבה להתרוצץ למרות שאני מסוגלת
אוהבת אנשים טובים שאיכפת להם מהשני,,,אני אלמנה פלוס שניים
אוהבת צדק, וכך לפעמים זה מזיק לי כי לפעמים אני מתערבת לטובת השני
ועושה בכך רע לעצמי אבל עובדת על כך, לא להתערב וזה קשה לי כשאני
כשאני נפגשת עם עוותים
ככה בערך ואם אגלה הכל זה כבר לא יהיה מענין,

השבוע קניתי בחנות ירקות ופתאום אני רואה שבטעות לקחתי פלפלים חריפים
אדומים אחזיר אותם לחנות ,,נראה אם אני יכולה לעלות אותם לתמונה

 

מינהר

New member
נוגה, את בת 39 לפי תפוז?? יופי כתבת.

אהבת צדק- לעולם אין לדעת איפה הצדק. מי התחיל ומי המשיך. פשוט נדמה לנו שאנו יודעים, ושופטים לפי מי יותר חבר שלנו מהשני. אבל לא בהכרח יודעים.
 

נוגהה1

New member
זה לא קשור לצדק זה קשור לדיסקרטיות לא רק אתם קוראים את זה

כל באי האינטרנט פתוח בפניהם אני לא חיבת שכל תפוז ידע הכל עלי
יש לי את הזכות לשמור על הפרטיות שלי,
 

נוגהה1

New member
ותאמיני לי אני בכלל לא הסתכלתי בכרטיס שלך ומה כתוב שם זה לא

מה שעושה את החברות, אלא צורת הכתיבה אם היא מענינת ונבונה
לא הסתכלתי על אף כרטיס ובכל זאת מצאתם חן בעיני
מיצידי שכל אחת תרשום מה שהיא רוצה ואני אבין שבאינט
חיבים לשמור על דיסקרטיות ככה בכל אופן הדריכו אותי
 

נוגהה1

New member
מינה אני יכולה לכתוב לך את הגיל בתיבת מסרים שלך אם את

רוצה זה אישי ולא פרוץ
 

מינהר

New member
נוגה. אני בדעה, שגיל כאן זה לא סוד, כי

זה פורום גימלאים. אבל תעשי כרצונך. דברים אישיים את לא חייבת לספר, מטעמי דיסקרטיות. רק מה שאת מרגישה נוח.
 

נוגהה1

New member
בקר טוב, ושוב לא ידעתי היכן לכתוב כי התאריך 24 מחולק

מינה, בדיוק זאת היתה המחשבה שלי הפורם הוא של גימלאים אז אם אכתוב גיל צעיר יובן שזה סתם מפוברק ולא הגיוני נ
אז גימלאים זה מגיל 65 והלאה אז תוסיפי עוד 7 שנים
ובכלל חברות לדעתי לא תלויה בגיל אלא בין הבנה וכימיה בין שנים
אני חברה של אשה וגם עם ביתה שהבת צעירה ממני ב10 שנים והאמא גדולה ממני ב10 שנים,,,ועם שניהם אני מסתדרת מצוין,

בקשר לאכילת כשרות,,לדעתי כל אחד עושה ואוכל מה שהוא רוצה זה לא עסק שלי מה שהשני עושה עד גבול שהוא לא מזיק לזולת
מובן שבחיים יש מידה מסוימת של התחשבות בשני אני לא אעשה דוקא
אוכלת לחם שאפיתי בבית , לא אוכל לתוך פרצופו של השני
שיהיה לכולם יום פורה
 

נוגהה1

New member
ציפי עכשיו הבנתי, לא אני עשיתי את זה מערכת תפוז עשתה את זה

כי לא כתבתי בפורם השני ,ובכלל יש בעיות בכניסה ראשונה צריכים כל פעם לכתוב אני לא רובוט ולאמת ציורים בכניסה
 

מינהר

New member
נוגה, אנשים הצטרפו לתכתובת של אתמול.

אני מצטרפת שוב לבקשת ציפי בעניין. להצטרף לתכתובת היום.
 

מינהר

New member
נשמע מצוין , נחמה. גם אני באה. אבל קשה לי עם נהיגה למרחק

כזה. אז אני לא באה. תהנו.
 
נימה


עדיין אני זוכרת כמה נהניתי בביתך לפני כמה שנים, שגם אז הזמנת לבראנץ',
זה היה לפני הפרישה של חלק מכן מהפורום הקודם שהיית חברה בו.
הכינוי שלך היה ימית
 

נימה3

New member
ציפי את מוזמנת בכל עת

את השם החלפתי כי תפוז עשה בעיות. חג שמח
 
למעלה