בוקר טוב ויום יפה
לכולנו

אפרת10511

New member
בוקר טוב ויום יפה
לכולנו

היום נרכין בערב ראשינו אל מול הכאב, השכול, האבדות, אבל בלב נרגיש גאווה, בזכותם...
בזכותכם יש לנו מדינה !!!!!
הצפירה תזכיר לנו שלא נפלתם לשווא
שכל נופל נטע עוד יתד באדמת ארצינו,
חיזק את גבולותינו, הגן עלינו, על ילדינו, נכדינו.
נרכין ראש ונישא בגאון ובלב גאה תפילה ללא עוד ������
עם ישראל חי וקיים.

זוכרים את הנופלים
אנחנו זוכרים את חברינו שנפלו במלחמת ששת הימים, יום כיפור ומלחמת לבנון הראשונה...
לאחריהם כבר זוכרים את הנופלים שהיו חבריהם של ילדינו לכיתה ...
דורות של נופלים, והארץ לא שקטה עדין.

מינהר

New member
לא נראה, יוליקה, שהארץ תשקוט בקרוב, כי

שניים אוחזים בטלית ושניהם אומרים כולה שלי.

מה הפך את טקס הדלקת המשואות ליוקרתי כל כך
הטקסים התקיימו באיצטדיון האוניברסיטה... אינני זוכרת מתי העבירו אותו
להר הרצל...
הטקסים ביום העצמאות מתחלקים בין בעלי התפקידים במדינה: הנשיא,
ראש הממשלה, יו"ר הכנסת...
בשנת 1966 הייתי בת 18, זה מקרוב התגייסתי לצה"ל... מצעד צה"ל
התקיים אותה שנה בחיפה בשרב כבד.
טקס הדלקת המשואות והחלפת דגלי צה"ל בין היחידות התקיים כאמור
באיצטדיון האוניברסיטה.... בטירונות שלי, נבחרה מחלקה לצעוד במצעד
צה"ל בחיפה, שאר הבנות נסעו לירושלים בערב החג ואנחנו היינו ה"דיילות"
להושבת האורחים הרבים בטריבונות... אני הייתי בחלקה הדיפלומטים...
שידורי טלוויזיה עדין לא היו... הטקס היה מרגש מאד ואני זוכרת שבכיתי...
וחשבתי על אבא שלי...ניצול מחנות השמדה... שהנה הוא ניצח את הנאצים
שלא הצליחו להשמידו והוא העמיד דור חדש שמשרת בצבא ההגנה של ישראל.

הדסהש1

New member
אני זוכרת בילדותי היינו הולכים לראות את מצעד צה"ל

שזה היה הארוע הכי מרשים..זה נפסק משיקולים כלכליים..ובערב הייתו הולכים לעיר
לצפות הבופעות של אמנים מקומיים..להקות ריקוד היו מרקידים את הקהל העצום..
היום משלמים אלפי שקלים מחיר מופרז בכמה במות .אני לא יוצאת למקומות צפופים
מפחדת שלא העמוד בלחץ של האנשים ואפול..מעדיפה להשאר בבית ולצפות
בתוכניות .ואם מצליחה לראות את הזיקוקים זה בסדר אם לא אני רק שומעת
כי לאחרונה הבניינים הגבוהים מסתירים הכל..וגם ההזנקה היא לא במרכז העיר..
כך שאנו מפסידים.במצב הזה האזרחים הותיקים מפסידים .כי להגיע למקום הארועים זה קשה למרות שיש תחבורה מצומצמת.אבל הצפיפות עצומה..לא חושבים על האזרח המבוגר שלא נייד..זאת המציאות העצובה...

ושוב בוקר טוב, לא ראיתי שכתבתם הבוקר

ועל כן פתחתי שירשור, יש לי המון בעיות עם תפוז, מצליחה רק דרך הנייד להיכנס ולכתוב, לא מצליחה לתקן שגיעות כתיב, ובמקום דגלים יצאו לי סימני שאלה, לא מבינה אך פורטל גדול כמו תפוז מרשה לעצמו לזלזל כל כך בגולשים הנאמנים שלו. ושוב מתנצלת על השיבושים שלי.

את צודקת, הנה גם אני נאלצתי להחליף כינוי
דרך המחשב, כי לא הצלחתי להיכנס עם "יוליקה"
כתבתי בפורום מנהלים ומנהלות... הם מודעים לבעיות
ומטפלים בזה, לדעתי הם החליפו ספק, שבגללו יש את כל
הבעיות... הוא לא מצליח להתגבר אחרי שלוש נסיונות,
מקבלים הודעה שבגלל נסיונות רבים מידי נחסמים...
לתיבת המסרים בכלל אי אפשר להיכנס...

מינהר

New member
חג עצמאות שמח, אבל בינתיים זה יום הזיכרון

והמון סיפורים עצובים בכל מקום. עם תקווה שהנופלים נפלו למען מטרה מאוד נעלה.

נוגהה1

New member
אכן עצוב עד בלי די,לנופלים במלחמות , לנופלים מטרור

אוי, משפחות אומללות ליבי אתכם-מי יתן ורק שמחה תדעו בהמשך דרככם
נעתקו המילים-והתכווץ לו הלב
מדליקי המשואות-האם יש איש מביניכם תושבי הדרום שמדליק משואה???
אחי תושבי הדרום - ליבי אתכם
אי" נקנית ביסורים

להלן ההסכם המתגבש בין ישראל לפלשתינאים

להלן עיקרי ההסכם המוצע ע"י הממשל האמריקאי כפי שהובא לידיעתי:
1. הסכם
יחתם הסכם משולש בין ישראל אשף וחמאס ותקום מדינה פלשתין שתיקרא "פלשתין החדשה" שתוקם על שטחי יהודה שומרון ועזה מלבד ההתנחלויות כפי שיפורט בהמשך.
2. פינוי שטחים
גושי ההתיישבות כפי שהם היום ישארו בידי ישראל ויצורפו אליהם ההתנחלויות הבודדות. השטחים של הגושים יגדלו בהתאם לשטחי ההתנחלויות הבודדות שיצורפו אליהם.
3. ירושלים
לא תחולק ותהיה משותפת לישראל ולפלשתין החדשה ותהיה הבירה של ישראל ופלשתין החדשה, התושבים הערבים יהיו אזרחי פלשתין החדשה. עיריית ירושלים תהיה אחראית מוניציפלית על כל שטחי ירושלים מלבד החינוך שיטופל ע"י ממשלת פלשתין החדשה ופלשתין החדשה תשלם לעיריית ירושלים את הארנונה ומים.
יהודים לא יורשו לקנות בתים של ערבים, וערבים לא יורשו לקנות בתים של יהודים. לא יסופחו שטחים נוספים לירושלים.
המקומות הקדושים ישארו כפי שהם היום מוחזקים.
4. עזה
מצרים תחכיר לפלשתין החדשה שטחים למטרת הקמת שדה תעופה להקמת מפעלים ומסחר ולחקלאות מלבד מגורים. גודל השטחים והמחיר יקבע בין הצדדים בתיווך המדינות התומכות (הסבר למדינות התומכות בהמשך) תיסלל אוטוסטרדה בין עזה ליהודה ושומרון ויותר להקים מעביר מים מותפלים (תת-קרקעי) מעזה ליהודה ושומרון.
5. המדינות התומכות
המדינות שיתמכו כלכלית בביצוע הסכם זה הינם: ארה"ב, האיחוד האירופי ומדינות המפרץ המפיקות נפט.
המדינות התומכות יעמידו תקציב בסך של 30 מיליארד דולר במשך 5 שנים לפרויקטים לאומיים לפלשתין החדשה. (העלות של פינוי ההתנחלויות הבודדות ומיקומם בגושי ההתנחלות יחולו על ישראל).
6. החלוקה בין המדינות התומכות
א. ארה"ב 20%
ב. האיחוד האירופי 10%
ג. מדינות המפרץ המפיקות נפט 70% - החלוקה בין מדינות אלו תהיה עפ"י תפוקת הנפט שלהם.
ד. רוב הנטל שמוטל על מדינות המפיקות נפט הינו היות שהן יהיו המרויחות העיקריות מהסכם זה.
7. צבא
לפלשתין החדשה לא יותר להקים צבא. הנשק היחיד יהיה נשק קל שיוחזק בידי המשטרה.
יחתם הסכם הגנה בין ישראל לפלשתין החדשה שבו ישראל תערוב לפלשתין החדשה מידי כל תוקפנות חיצונית ופלשתין החדשה תשלם לישראל עבור הגנה זו.
עלות תשלום זה במו"מ שיערך בין הצדדים בתיווך המדינות התומכות.
8. זמנים ושלבי ביצוע
עם החתימה על ההסכם:
א. יפקיד החמאס את כל הנשק שלו כולל הנשקים האישיים בידי המצרים.
ב. אנשי החמאס כולל המנהיגים ימשיכו לקבל משכורות מהמדינות התומכות עד להקמת הממשלה.
ג. כל גבולות הרצועה יהיו פתוחים למעבר סחורות ופועלים לישראל ומצרים כפי שהם היום עם יהודה ושומרון וגם דרך הים.
ד. בתוך שנה יערכו בחירות דמוקרטיות ותיבחר ממשלה לפלשתין החדשה, כל אזרח פלשתיני יוכל להעמיד עצמו לבחירה.
ה. אסירים – שנה לאחר הבחירות והקמת הממשלה, ישוחררו האסירים בהדרגה במשך שלוש שנים.
ו. בתוך 5 שנים יוקם נמל ימי ושדה תעופה בפלשתין החדשה ועד אז ישמשו אותה שדה התעופה בישראל ונמלי הים בישראל.
ז. הגבולות בין פלשתין החדשה וישראל יהיו פתוחים למעברי אזרחים וסחורות כפי הנהוג עם מדינות ידידותיות.
ח. תסלל אוטוסטרדה גשר בגובה של כ- 30 מ' מעל פני האדמה, בין עזה ליהודה ושומרון, את האוטוסטרדה תקים חברה סינית, המימון של האוטוסטרדה-גשר יגיע מ:
סין 50%, יפן 10%, דרום קוריאה 10%, אוסטרליה 10%, קנדה 10%, ארה"ב והאיחוד האירופי 10%.
9. בקעת הירדן
א. בקעת הירדן תשאר בידי ישראל כפי שהיא כיום.
ב. כביש 90 יהפוך לכביש אגרה בן 4 מסלולים.
ג. ישראל תוציא מכרז לסלילת הכביש.
ד. ייתנו 2 מעברים מפלשתין החדשה לירדן, מעברים אלו יהיו בשליטת פלשתין החדשה.
10. אחריות
א. במידה וחמאס ואשף יתנגדו להסכם זה, תבטל ארה"ב את כל התמיכה הכספית שלהם לפלשתינאים ותדאג לכך שאף מדינה בעולם לא תעביר להם כספים.
ב. במידה ואשף יסכימו לתנאים בהסכם זה וחמאס או הג'יאהד האיסלמי לא יסכימו, תוטל האחריות על המנהיגים של חמאס והג'יאהד האיסלמי ובסבב נוסף של אלימות בין ישראל והחמאס תגבה ארה"ב את ישראל לפגוע אישית במנהיגי החמאס והג'יאהד האיסלמי (כי לא יתכן שקבוצה של עשרות בודדות יקבעו את חייהם של מיליוני בני אדם)
ג. במידה וישראל תתנגד להסכם זה, תיפסק התמיכה הכלכלית בישראל.
• הנכם מתבקשים להפיץ פוסט זה שאמור להגיע לרוב תושבי ישראל ולתושבי עזה ויהודה ושומרון.

מינהר

New member
וישראל תסכים לאיחוד עזה ויו"ש? על חשבון

מעבר בשיטחה? לא נראה לי. מדיניות רוה"מ היא הפרד ומשול ביניהם. זה לא עבד בהודו ופקיסטן, ולכן קמה בנפרד פקיסטן המזרחית, היא בנגלה-דש.

הבנת הניקרא
ח. תסלל אוטוסטרדה גשר בגובה של כ- 30 מ' מעל פני האדמה, בין עזה ליהודה ושומרון, את האוטוסטרדה תקים חברה סינית, המימון של האוטוסטרדה-גשר יגיע מ:
סין 50%, יפן 10%, דרום קוריאה 10%, אוסטרליה 10%, קנדה 10%, ארה"ב והאיחוד האירופי 10%.

מינהר

New member
מהאוטוסטראדה אפשר יהיה לזרוק פצצות .

נו באמת. הבנת הנקרא. חלומות באספמיה, יותר נכון לומר.

נימה3

New member
עם גישה כזאת לא יתכן שום שינוי

היו גם הרבה פחדים לפני אוסלו ולמרות שמקפידים לטפטף לנו שאוסלו זה כשלון בעובדה ביבי במשך עשר שנים לא ביטל את אוסלו וממשיך ליהנות מהפרות של אוסלו כי בזכותה יש שקט יחסי בשטחים.
אני לא מבינה מדוע היד לא רועדת כאשר שולחים חילים אל מותם במלממה אבל היד רועדת כאשר יש איזה שהוא פתרון לשלום ודאי שיש סיכונים. לכן יש מנהיגים שלוקחים סיכונים בשביל לעשות שינוי. אבל המנהיגים שלנו שבויים בידי המשיחיים וינמצאו בקלות כמו שכבר מינה את מצאת סיבות לא לקבל את ההצעה הזו שלא התעמקתי כל כך אבל על פניו נראית ראויה להתיחסות חיובית.

מינהר

New member
נימה, רק עניין האוטוסראדה בשטחנו, קרוב

לבית שלך, דרך אגב, לא מוצא חן בעיני. 2 רשויות פלסטיניות אחת בעזה ואחת ביוש-- דווקא מאוד מוצא חן בעיני. רק שיעזבו את דרך הטרור. מה יותר פשוט מזה? אבל ברור שזה לא יקרה. איראן לא מרשה. היא מעדיפה לחמם סכסוכים, לא להפך.

למעלה