בוקר טוב ויום שליו, יקירי

bimbo.

New member
בוקר טוב ויום שליו, יקירי../images/Emo141.gif

אתמול המחשב החליט שבשבת מגיעה גם לו מנוחה, ו...שבת. טוב שעוד הספקתי לברך אתכם ביום טוב. יותר מאוחר אכנס ואגיב על הודעות. חייבת לרוץ שיהיה לכם יום נהדר

מנורה

New member
יום טוב ושבוע יפה ידידי../images/Emo140.gif

אשתדל לבקר במשך היום עסוקה עם הנכדים המקסימים. תהנו מהשמש הזורחת

emmy5

New member
ההודעה השניה היתה לכולם ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זאו, לא למהר

ora11

New member
בוקר טוב חברים יקרים../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif

סוף סוף יצאה לה השמש ומחממת את ירושלים. תודה למברכים בימבו לא לרוץ. לאממי תודה על האתר לא האזנתי לשירים כי העבודה מחכה לי. ביום שישי הנכדים שלי נטעו עצים ביער בן שמן מפגש של הפורום של יערה בתי וכל השבת היינו יחד איזה כיף. יום נעים לכולם ושבוע טוב ושקט.
לכווולם

emmy5

New member
MISU007 החבר שלנו , בקש .....

לשים ...בפורום .... זה העולם שלנו

נֵנָה

New member
אממי מקסימה שלי ../images/Emo25.gif../images/Emo51.gif

איזה שיר נפלא של אלטון ג'ון. אוהבת אותו מאאאאאד
וגם האתר של מישו, משהו משהו
גם לו
התחלה נהדרת של בקר נפלא

misu007

New member
שבוע טוב ויפה חברים אממי תודה|כלנית

אני מודה שחלש בעברת כל מיני אתרים שוב תודה לאממי שעבירה אל הפורום ואני ממליץ להיתיחס לזה כי יש בו הרבה דברים מעניינים אבל צריכים לפתוח את האתר ולראת

נֵנָה

New member
בקר טוב ויום נפלא |שמש ../images/Emo24.gif

כל משכימות הקום, בימבו, מנורה ואממי, אגב היכן את יעלי ? ולכל אלה שרק התעוררו, שתו קפה, איכלו משהו ואלינו הצטרפו. היום נפצה את עצמנו, על מה שלא ניצלנו אתמול, לצאת ולטייל בשמש הזוהרת ולהינות ממה שעוד אפשר בארצנו הנהדרת ... להתראווווות

maxima

New member
בוקר טוב כולם...../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif

סוף סוף יום שמש אמיתי איזה יופי בימבו לא לרוץ....(-=: הנכד שלי נטע עץ ביום ששי באזור המושב שהם גרים וגם למדו על צמחים אכילים כולם נהנו מאד. לכטלן יום נהדר תהנו מהשמש

emmy5

New member
אני מנסה אם זה אולך ../images/Emo24.gif

ציור על חול

yaely2

New member
מנהל
שלום לכל החברים הנפלאים שלי../images/Emo24.gif

שלום לכולם, שלום, בשבוע האחרון הייתי בהרצאה מאלפת. המרצה הסביר מדוע סיפוריו של עגנון מעניינים ואמר שלא תמיד עגנון נותן את כל הפרטים בסיפרו. כך הוא גורם לקורא להשלים מהדמיון. הוא נתן דוגמה סיפור קצר של עגנון בשם "הבית" ולא הספקנו את הדוגמה השניה ולכן הסכים לתת אותה הביתה. הכנסתי את הדוגמה (בעמל רב) לבלוג שלי ורציתי יחד איתכם לעשות זאת. מהקטע בבלוג אפשר לעשות סיפור קצר בן 8-9 עמודים לדעתי, מה הייתם מרחיבים לו הייתם צריכים לכתוב סיפור יותר ארוך? מה הייתם מוסיפים? אני רושמת כאן את הבלוג. לחצו למטה למטה בהודעה הזו על המילה "הרחבת סיפור" והשיבו לי בבלוג או פה. תודה, יעלי

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo47.gifהנה הבלוג פה../images/Emo63.gif../images/Emo104.gif../images/Emo34.gif

שלום לכולם, הנה הבלוג בדרך הרגילה הוא לא ניפתח. והנה הסיפור. שלום לכולם, לכבוד שבת אני מביאה לכם מדרש חז"ל ומאוד מבקשת את תגובתכם לקטע, ב מה לדעתכם הייתם מוסיפים בסיפור ואיך הייתם משלימים את זה? אבל גם כל נושא או דבר אחר. מדרשי חז"ל הם סיפורים שסופרו בעל פה ע"י המרצים בבית הכנסת בדרך כלל על פרשה בתורה לפני 1500 שנים בערך. מאוחר יותר העלו אותם על הכתב. הם ידועים בתוכנם הקצר, הרבה דברים אנו מוסיפים מהדמיון. אשמח אם תכתבו לי כל מה שעולה בדעתכם. יש פילוסופים הטוענים שככל שבסיפור חסרים פרטים כך הסיפור מעניין יותר. מַעֲשֶה בִּשתֵי אֲחַיוֹת שֶהָיוּ דּוֹמוֹת זוֹ לָזוֹ וְהָיְתָה אַחַת נְשוּאָה בְּעִיר אַחַת וְאַחַת נְשוּאָה בְּעִיר אַחֶרֶת, בִּקֵּש בַּעֲלָה שֶל אַחַת מֵהֶן לְקַנְּאוֹת לָהּ וּלְהַשְקוֹתָהּ מַיִם הַמָּרִים בּירוּשָלַיִם. הָלְכָה לְאוֹתָהּ הָעִיר שֶהָיְתָה אֲחוֹתָה נְשוּאָה ֹשָם, אָמְרָה לָהּ אֲחוֹתָה: מָה רָאִית לָבוֹא לְכָאן? אָמְרָה לָה: בַּעֲלִי מְבַקֵּש לְהַשְקוֹת אוֹתִי מַיִם הַמָּרִים. אָמְרָה לָהּ אֲחוֹתָהּ: אֲנִי הוֹלֶכֶת תַּחְתַּיִך וְשוֹתָהּ. אָמְרָה לָהּ: לְכִי. לָבְשָה בּגְדֵּי אֲחוֹתָהּ וְהָלְכָה תַּחְתֶּיהָ מדרש תנחומא, פרשת נשא, סעיף ו´ (דפוס וְשָתְתָה מֵי הַמָּרִים וְנִמְצְאָה טְהוֹרָה. וְחָזְרָה לְבֵית אֲחוֹתָהּ, יָצְאָה שְמֵחָה לִקְרָאתָהּ, חִבְּקָה אוֹתָהּ וְנָשְקָה לָהּ, כּיוָן שֶנָשְקוּ זֹו לָזוֹ, הֵרִיחָה בּמַיִם הַמָּרִים וּמִיַד מֵתָה. אם רצונכם לדעת על איזה נושא בתורה מדובר קיראו בספר במדבר פרק ה´ כולו.

נֵנָה

New member
ערב טוב לכם חברי היקרים ../images/Emo24.gif

אני כותבת לכם בשקט בשקט מהמחשב של בתי, שם אני שומרת על שלושת האוצרות הקטנים. ההורים יצאו לראות סרט לכבוד יום הולדתו של חתני שחל היום. רואה שגם אתם עסוקים היום וההספק שלכם הוא לא מי יודע מה ... זה רק מפחית בי את תחושת ההחמצה
יעלי, קראתי את הסיפו הקצר בבלוג, אך לא הבנתי כנראה את הרעיון ... חשבתי שהכוונה היא רק להשלים או יותר נכון להבהיר את כוונת המשורר בדברים שנראו לי פתוחים ולא מפורטים כמו, מדוע בקש בעל של אחת מהן "לקנאות לה ..." או מה הכוונה בשתיית "המים המרים..." ולא להשלים ולהפוך את זה לסיפור בן כמה עמודים ... כמובן שלא היה לי זמן לחפש ולקרוא את פרק ה' בספר במדבר וסתם כתבתי את מה שעלה במחשבתי ... אני כותבת בהפסקות בין יבבות מתוך שינה של ילד אחד לשני ...
אך לא נורא, כמה ליטופים קטנים ורכים בגב ו- ש ש ש ש ש ...והילד ממשיך לישון ... העיקר לא לאבד את המוצץ הגואל ... ול"גדול" ששוכב כאן לידי קצת קשה להירדם מההתרגשות שסבתא נמצאת לידו ... אז אפסיק לתקתק ואתן לו להירדם
להתראוווות

מזל טוב לחתן של ננה,../images/Emo77.gif

מזל טוב לחתן של ננה , הרבה אושר ועושר בריאות ושלווה שלום ורעות ובעיקר שכול יום היה ניפלא מהשני,

למעלה