בוקר טוב ומועדים לשמחה לכל החברים

בוקר טוב ומועדים לשמחה לכל החברים

איך בסוכה?ישנים בה?מתארחים?מטיילים שתפו והשתתפו.
אני עובד ,וכן יושב ויושן בסוכה,ממש כיך רק שמדי פעם מטפטף

רוזהלי

New member
ערב טוב ומועדים לשמחה

דה קומבינה,
מה שלומכם?
סוכות זה חג נהדר. אצלנו, ביום פחות חם ובלילה קר מאד.
מארחים, מתארחים ונהנים מאד.

רוזאלי,אצלינו בסדר ב'ה

נחמד,קצת קשה שעובדים,ומצד שני יותר מבעס להיות בבית ולדעת שאתה חנוק כספית,ולא יכול לצאת,אבל ב'ה.אתמול ישנתי עם הילדים בסוכה,חטפתי הרבה מכות
,אולי בשבת יבואו האחים שלי,למרות שאני עובד גם במוצ'ש

חיוך

New member
העלתי את עצמי באוב כדי להגיב

היום שמתי לב שכבר כמה שנים יש לי בעייה עם סוכות.
אני אוהבת את החג הזה ויש לי הרבה חוויות טובות ממנו בתור ילדה (היינו ישנות אחת אצל השנייה בסוכות ועושות לנו מין 'מסיבת פיג'מות' בכל פעם כזו. אני ועוד חברה או שתיים ממש טובות).
בכמה שנים האחרונות אני כל פעם בבעסה בחול המועד. אבל ממש בעסה עמוקה, לא סתם דכדוך חולף.
הפכתי והפכתי בזה ואני חושבת שזה בגלל שזה חג שבו, לדעתי, צריכה לשבת כל המשפחה יחד בסוכה. ארוחות וגם סתם לשבת ואין לי את זה. בעלי עובד כשכיר ואין לו אפשרות להיות יותר בבית. הוא עושה מאמצים גדולים כדי לקחת יום חופש אחד שנוכל לנסוע כולם לירושלים. אבל אז, שוב, זה לא להיות יחד בסוכה שלנו אלא לצאת עם האחים והאחיות שלו על טפם ונשיהם. והנסיעה......
ואני גם צריכה לנהוג.... איכס..... אני הולכת כל החג לארוחות עם הילדים לסוכה (דווקא בשנתיים האחרונות הסוכה ממש קרובה שלא כמו לפני כן), אבל תכלס גם אני וגם ילדיי לא חייבים בסוכה לעת עתה אז זה טרטור בשבילי בלי שום רווח. ושלא תבינו לא נכון, אני אוהבת ללכת לאכול בסוכה אבל אני רוצה שיהיה גם ערך מוסף לזה. שכל המשפחה תהיה ביחד ולא כל הזמן רק אני והילדים.

אני יודעת גם שהיצר הרע מנסה להרוג לי את 'ושמחת בחגך' ולרקוד על הדם ואני יודעת שאני קצת עוזרת לו אבל אני ממש לא מצליחה להתרומם מעל זה.
אני רואה ושומעת את כל המשפחות בסוכה ביחד וזה עושה לי גוש בלב. ממש. בעסה גדולה.
אולי זה גם סוף הלחץ של כל החגים האלה עם הבישולים הבלתי נגמרים והמירוץ עם הילדים..... אני מרגישה מרוקנת נפשית. לא תאמינו לי אבל אפילו לחייך קשה לי בימים האלה והסבלנות קצת אבדה.

שנזכה לגאולה קרובה במהרה בימינו ושבעלי יצליח בע"ה להיות עצמאי כדי שיחליט לעצמו מתי עובד ומתי לא.... תגידו אמן בקול רם.
רק טוב לעם ישראל
אף על פי כן ולמרות הכל

חיוכית,בסוכות חייב לשמוח

למרות שמאוד קשה.קראתי באיזה ספר להכרת הנפש,שיש פעמים שאדם גדל על משהו כמו שאמרת מסיבת פיגמות שזה נחמד,וכבר שגדלים זה לא נימצא,אז יש איזהו שהו חוסר ,אך כדי להשלים את החופש אפשר לנסות אולי איזה ערב אחד לעשות איזה פעילות עם עוד כמה נשים,ולהפוך את זה לקבוע,אפשר גם עם הילדים לנסות גם לעשות.האמת שאחד מבני הזוג עובד זה קצת קשה להרגיש חג,ובמיוחד במצב הכלכלי של היןם,אך צריך לנסות לשמוח על מה שיש,ב'ה יש לך בעל,ב'ה יש לך ילדים,ב'ה יש משפחה,ב'ה יש פרנסה,בריאים שלמים קמו כולם הבוקר צריך לשמוח ולהסתכל על חצי הכוס המלאה.זה לא קל אך היצר מנסה לדכאות אותנו,אל תתני לו.
אם נזכיר לעצמינו כל הזמן שהכל טוב ונחמד אפילו שלא אז ממילא זה יופנם אצלינו ויהיה יותר קל.
מועדים לשמחה ,ויהי רצון שה' יאמר לצרותינו די,וישלח לנו משיח צידקינו ברחמים אמן(תגידי בקול רם
).
וד'א לפעמים שפותחים עסק עצמאי אז גם חגים וגם בימות החול הזמנים לא קבועים והרבה לחץ בראש עד כדי כך ששוכחים יקשיש מישהו מלבד העסק שצריך אותנו,ה' יעשה הטוב בעיניו לנו,אמן

רוזהלי

New member
חיוך

הבעיה שלך רק בסוכות?
אם בעלך עובד בחול המועד כנראה שהוא צריך ואז אין לך ברירה אלא להיות עם הילדים ואולי להזמין אלייך אושפזין?
אל תחשבי שעצמאי יכול להרשות לעצמו לקחת חופש בקלות. אבי ז"ל היה עצמאי ועבד בלי סוף ולא הגיע להרבה.
תהני עם הילדים ועם הבעל.
בשורות טובות!

למעלה