בוקר טוב ומזל טוב לכל החוגגים
וואו

ארידל

New member
בוקר טוב ומזל טוב לכל החוגגים ../images/Emo65.gif וואו

איזה מטעמים גולדה סבתא שלי הייתה מטגנת את הרוקוט קרומפלי ויוצא הרבה יותר טעים מאפוי אבל אוי לדיאטה... אפרופו דיאטה מאז שאני מכירה את הפורום ומחדשת ההיקפים גדלו וביומים האחרונים לא נכנסתי לבקר פה כי אחרי העבודה הסתובבתי לחפש מעט בגדים ו.....נאדה.... איך אתן מצליחות לשמור עם כאלה בישולים. ובקשר לעבודות בית ספר שאנחנו נאלצות לעשות בשביל הילדים זה דבר שאני לא מבינה כבר שנים למורות שבנינו אתן לא יודעות שאנחנו האימהות עושות את העבודות המסובכות בשביל מה להקשות אם רוצים אז לעשות יחד בכיתה מה דעתכן? ואת אותה מורה צריך לזרוק יחד עם המורה לגמרא של הבן שלי בכיתה ו' שהוא קצת מתקשה במקצוע הזה ושסוף סוף הצליח וקיבל 89 במבחן לא אמר כלום לא כתב כלום מה אי אפשר לעודד מילה טובה ..... טוב סליחה על ההשתפכות ושיהיה יום טוב ושוב מזל טוב לכל החוגגים ארידל
 

מאיוש י

New member
צודקת ../images/Emo88.gif

יש מורות שהן מעולות ויש מורות שמאכזבות במהלך הרבה שנים יצא לי לפגוש הרבה מורות של ילדי וחלקן השאירו רושם עמוק עלי וראיתי כמה הן משקיעות והרשימו אותי מאוד ויש מורות שבאות רק כדי לקבל משכורת וחבל מאוד......... לא כולן יודעות כמה הנפש של הילד רכה ועדינה ואם מתיחסים אליו בכבוד והבנה כולם יצאו נשכרים.
 

יוכי68

New member
תסלחו לי הורים יקרים (גם אני אמא אבל מורה)

אם הייתן פועלות בתבונה הייתן מנסות להבין את החשיבות שבעבודה כזאת משותפת לכם ההורים הבן/הבת וביה"ס. אף לא אחד מהמורים מצפה לעבודת אמן, אלא מצפה לדיון סביב העבודה, לחשיבה משותפת שתפרה בעיקר את הילד ומסתבר לא פעם שההורה אף הוא מגלה דברים חדשים וזה לא נורא........
........אנחנו ההורים רוצים שהילדים שלנו יצליחו, יעשו את המטלות טוב יותר, מנסים לתת עצות, טיפים, להדגים - עבודת ההוראה והלימוד היא לא של המורה בלבד ולראייה - ילדים להורים תומכים מצליחים הרבה יותר מילדים שנעזרים בידע הבסיסי שלהם או במה שניתן בכיתה בלבד. כדאי שתפנימו שההצלחה של ילדיכם תלויה גם בכם........45 דקות של מתמטיקה ביום לכל הכיתה לא ישוו לחצי שעה נטו עם הילד בבית! ודוגמה נוספת - לוח הכפל - האם יש סיכוי שילד יצליח לשננו ללא תרגול בבית? ללא מעקב? ללא תמיכה? אז קחו הכל בפרופורציה - אתם לא צריכים להכין במקום הילד את שיעורי הבית או הפרויקטים....אבל אתם ואנחנו חייבים לקחת אחריות על ההצלחה או הכישלון של ילדינו והרבה תלוי בנו!
 

מאיוש י

New member
צודקת ילדים זו השקעה

אבל לא על זה הדיון הדיון הוא על מורות שלא נותנות חיזוקים חיובים לילדים שכן הכינו לבד את העבודות שלהן והרי זו המטרה לא?
 

יוכי68

New member
מאיוש, חיזוקים חיוביים זה מצוין אבל........

תארי לך מורה שנותנת רק חיזוקים חיוביים ומשבחת.......הילד חושב שאצלו הכל בסדר ואפילו מצוין ונשאר באותו מקום! במקרה של העבודה הכביכול "מכוערת" לדעתי היה מקום לשבח את הילד על המאמצים שהשקיע ויחד עם זאת לתת לו עצות כיצד לשפר את העבודה בפעם הבאה. כשהילד שלי היה מביא ציור מהגן - הרבה פעמים לא הייתי מבינה מה זה "הקשקוש" הזה, אז הייתי שואלת אותו....מה זה ומה זה? משבחת אבל מוסיפה: בפעם הבאה אולי תקפיד על צביעה יפה, תשתדל לעשות כך וכך, בוא אני אראה לך איך......... וכך הוא לומד ומשתפר. לדעתי ילד לא ייפגע אם יבין היטב את החוזקות והחולשות שלו.
 

ארידל

New member
יוכי כל הכבוד לך את מורה שאיכפת לה מהתלמידים

ולקחת את מה שאמרנו אישית אבל לצערי אני מלווה את ילדי כבר 20 שנה ביסודי חטיבה אולפנה או ישיבה ולצערי כמוך יש מעטים אם מורה שאומר על עצמו אני מורה כבר 30 שנה ויודע ללמד ולא אומר מילה טובה לילד שמנכשל או לא למד קיבל 89 איך הילד יקבל מוטיבציה להמשיך? נכון ממני בבית אבל גותר זמן הוא נמצא בבית הספר. לבן הגדול שלי היה מורה בישיבה (עם פנימיה) שלקח על עצמו להיות הכל בשביל התלמידים ובשביל הוא קיבל חזרה מהם כבוד חברות ומעל הכל לימודים שלמדו גם על חשבון הזמן הפנוי שלהם והם בקשר גם אחרי שסיימו את הלימודים אבל נעזוב את זה לצערי לא אוכל לשנות איך אתן שומרות לא לעלות במשקל??? ומה מכינים לצהרים עד היום היו שאריות משבת ארידל משבת
 

מאיוש י

New member
לצהרים אני מכינה

קינואה וירקות ומרק אפונה לגבי המשקל זו נקודה בעיתית אני עכשיו מול המחשב זוללת עוגיות שהכנתי אין לי תשובה בשבילך רק לאכול במינונים נכונים.
 

ארידל

New member
הגעתי להחלטה מה אבשל היום כשאחזור הבייתה

מרק ירקות סמיך של יוכי פה המתכון וקציצות אפויות שמצאתי במאמרים של פורום בישול ילדים אנסה להעביר אותו. מרק ירקות מקומח/יוכי מרק שמזכיר לי את הילדות בשיעורי כלכלת בית........... בסיר רחב וגדול: לחמם כמה כפות של שמן/ 2-3 בערך לטגן בשמן בצל חתוך לרבעים במיוחד לילדים שלא אוהבים בצל וניתן להזיזו הצידה/ מי שאוהב עדיף קצוץ. להוסיף כרפס חתוך דק כולל הגבעולים והעלים – להמשיך לטגן להוסיף 3-4 גזרים חתוכים לקוביות להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות להוסיף 1/4 כרובית חתוכה לפרחים בינוניים להוסיף 2 תפו"א גדולים – קוביות את כל הירקות לערבב ולאדות היטב....להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, מרק עוף ולהמשיך לערבב... לירקות יש להוסיף 3 כפות קמח (תלוי בגודל הסיר) ולערבב היטב... להוסיף מים רותחים (מקצר את הזמן) ולערבב... לבשל ולטעום – לתקן את התיבול במידת הצורך... עם הבישול המרק מסמיך .....לא לרכך יתר על המידה את הירקות.........טעים! כמובן שניתן להוסיף: איטריות/אורז/קוביות סולת/וכדו'
 

ארידל

New member
הנה הקציצות של ניקי ב מהפורום השכן

קציצות בשר אפויות - ניקי ב ניקי ב ו ו תאריך הוספה: 25/02/2007 ו עדכון: 25/02/2007 הדפס מאמר מצרכים: חצי קילו בשר טחון בטטה קטנה רכה מעוכה 2 בצלים קצוצים מטוגנים חצי כוס פירורי לחם חצי כפית סודה לשתיה ביצה פטרוזיליה קצוצה מעט קינמון (לא חובה) א. מרק מל"פ הכנה: 1.לחמם תנור בחום בינוני. 2.לערבב את כל המצרכים. 3.לרפד תבנית בנייר אפיה שהברשנו בשמן. 4.ליצור קציצות ולשטח. 5.לסדר בתבנית, להכניס לתנור. 6.בסביבות 30 דקות בתנור. 10 - 15 דקות כל צד עד שמשחים - מזהיב. הערות: 25 קציצות בהצלחה גם לי ארידל
 

יפית מן

New member
לכל המתענינות והמברכות ברוכות תהיו,צהרים טובי

צהרים טובים,למאיושי היקרה ליוכי היקרה ולנאוה היקרה(גם לכלתי קוראים נאווה)שם חביב מאוד עלי, תודה ,תודה על ההתענינות והברכות,כל המברך מתברך לשנים טובות וארוכות, ביתי שתחי' מתאוששת לאט לאט ב"ה לשבת היא תבוא אלינו יחד עם הילדים שלה ואשתדל להנעים לה את השבת.. היום בערב יום הזכרון לאבי זצ"ל שיהיה מליץ יושר על כולנו ויעשה רעש בשמים שה' ישלח לנו את משיחו עוד לפני הצום ונגיל ונשמח בשמחת הגאולה השלימה ונאמר אמן..כן יהי רצון ויהפוך לנו ימים אלה לשמחה ןלששון במהרה בימינו כל טוב לכולכם , ולמי ששכחתי את שמה אני מתנצלת לכולכן,לכולכן ומים טובים בטוב הנראה והנגלה..משיח עכשיו...
 

יוכי68

New member
המרק הזה באמת טעים.......תהני, אני הכנתי

שוב.......מרק אפונה...............משום מה כל פעם שאני מריחה גשם קרב ובא אני מיד חושבת על מרק אפונה חם וטעים........אח אני אוהבת גשם וחורף........חחחחחחחחח
 

nava17

New member
ארוחת צהריים

אני הכנתי שניצל וצ'יפס, רק פעם בחודש בערך אני מכינה אוכל מטוגן,(לא בריא)מה לעשות,זה מה שהילדים אוהבים.
 
עניני חינוך וענינים קולינריים...

בענין מה שכתבתן על עידוד לילדים ועל המורים של ימינו - שמעתי פעם הרצאה חזקה על הנושא שמקורה אני חושבת בספריו של ר' נחמן מברסלב - הרעיון היה כזה- אדם מבוגר- האוכל שמתאים לו ומחזק אותו זה בשר, לעומתו תינוק קטן האוכל העיקרי שמחזיק אותו זה דייסה. אם תיקח אדם מבוגר ותיתן לו רק דייסה הוא יחלש, ואותו רעיון אם ניקח תינוק חסר שיניים וניתן לו רק בשר גם הוא לא ישרוד. אותו דבר בנפש האדם- ניקח אדם שמצבו הנפשי/ הרוחני חזק ונעטוף אותו רק במחמאות ובעידודים הוא ירגיש מצוין עם עצמו ויהיה שאנן, לעומת זאת את נאמר לאדם כזה- יפה שהגעת עד לשלב הזה אבל אנחנו מצפים שתקום על הרגליים ותמשיך הלאה ! וזה עצלות מצידך לשקוט על שמרים! אדם כזה יעמוד על הרגליים וירוץ קדימה. לעומת זאת אם ניקח אדם שמצבו הנפשי הוא חלש כמו תינוק ונדבר איתו בשפה קשה ודוחפת קדימה- הוא ישבר! אדם כזה צריך לעסוק יותר בעידוד ובטפיחה על השכם. הרעיון מאד נכון ומאד מובן וזה תקף גם לנו כהורים וגם לנו באופן כללי כיהודים. מה שאומר שהגישה לכל ילד אמורה להיות מאד אידוודואלית לפי מצבו של הילד . ראינו ילדים שנהרסו לגמרי בגלל דחיפת יתר של ההורים וציפיות שאפפעם לא התגשמו לעומתם ראינו ילדים שלא מימשו את עצמם כי אפפעם לא אמרו להם כלום ומה שעשו היה בסדר. באופן כללי אני חושבת שהדור שלנו חלש יותר וצריך יותר תמיכה ועידוד מדורות קודמים . חחחח אחרי הנאום הארוך שלי לאומה בתחום החינוך ואעבור לתחום הקולינרי - בזמן האחרון שעות הצהרים הפכו אצלי להיות די שוממות. כל אחד מתפזר לעיסוקיו מה שגורם שהארוחה העיקרית היא לכוון הערב. ומאחר ולא משתגעים על "להתבשר" בשעות הערב אז אני מאלתרת ארוחות חלביות. היום הכנתי מרק ירקות שעומד על האש ובשלב זה מילאתי קנולי בכל מיני דברים שהיו בבית וכבר אשלח תמונה של חצי עבודה - הקנולי ללא האפיה עם פירוט מה בפנים.
 
קנולי ממולא בכל מיני

אז ככה: אתמול היה מרק עם קוסקוס והקוסקוס נשאר פרווה, בערב היה מאפה עם תפו"א ונשארו לי שתיים מבושלים. קצצתי בצל אחד גדול וטיגנתי בחמאה. קוביות קטנטנות מ2 תפו"א מבושלים 4 כפות קוסקוס מוכן גבינה מלוחה חתוכה קטן קטן 1/2 קופסא גבינה לבנה שאריות מקוטז' וגבינת שמנת שהיו במקרר. מל"פ מעט אבקת מרק פטריות כל זה עורבב לעיסה אחת ומילאתי את הקנולי שממתין לשעות אחה"צ היותר מאוחרות לרוטב נפוליטנה ולתנור. בתחתית התבנית שמתי פרוסות עגניה פרוסות שום וקוביות מ25 גר' חמאה.
 

יוכי68

New member
גולדה, עדיף ארוחות ערב כאלו מארוחות צהריים../images/Emo6.gif

נראה מעולה ובטוח יהיה טעים..........תהנו.............חבל שאני לא קרובה
............
 
למעלה