בוקר טוב ונהדר

ליאת 6

New member
בוקר טוב ונהדר../images/Emo185.gif

כל כך שמחה שבחרתי ללכת על החינוך הביתי... כשלימדתי לפני שנים מספר בתיכון עברתי השתלמות מטעם משרד החינוך שם הוצגה גם התיאוריה של גארדנר ללמידה. הוקסמתי. כיום יש לי אפשרות ביחד עם הילדים ליצור וללמוד על פי התכנים ועל פי הנטיה הטבעית שלהם לסגנון למידה משלהם. מביאה לכם קישור למאמר שמסביר מעט ועל קצה המזלג את עקרונות השיטה בתקווה שתוכלו לעשות בה שימוש בתהליך הלמידה הביתית. שמחה שאתם כאן... עדיין מחכה להליכי האישור המיוחל של משרד החינוך....

ממתינה לאישורים בשביל ללמד בבית?

משהו בטוח התחלת לפני האישורים! הרי הילדים לא בבית הספר 365 יממות שלמות בשנה. האם במה שהתחלת את מיישמת את התירואיה? אגב, אני מכיר מישהי שכן מיישמת את התיאוריה הזו (או תיאוריה דומה לזו). אני מכיר את ספרה 'חינוך ביתי למתחילים מוחלטים' (זה תרגום חופשי מדי).

ליאת, נפלא שזה מרגיש נכון.

אני שומעת את התגובה הזאת הרבה. אנשים מתלבטים ועוד מתלבטים, עד שמחליטים ומתחילים. ואז, זמן קצר לאחר שמתחילים, ואגלה לך שגם מדי פעם בהמשך, יש את התחושה הנפלאה שזה זורם, ושזה נכון ושזה נפלא. זוהי תחושה פנימית חזקה שמאשרת לנו שאנחנו פועלים מתוך הורות נכונה ואוהבת. כי למי אין סימני שאלה, תחושות בלבול וכדומה? מי מאיתנו הצדיק שאף פעם לא עייף / חולה / חסר סבלנות / עסוק בענייניו? זהו מין רגע נהדר של ראייה ברורה של הדרך והכיוון.

ליאת 6

New member
נאוה את כל כך מחזקת אותי ../images/Emo24.gif

היה לי שבוע קשה התלבטתי אם אני לא חוזרת על הטעויות שעשו איתם בבית הספר הקטע של מערכת מובנית לפעמים עימותים כי לא מתחשק להם ללמוד ואני אומרת חייבים ושאלתי את עצמי אם יש לי ביצים סליחה על הביטוי לתת להם להתנסות בחופש בחירה אמיתי ומלא? לא יודעת. ברור לי שהם לא רוצים לחזור לבית הספר. שאלתי אותם. וכל הטלפונים מהמורות שכח עפרון לא הכינה שיעורים מי צריך את כל הקטנוניות הזו בחיים? ממילא ישבתי עם הבת בבית ועשינו דפים בטונות בכתה חיממה את הכסא ילדה עם לקות למידה שהלכה לאיבוד אבל לגמרי בבית למדו אז הורדתי מעלינו הרבה לחץ ובזבוז זמן עכשיו אני מתלבטת איפה אנחנו מבחינת יעדים לימודיים שנתיים יש לך איזה קישור לתכניות לימודים שנתית ? מה הם אמורים לדעת בחשבון? באנגלית? בטבע? שנדע איפה הם ביחס למקובל? שואלת את עצמי הרבה שאלות אבל ברור לי שאלו השאלות הנכונות שרוב ההורים לא שואלים את עצמם...

למעלה