בוקר טוב ונעים ארבעימים

בוקר טוב ונעים ארבעימים

לפני כמה מאות שנים רצה האפיפיור לגרש את כל היהודים מאיטליה. היהודים הקימו,כמובן, קול צעקה שבעקבותיו הציע האפיפיור לערוך עימות בין מנהיג היהודים לבינו. אם המנהיג היהודי ינצח יורשו היהודים להשאר באיטליה
.הקהילה היהודית בחרה את רבי מוישה הזקן לייצג אותה בעימות. אך רבי מוישה הזקן לא ידע לדבר לטינית והאפיפיור לא ידע לדבר יידיש. משום כך הוחלט לקיים עימות שקט
".ביום של העימות ישבו האפיפיור ורבי מוישה האחד מול השני, ולאחר דקה הרים האפיפיור את ידו והראה שלוש אצבעות. רבי מוישה הרים יד והראה אצבע אחת. לאחר מכן סובב האפיפיור את אצבעו באויר מעל לראשו. רבי מוישה הצביע לכיוון הרצפה. אז הביא האפיפיור לחם קודש וגביע יין מקודש. רבי מוישה הוציא תפוח. בשלב זה קם האפיפיור על רגליו והודה: "האיש הזה ניצח אותי. היהודים יכולים להשאר
"?מאוחר יותר התאספו אנשי האפיפיור סביבו ושאלו אותו מה קרה שם. קודם הראיתי שלוש אצבעות כדי להזכיר את השילוש הקדוש. הוא הגיב בהרמת אצבע אחת כדי להזכיר לי שיש אלוהים אחד לכולנו. אחר כך הנפתי את אצבעי מעל לראשי כדי להראות שאלוהים נמצא סביבנו והוא הצביע לררצפה כדי לומר, הוא נמצא ממש פה אתנו. לסיום הוצאתי את הלחם והיין הקדושים כדי להגיד לו שאלוהים סולח לנו על חטאינו, אז הוא הוציא תפוח כדי להזכיר לי את החטא הראשון. לכל דבר היתה לו תשובה. מה יכולתי לעשות
גם הקהילה היהודית התגודדה מסביב לרבי מוישה ובקשה הסברים. אמר להם רבי מוישה: "בהתחלה הוא אמר לי "יש לכם שלושה ימים לעוף מפה", אז אמרתי לו "לך תזדיין", אחר כך הוא הודיע לי שכל העיר חייבת להתרוקן מכל היהודים. אמרתי לו שאנחנו נשארים פה ולא הולכים לשום מקום." "נו, ואז?", שאל מישהו. "מי יודע?", ענה לו רבי מוישה, "הפסקנו לארוחת "...צהריים

achokler

New member
בוקר טוב ובדיחה מהפייס

איש אחד כותב מסרון לאשתו. נפגעתי בתאונת דרכים. ליטל אספה אותי לבית חולים. יש לי יד שבורה, 3 צלעות סדוקות וזעזוע מוח קטן. האישה עונה במסרון: מי זאת ליטל?

עפריק

New member
בוקר טוב שבת שלום ואחלה ספ"ש

קרוע משבוע מתיש מזל שאלוהים נתן לנו את השבת....שיהיה לכולם עונג שבת...

למעלה