בוקר טוב ונעים מאוד - דילמה מסובכת קצת.

TatyBar

New member
בוקר טוב ונעים מאוד - דילמה מסובכת קצת.

נתקלתי בכם היום לראשונה, אחרי שראיתי פוסט בפייסבוק על ההחלטה באיטליה שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם וקישור לעמותה למתן מידע.
יש לי שלושה ילדים.
בת 9 ובת כמעט 5.
שתיהן חוסנו בארץ בכל מה שצריך.
והכל בסדר.
לפני כמעט שנה עברנו לגור בהולנד, ולפני חודשיים, נולד לי בן.
היום (!) אמור להיות לו החיסון הראשון.
אם אני זוכרת נכון, בארץ נוהגים לתת את החיסון הראשון כבר בבית החולים, מיד אחרי הלידה.
פה לא.
אז נכון לעכשיו, הוא לא קיבל שום חיסונים.
ועכשיו ראיתי את המאמר ואת האתר של העמותה...
ואני בדילמה איומה.
כי לבת דודה שלי, יש ילד אוטיסט. הוא בן 15.
ואני זוכרת שאחרי שאיבחנו אותו, כשהיה קטן, דיברו על הקשר בין האוטיזם לחיסונים..
והכל בוטל על ידי כולם כשטויות במיץ.
ואגב..
שני ההורים שלי רופאים.
והם מאוד בעד חיסונים והם ממש לא מאמינים לטיעונים של הקשר הזה בין החיסונים לאוטיזם.

ועכשיו עוד עניין.
כשהייתי בשבוע 15 לההריון עם הקטן, גיליתי שתרופה שאני לוקחת באופן קבוע נגד כולסטרול, סימבסטטין, אסורה לחלוטין בהריון.
שקלנו לבצע הפסקת הריון בגלל חשש לפגיעה כלשהי בעובר.
אחרי כמה שבועות מורטי עצבים ואין סוף בדיקות וסקירות והכל, ואחרי קריאת מחקרים בישראל, בארה"ב ובהולנד וייעוצים של המוני מומחים גם בארץ וגם בהולנד - המסקנה שכולם מגיעים אליה (בכל הספרות המקצועית העולמית) היא ששיעור המומים בתינוקות שאמם השתמשה בתרופה הזו במהלך ההריון, זהה לחלוטין, לשיעורם אצל אוכלוסיה רגילה.
שום הבדל.
כלומר הסיכון של לידת ילד פגוע אחרי נטילת התרופה, זהה לסיכון שלוקחת כל אשה באשר היא כשהיא נכנסת להריון רגיל ללא שום שימוש בשום תרופה.
לא היה הבדל בשיעור הפגיעות ולא באופיין.
ולמעשה הסיבה שהתרופה הזו אסורה על ידי ה fda היא שאין מספיק מחקר עליה. כי מרבית הנשים שלוקחות אותה הן כבר לא בגיל פוריות, וגם, שלמעשה אין סיבה להמשיך לקחת אותה במהלך ההריון כי הפסקתה לא תגרור נזק לאשה.

בכל מקרה, לאחר המידע הזה, הוחלט להמשיך את ההריון.

ולפני חודשיים הוא נולד והכל בסדר... טפו טפו...
למרות ששנינו חוששים נורא מסיבוכים או בעיות שעוד עלולות לצוץ....

ובייחוד- אוטיזם.
בגלל ההיסטוריה המשפחתית.
ולא שאני חושבת שיש קשר גנטי או אחר.
פשוט כי הנושא מוכר לנו והוא בעייתי נורא.. כמובן.

אז אנחנו עוקבים אחרי ההתפתחות שלו והסימנים לכך שהוא מגיב והכל...
וכל פעם שנדמה לנו שהוא לא עושה משהו, אנחנו בלחץ.

אז עכשיו... אחרי שקראתי את הכתבה הזו מאיטליה, ואת רשימת הנסיבות בהן יש להימנע מלתת חיסונים (באתר העמותה).....

מה לעזאזל אני עושה?

באמת לא לחסן אותו???

zlp

New member
בוקר טוב וברוכה הבאה

הפורום אינו מיועד לייעוץ רפואי, וגם עמותת "חסון" מדגישה כי אין לראות בדברים ייעוץ רפואי.

בכל שאלה מעשית יש להוועץ באיש מקצוע ולא לסמוך על ניקים עלומים מהאינטרנט או על אנשים שאין השכלתם בכך.

לגבי השאלות, באופן תיאורטי בלבד:

א. עד היום לא נמצא קשר ממשי בין אוטיזם ובין חיסונים. כל מחקר איכותי וגדול שנעשה לא הצליח למצוא קשר כזה.

הממסד הרפואי בכללו לא מכיר בקשר כזה. קחי בחשבון שבכל תחום יש שוליים. בבואך לבדוק את העובדות כדאי להסתמך על גוף ידע אמין ומוצק ולא על ספקולציות של שוליים שרוצים לזכות בפרסום.

ב. בן של בת דודה הוא לא בהכרח קשר משפחתי. הגורמים לאוטיזם עדיין לא ידועים במלואם (יש השערות על גבי השערות. גם עניין האוטיזם וחיסונים התחיל כך- להעלות השערה זה מצויין, אבל כשהיא מופרכת במחקרים משמעותיים זה בדיוק הזמן לזנוח אותה). כדאי שתתייעצי עם גנטיקאי ולא עם אנשים בפורום.

ג. פסיקת בית משפט היא חשובה, אבל קחי בחשבון שפסיקות רבות אחרות לא הכירו בקשר כזה.
אז משפע המידע הזמין, למי את בוחרת להאמין?

אלו היו כמה נקודות למחשבה.

כאמור, טוב תעשי אם תוועצי במומחה.

רק בריאות.

הדילמה האישית אל מול המערכת הרפואית

שלום לך וברוכה הבאה לפורום שלנו.

הורים רבים שנתקלים לראשונה במידע הביקורתי על החיסונים, חשים בלבול בדיוק כמוך. גם אני עברתי את זה פעם :)
ראשית דבר, מומלץ לקחת אוויר ולהתבונן בדברים בפרופורציה. שיעור החולים במחלות זיהומיות, גם כאלו שיש נגדן חיסונים, איננו גבוה מאד יחסית לכלל האוכלוסיה. יש לך זמן לעצור, ללמוד, לחשוב, להתייעץ ורק אז - להחליט מה מדיניות החיסונים המתאימה לכם. זכרי שתכנית החיסונים המומלצת כשמה כן היא:מומלצת, מבוססת על הנחות סטטיסטיות ושיקולים רחבים (גם לוגיסטיים וכלכליים) ולא צריך לקחת אותה כמשהו קדוש.

מחלות הילדות, חלקן קלות ביותר, אכן מהוות סיכון מסויים, אך יש לשאול בעיקר שתי שאלות:
- עד כמה החיסון יעיל בהגנה מפני המחלה
- עד כמה החיסון בטוח לשימוש

את מתארת מניסיונך ארועים שקורים כל הזמן, למרות שאנו לא מעלים על דעתנו שהם אפשריים:
1. את לוקחת חלק בניסוי שלא בוסס מדעית (ניתנה לך תרופה שליוותה אותך לתוך ההריון, מבלי שנבדקה במחקרים מדעיים טובים ליעילות ובטיחות לפני כן).
2. יש סימנים רבים המעידים על קשר אפשרי בין חיסונים לאוטיזם, ולמרות זאת, הממסד הרפואי בכללותו טוען ש "הוכח שאין קשר", למרות שלא ניתן בשום אופן, על סמך המידע הקיים, לטעון טענה שכזו. גם המחקרים שלכאורה "הוכיחו" שאין קשר, לוקים בכשלים משמעותיים וניגודי אינטרסים. לפי המידע שאני רואה והעדויות שאני שומע, יש יותר סימנים לקשר שכזה מאשר לחוסר קשר שכזה.

חיסון הצהבת B אכן ניתן בישראל לאחר הלידה, אך במדינות רבות אין זה כך. קראי כאן בהרחבה על חיסון זה. בהולנד החיסון כלל אינו ניתן לכלל הילדים אלא רק לילדים בקבוצת סיכון, כך שסביר להניח שגם אם תקחי את כל החיסונים בתכנית המומלצת בהולנד, בנך ככל הנראה לא יקבל חיסון זה בכלל. בהולנד תכנית החיסונים המומלצת קטנה כדי שני שליש בערך מזו הישראלית, למרות שגם בהולנד רשויות הבריאות מבקשות להעניק בריאות לילדים ולציבור בכלל.

לסיכום, אל תילחצי, קחי את הזמן, תלמדי כמה שאת צריכה, על מנת שתקבלי החלטה מושכלת ולא החלטה מתוך פחד.

בהצלחה!
מור סגמון, יו"ר חסון - עמותה למתן מידע על חיסונים

TatyBar

New member
הי..

רק לתקן משהו.
התרופה שלקחתי, סימבסטטין, היא מוכרת וידועה ויעילה לטיפול בכולסטרול. לקחתי אותה כמה שנים לפני.
מי שלוקחת אותה, מודיעים לה שעליה להפסיק אם היא רוצה להיכנס להריון. זה ידוע פשוט כי לא רוצים - ואין סיבה - לעשות עליה ניסויים. זה הכל. זו מדיניות ה fda. משהו שהוא כל כך לא חובה לקחת, אז אין סיבה לעשות ניסוי. פשוט לא לוקחים ודי.
לי הרופא לא אמר. או שאני לא זוכרת דבר כזה.
אני בפירוש זוכרת שהוא אמר לי לא לשתות מיץ אשכוליות עם התרופה הזו..
כי זה מנטרל אותה.
אבל לגבי הריון אני לא זוכרת כלום.
אז אולי לא אמר.
ואולי הדחקתי כי ממש לא היה בתכנון שלי שום הריון יותר. אז לא התייחסתי אם כן אמר.
בכל אופן - לא לקחתי חלק בניסוי. לא באופן יזום בכל מקרה.

אני אעשה את זה קצר

ייעוץ רפואי כדאי ורצוי לעשות עם רופא. אם את לא סומכת על רופא הילדים שלך יש המון רופאים מומחים מצויינים שיכולים לעזור לך, הנה שתי דוגמאות:
פרו'פ סומך - http://www.doctors.co.il/forum-2588
ד"ר הלפרין - http://www.doctors.co.il/forum-312

החברים כאן בפורום כולם אנשים טובים עם הרים של כוונות טובות אבל לאף אחד מהם (כולל אותי) אין השכלה או הסמכה רפואית כלשהי, מה גם שכולנו (חוץ ממור) מתחבאים מאחורי ניקים בדויים באינטרנט.

בקצרה, בניגוד למה שמור טוען לא נמצא קשר בין חיסונים לאוטיזם. עם זאת נמצא קשר מובהק בין אי התחסנות להדבקות במחלות נגדם לא מתחסנים.
המאמרים שמוצגים באתר חסון הם רבים אבל עד עכשיו לא מצאתי שם ולו מחקר אחד שמציג קשר מובהק בין חיסונים לאוטיזם. ומור - אני מאתגר אותך לתת לי מאמר אחד חזק שמראה קשר כזה.

בטח יתחיל עכשיו שרשור ארוך של הכתשויות כמו תמיד אז בבקשה אל תבהלי מזה, זה נהיה כבר נוהל כאן...

שיהיה לכולנו יום נפלא

חסון וקס

אם היה קשר מובהק מוכח...

אז הייתי כותב שהוכח באופן מובהק, ולא הייתי כותב "יש יותר סימנים לקשר שכזה מאשר לחוסר קשר שכזה". נכון?!

TatyBar

New member
חוזרת לעדכן.

חוסן.
אחרי הכל (ותודה למסרים הפרטיים) הסיכון שיחלה במחלה קשה עולה על הסיכון לסיבוכים מהחיסון.
אז חוסן.
ותודה על התמיכה.

למעלה