בוקר טוב ונעים מאוד - דילמה מסובכת קצת.
נתקלתי בכם היום לראשונה, אחרי שראיתי פוסט בפייסבוק על ההחלטה באיטליה שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם וקישור לעמותה למתן מידע.
יש לי שלושה ילדים.
בת 9 ובת כמעט 5.
שתיהן חוסנו בארץ בכל מה שצריך.
והכל בסדר.
לפני כמעט שנה עברנו לגור בהולנד, ולפני חודשיים, נולד לי בן.
היום (!) אמור להיות לו החיסון הראשון.
אם אני זוכרת נכון, בארץ נוהגים לתת את החיסון הראשון כבר בבית החולים, מיד אחרי הלידה.
פה לא.
אז נכון לעכשיו, הוא לא קיבל שום חיסונים.
ועכשיו ראיתי את המאמר ואת האתר של העמותה...
ואני בדילמה איומה.
כי לבת דודה שלי, יש ילד אוטיסט. הוא בן 15.
ואני זוכרת שאחרי שאיבחנו אותו, כשהיה קטן, דיברו על הקשר בין האוטיזם לחיסונים..
והכל בוטל על ידי כולם כשטויות במיץ.
ואגב..
שני ההורים שלי רופאים.
והם מאוד בעד חיסונים והם ממש לא מאמינים לטיעונים של הקשר הזה בין החיסונים לאוטיזם.
ועכשיו עוד עניין.
כשהייתי בשבוע 15 לההריון עם הקטן, גיליתי שתרופה שאני לוקחת באופן קבוע נגד כולסטרול, סימבסטטין, אסורה לחלוטין בהריון.
שקלנו לבצע הפסקת הריון בגלל חשש לפגיעה כלשהי בעובר.
אחרי כמה שבועות מורטי עצבים ואין סוף בדיקות וסקירות והכל, ואחרי קריאת מחקרים בישראל, בארה"ב ובהולנד וייעוצים של המוני מומחים גם בארץ וגם בהולנד - המסקנה שכולם מגיעים אליה (בכל הספרות המקצועית העולמית) היא ששיעור המומים בתינוקות שאמם השתמשה בתרופה הזו במהלך ההריון, זהה לחלוטין, לשיעורם אצל אוכלוסיה רגילה.
שום הבדל.
כלומר הסיכון של לידת ילד פגוע אחרי נטילת התרופה, זהה לסיכון שלוקחת כל אשה באשר היא כשהיא נכנסת להריון רגיל ללא שום שימוש בשום תרופה.
לא היה הבדל בשיעור הפגיעות ולא באופיין.
ולמעשה הסיבה שהתרופה הזו אסורה על ידי ה fda היא שאין מספיק מחקר עליה. כי מרבית הנשים שלוקחות אותה הן כבר לא בגיל פוריות, וגם, שלמעשה אין סיבה להמשיך לקחת אותה במהלך ההריון כי הפסקתה לא תגרור נזק לאשה.
בכל מקרה, לאחר המידע הזה, הוחלט להמשיך את ההריון.
ולפני חודשיים הוא נולד והכל בסדר... טפו טפו...
למרות ששנינו חוששים נורא מסיבוכים או בעיות שעוד עלולות לצוץ....
ובייחוד- אוטיזם.
בגלל ההיסטוריה המשפחתית.
ולא שאני חושבת שיש קשר גנטי או אחר.
פשוט כי הנושא מוכר לנו והוא בעייתי נורא.. כמובן.
אז אנחנו עוקבים אחרי ההתפתחות שלו והסימנים לכך שהוא מגיב והכל...
וכל פעם שנדמה לנו שהוא לא עושה משהו, אנחנו בלחץ.
אז עכשיו... אחרי שקראתי את הכתבה הזו מאיטליה, ואת רשימת הנסיבות בהן יש להימנע מלתת חיסונים (באתר העמותה).....
מה לעזאזל אני עושה?
באמת לא לחסן אותו???
נתקלתי בכם היום לראשונה, אחרי שראיתי פוסט בפייסבוק על ההחלטה באיטליה שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם וקישור לעמותה למתן מידע.
יש לי שלושה ילדים.
בת 9 ובת כמעט 5.
שתיהן חוסנו בארץ בכל מה שצריך.
והכל בסדר.
לפני כמעט שנה עברנו לגור בהולנד, ולפני חודשיים, נולד לי בן.
היום (!) אמור להיות לו החיסון הראשון.
אם אני זוכרת נכון, בארץ נוהגים לתת את החיסון הראשון כבר בבית החולים, מיד אחרי הלידה.
פה לא.
אז נכון לעכשיו, הוא לא קיבל שום חיסונים.
ועכשיו ראיתי את המאמר ואת האתר של העמותה...
ואני בדילמה איומה.
כי לבת דודה שלי, יש ילד אוטיסט. הוא בן 15.
ואני זוכרת שאחרי שאיבחנו אותו, כשהיה קטן, דיברו על הקשר בין האוטיזם לחיסונים..
והכל בוטל על ידי כולם כשטויות במיץ.
ואגב..
שני ההורים שלי רופאים.
והם מאוד בעד חיסונים והם ממש לא מאמינים לטיעונים של הקשר הזה בין החיסונים לאוטיזם.
ועכשיו עוד עניין.
כשהייתי בשבוע 15 לההריון עם הקטן, גיליתי שתרופה שאני לוקחת באופן קבוע נגד כולסטרול, סימבסטטין, אסורה לחלוטין בהריון.
שקלנו לבצע הפסקת הריון בגלל חשש לפגיעה כלשהי בעובר.
אחרי כמה שבועות מורטי עצבים ואין סוף בדיקות וסקירות והכל, ואחרי קריאת מחקרים בישראל, בארה"ב ובהולנד וייעוצים של המוני מומחים גם בארץ וגם בהולנד - המסקנה שכולם מגיעים אליה (בכל הספרות המקצועית העולמית) היא ששיעור המומים בתינוקות שאמם השתמשה בתרופה הזו במהלך ההריון, זהה לחלוטין, לשיעורם אצל אוכלוסיה רגילה.
שום הבדל.
כלומר הסיכון של לידת ילד פגוע אחרי נטילת התרופה, זהה לסיכון שלוקחת כל אשה באשר היא כשהיא נכנסת להריון רגיל ללא שום שימוש בשום תרופה.
לא היה הבדל בשיעור הפגיעות ולא באופיין.
ולמעשה הסיבה שהתרופה הזו אסורה על ידי ה fda היא שאין מספיק מחקר עליה. כי מרבית הנשים שלוקחות אותה הן כבר לא בגיל פוריות, וגם, שלמעשה אין סיבה להמשיך לקחת אותה במהלך ההריון כי הפסקתה לא תגרור נזק לאשה.
בכל מקרה, לאחר המידע הזה, הוחלט להמשיך את ההריון.
ולפני חודשיים הוא נולד והכל בסדר... טפו טפו...
למרות ששנינו חוששים נורא מסיבוכים או בעיות שעוד עלולות לצוץ....
ובייחוד- אוטיזם.
בגלל ההיסטוריה המשפחתית.
ולא שאני חושבת שיש קשר גנטי או אחר.
פשוט כי הנושא מוכר לנו והוא בעייתי נורא.. כמובן.
אז אנחנו עוקבים אחרי ההתפתחות שלו והסימנים לכך שהוא מגיב והכל...
וכל פעם שנדמה לנו שהוא לא עושה משהו, אנחנו בלחץ.
אז עכשיו... אחרי שקראתי את הכתבה הזו מאיטליה, ואת רשימת הנסיבות בהן יש להימנע מלתת חיסונים (באתר העמותה).....
מה לעזאזל אני עושה?
באמת לא לחסן אותו???