גולאש מאולתר
בגלל שהחבר לא אוהב בצל וירקות ממש מורגשים באוכל שלו, זה היה גולאש שמותאם לחיכו. האמת שיצא ממש טעים ולא חסרו לי הירקות או הבצל. לסיר די גדול, 5-6 מנות מכובדות ביותר 1 ק"ג בשר שריר או כתף חתוך לקוביות בינוניות 1 ק"ג תפוחי אדמה 2-3 שיני שום כתושות 3 כפות ממרח גולאש הונגרי - ממרח פלפלים, אפשר להחליף ברסק פלפלים קלויים או משהו דומה 2 עגבניות גדולות מרוסקות כף גדושה של פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 1 כוס ציר בקר או ציר עוף - אני השתמשתי בקובייה של OXO בקר וכוס מים רותחים (אפשר להוסיף רק מים) אופן ההכנה: צרבתי את קוביות הבשר בשמן קנולה. כשהבשר היה צרוב מכל הכיוונים, הוספתי את העגבניות המרוסקות ואת כל התבלינים והבאתי לרתיחה. כשרתח הוספתי כוס ציר בקר, הנמכתי אש ובישלתי שעה וחצי בערך, עד שהבשר היה חצי רך. בשלב זה קלפתי תפוחי אדמה, חתכתי לקוביות די גדולות והוספתי אותן לסיר. בדקתי שתפוחי האדמה מכוסים או טובלים טוב בתוך הרוטב. אם צריך, זה הזמן להוסיף עוד קצת מים רותחים. טועמים שהרוטב מתובל מספיק. מבשלים עוד שעה עד שתפוחי האדמה רכים והבשר כבר רך לאכילה (הוא לא יוצא אצלי נמס בפה, אני מעדיפה להרגיש שנותנים ביס בבשר). מגישים עם לחם טרי פרוס עבה או חלה של שבת או על מצע אורז לבן, כי יש הרבה רוטב והוא טעיייייייייייייים.