בוקר טוב וסופ"ש ניפלא, אז מה מבשלים לסופ"ש?

א פרח

New member
בוקר טוב וסופ"ש ניפלא, אז מה מבשלים לסופ"ש?

אצלי כיוון שאני עובדת כל סופ"ש אין בישולים מיוחדים, יותר בשיטת מה שזריז ונגיש. כך שממש אינני יודעת עדיין. ומה אצלכם?
 

פוקסי99

New member
הכול מאולתר

מכוון שבבוקר יום ראשון יוצאים לחו"ל אז הבישולים השבת מאולתרים היום אכין שקשוקה חריפה בערב פיצה ומחר גוש של סינטה בתנור ולא נוגע בבישולים עד יום ראשון הבא אבל מתכוון לאכול בחו"ל כל מה שזז וטעים שבת שלום לכולם פוקסי
 

סמד13

New member
פוקסי יקירי

סע לשלום שוב בשלום תנוח ותעשה חיים (לך ולכל מי שאיתך) מחכה לחוויות ותמונות סמדי
 

סמד13

New member
בורקס עם בשר ו....

רוטב פטריות ואין לי מושג מה עוד ..... נאלתר שבת שלום סמדי
 

bali

New member
מנהל
הבישולים האחרונים שלי-

חזה עוף בלימון עם ניוקי על בסיס מתכון של דנדי פו האחת מפורום מתכונים. גולאש שאילתרתי אחרי שקראתי כמה מתכונים והתאמתי לחיך האנטי צמחי (כלומר שונא ירקות) של החבר שלי. מייד מצרפת מתכונים ותמונות...
 

bali

New member
מנהל
חזה עוף בלימון עם ניוקי

פי המתכון של דנדי פו, רק עם אורגנו במקום מרווה, והוספתי לעסק ניוקי שבישלתי בנפרד במקביל, וויתרתי על הקשיו. יצא טעיייייייייייייייייייייייייים! חזה עוף מדהים בלימון של דנדי פו האחת לימון מוסיף המון בסלט ערבי קצוץ דק אבל מה הוא מוסיף לחזה עוף? מתכון איטלקי לא שגרתי , נקי ונהדר .... אני מבצירה בכם לא להוסיף לו ולא לגרוע ... האיטלקים יודעים לעשות אוכל. חומרים: בצל גדול חתוך לרצועות 2 עלי מרווה טריים 2 חזה עוף חתוך לרצועות קמח גרידה מלימון אחד מיץ מלימון אחד חופן קשיו אופן ההכנה במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות יחד עם העלי מרווה . לקראת השקיפות מוסיפים את גרידת הלימון . במקביל מקמחים את רצועות העוף. כשהבצל שקוף צהבהב מוציאים אותו לכלי נפרד ומטגנים באותה מחבת את רצועות העוף. כשאלו נראות לבנות מחזירים את הבצל ומוסיפים את מיץ הלימון והקשיו עד שהמיץ לימון מסמיך . כמעט שכחתי מלח ופלפל לבן .... לפי הרגש.
 

א פרח

New member
עשית לי חשק

חולה על לימון מאז שהייתי קטנטונת והייתי "מכריחה" את אבי לקלף לי לימונים כמו קלמנטינות והוא רק מהמחשבה על לימון מצטמרר כולו, אבל היה יושב ומקלף לי בסבלנות ואף אוכל כי שיתפתי אותו בדבר שהכי אהבתי
 

bali

New member
מנהל
זכרון מתוק (או חמוץ בעצם ../images/Emo8.gif)

והתוצאה באמת ממש ממש טעימה
 

bali

New member
מנהל
גולאש מאולתר

בגלל שהחבר לא אוהב בצל וירקות ממש מורגשים באוכל שלו, זה היה גולאש שמותאם לחיכו. האמת שיצא ממש טעים ולא חסרו לי הירקות או הבצל. לסיר די גדול, 5-6 מנות מכובדות ביותר 1 ק"ג בשר שריר או כתף חתוך לקוביות בינוניות 1 ק"ג תפוחי אדמה 2-3 שיני שום כתושות 3 כפות ממרח גולאש הונגרי - ממרח פלפלים, אפשר להחליף ברסק פלפלים קלויים או משהו דומה 2 עגבניות גדולות מרוסקות כף גדושה של פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 1 כוס ציר בקר או ציר עוף - אני השתמשתי בקובייה של OXO בקר וכוס מים רותחים (אפשר להוסיף רק מים) אופן ההכנה: צרבתי את קוביות הבשר בשמן קנולה. כשהבשר היה צרוב מכל הכיוונים, הוספתי את העגבניות המרוסקות ואת כל התבלינים והבאתי לרתיחה. כשרתח הוספתי כוס ציר בקר, הנמכתי אש ובישלתי שעה וחצי בערך, עד שהבשר היה חצי רך. בשלב זה קלפתי תפוחי אדמה, חתכתי לקוביות די גדולות והוספתי אותן לסיר. בדקתי שתפוחי האדמה מכוסים או טובלים טוב בתוך הרוטב. אם צריך, זה הזמן להוסיף עוד קצת מים רותחים. טועמים שהרוטב מתובל מספיק. מבשלים עוד שעה עד שתפוחי האדמה רכים והבשר כבר רך לאכילה (הוא לא יוצא אצלי נמס בפה, אני מעדיפה להרגיש שנותנים ביס בבשר). מגישים עם לחם טרי פרוס עבה או חלה של שבת או על מצע אורז לבן, כי יש הרבה רוטב והוא טעיייייייייייייים.
 
אצלנו, בין שני שלבים...

שלב א' (שלא צולם), הרבה דברים ניצלו על המנגל: כנפי עוף ונקנקיות (לילדים), קבב טלה תוצרת בית, צלעות כבש, מרגז ו - סינטה, בליווי תוספתות מתוספות שונות. היום לעומת זאת - מתכונן להכין אושפלו בוכרי לאורחי הצהרים. מה לא עושים למען חגיגות יום ההולדת של הילדה? שבת שלום. חגי
 

Master Stav

New member
כמה דברים ....

תבשיל בשר בקר עגבניות גזר ובצל התוספת היא ספגטים ארוכים ומדליקים...לא ידע מה קרה לי פתאום פסטה זה בסדר .....
קציצות עוף ...לילדים סלט כרוב הונגרי ועוד כמה כאלו
 
למעלה