בוקר טוב וקצת עצוב לי...

m i c h a l i

New member
בוקר טוב וקצת עצוב לי...

אתמול הודיעו בעבודה על קיצוצים.... לי אמרו לעבוד בחצי משרה במקום משרה מלאה... מיותר לציין שאיני יכולה לעבוד בחצי משרה. האם תוכלו לעזור בעצות,עזרה בהבנת החוק לגביי חד הוריות-מבחינת לשכת העבודה,ועוד דברים הקשורים לכך... האם זה נקרא הרעה בתנאים... מה עליי לדרוש מהמעסיק? מהם זכויותיי? תודה מיכל

ophra

New member
מיכלי בוודאי שזו הרעה בתנאים

בנסיבות האלה, זכותך להודיע שאת מפסיקה לעבוד וזה נחשב כפיטורים לכל דבר ועניין (הם חייבים בפיצויים מלאים, זכאות לחתום אבטלה וכו´) לצערי, אין אפשרות לחייב אותם להעסיק אותך משרה מלאה כמו בעבר. את לא חייבת להחליט מיד על הצעדים הבאים שלך קחי לך קצת זמן לעכל, לראות מה האלטרנטיבות שלך גם אם תודיעי להם עוד חודש או קצת יותר על עזיבה בעקבות ההרעה בתנאים זה עדיין יזכה אותך בפיצויים מלאים. מקווה שעזרתי ולו במעט... מקווה שתמצאי פתרון...

m i c h a l i

New member
תודה רבה...

אני אכן אבדוק את כל האלטרנטיבות... אבל למה להישאר בחצי משרה אם אפשר לחתום בלישכה ולקבל יותר כסף... ובעצם בזה כרגע מדובר..איך אני אצליח להחזיק ראש מעל המים עם משכורת של חצי משרה, שכר דירה,גן לילדה... אני לא צריכה לספר מה ההוצאות של חד הורים ובמצב של היום במדינה כמעט כל בן אדם שני סובל מהמיתון. תודה על העידוד והעיצה.....

העקשנית

New member
רק אם היא נוסעת באוטובוס.../images/Emo160.gif

ראית? עליה וקוץ בה-מגיע אבל לא מגיע. אם משתמשת ברכב-הם כבר ידאגו לא לתת לה מה שמגיע לה. ולמה לעבוד בחצי משרה אם אפשר לא לעבוד ולקבל כסף-כי תמיד עדיף לעבוד, להשאר בתוך העניינים, בשוק העבודה, וקל יותר למצוא עבודה אחרת כשעובדים, יש יותר חיכוך עם אנשים, הראש עובד אחרת, ולא כדאי להפסיק, גם אם זה לא משתלם מבחינה כלכלית. זו דעתי.

m i c h a l i

New member
לא ברור לי...

איך אני אמורה לשלם שכ"ד, גן, תשלומים, והוצאות ( ללא רכב דרך אגב) בחצי משרה... ברור שאני אחזור לעבוד...אני לא מאלה שנהנים להתבטל...אבל.. השלמת הכנסה לא באה בחשבון כי יש בידי פסק דין למזונות( שהוא לא משלם) ובכל זאת לא אקבל מהם שקל, כי הסכום של המזונות גבוה מהבטחת ההכנסה. אז אני לא מקבלת מזונות.ואני לא מקבלת הבטחת הכנסה. נשאר רק דמי אבטלה...עד העבודה הבאה...

li.g

New member
מיכלי עד כמה שידוע לי

ברגע שיש לך פסק דין את יכולה להעביר לביטוח לאומי והם ישלמו לך אותם והם כבר יסגרו חשבון עם גרושך.

m i c h a l i

New member
עד כמה שידוע לי...

בביטוח לאומי לא משלמים לך את כל הסכום... זה תלוי כמה את מרוויחה.... לדוגמא..כשביקשתי הבטחת הכנסה הם נתנו לי 500 ש"ח וכשקיבלתי פסק דין של מזונות: 1,700 ש"ח הם הפסיקו לי את ההבטחת הכנסה... כי כביכול ההכנסה שלי גדולה יותר עכשיו...( משכורת + מזונות) אם יש מישהו שיכול להאיר את עיניי.... בבקשה ותודה

לא מתמצאת

בנבכי הפינקסנות של הב"ל. מכמה צדדים הם נותנים ומכמה צדדים הם לוקחים. ואיך משתלבת כל מערכת ה "תן-קח" שלהם. יכולה רק לאחל לך לצאת מהר מהמצב המבאס שנקלעת אליו , שמקשה באמת לקבל החלטה נכונה , אם להמשיך בחצי משרה (מה שאומר להישאר בכ"ז עם הכנסה בטוחה כלשהיא ועם יד על הדופק למקורות פרנסה חדשים ) או להפסיק לגמרי ולחפש דבר חדש ועד אז להתגלגל בין פרוצדורות שונות וטופסולוגיה וביורוקרטיות , בלי לדעת מראש מה באמת תקבלי בשורה התחתונה ושזה יכול בעצם להיות שווה או פחות למה שאת מקבלת אם תישארי בחצי המשרה אבל עם יותר בלבולי מוח. כזה לא לכאן ולא לכאן זה באמת מרגיז ומבלבל כמו שהשמיכה מתקצרת פתאום ומושכים מצד אחד , והצד השני נשאר עירום. יעצו לך כאן , עצות טובות. מקווה שהן יעזרו לך.

העקשנית

New member
מיכלי-לא ברור לך ולא לאף אחד!|בלונד

זה נכון מה שתארת כאן לגבי החוקים שלהם להפחית את המזונות מהבטחת הכנסה. חוקים שמקשים על מי שאין לו. אבל הם כן מאפשרים לך לעזור לך לקבל את דמי המזונות שמגיעים לך לפי ספק הדין-במידה והגרוש שלך לא משלם לך.הם משמשים כמתווכים בינך לבינו, ומוציאים ממנ את הכסף בעזרת ההוצאה לפועל נדמה לי.(אין לי נסיון-זה רק מקריאה) אז את המזונות את יכולה לתבוע ממנו דרכם ובעזרתם, ולזה אין קשר לכמה שאת מרוויחה. לכן-כדאי לך להמשיך לעבוד בחצי משרה ולקבל מהם דמי מזונות, ולחפש עבודה אחרת. לא בטוחה מה קורה במידה ואת מקבלת מהם דמי אבטלה-האם זאת בעצם הבעייה-שבמידה ואת מקבלת דמי אבטלה-אינך יכולה לתבוע מהם גם דמי מזונות-כי יש להם תקרה מוקצבת לסיוע? האם הבנתי נכון? וגם אם כן-תקופת קבלת דמי אבטלה היא תקופה מוגבלת, אלא אם את נכנסת לקורס מטעמם ועושה הסבה מקצועית. אז את ממשיכה לקבל. אז תעשי את החשבון-כמה דמי אבטלה את אמורה לקבל, האם את יכולה לחיות מזה, תבררי האם מגיע לך לקבל גם מזונות בנוסף לאבטלה, ומה לגבי קורס הסבה מקצועית או לימוד מקצוע-שזה דורש ממך גם להרשם, גם לעבור מבחנים, וגם להתקבל-זה לא כלכך פשוט. יש שאלות?

למיכלי- המלצה

בעקבות הבלבול בענין מה מגיע לך ומה לא: כדאי לך לצלצל לנעמ"ת בתא (קינג ג´ורג´ 37) ןלדבר עם עו"ד אידית טיטונוביץ הנהדרת. אם מעולם לא היית אצלה בייעוץ אז ממש כדאי (זה מוזל לחד הוריות) ואם היית אז היא תייעץ לך בטלפון בלי בעיה. זה יחסוך את התהיות והבלבול. היא כ-ל כ-ך נחמדה שממש שווה!

m i c h a l i

New member
תודה רבה לכולם...../images/Emo39.gif

עדיין מתלבטת...ותודה על כל העצות..... בכל מקרה, מצבי לא יכול להיות יותר גרוע משהיה.... בהזדמנות אספר... יום טוב לכולם!!!!!

Panki

New member
בוקר טוב...../images/Emo66.gif

בוקר טוב למיכלי וכולם... צר לי לאכזב אותך... אך לשכת העבודה לא נותנת התיחסות שונה כלפי חד הוריות, ואף נותנת עבודות בשעות הערב, משמרות, ומשרות מפוצלות... לכן אני מייעצת לך להישאר בחצי המשרה שיש לך... כי תיתקלי בקשיים בחיפוש עבודה...לאור המצב הנוכחי במשק. קחי את הפיצויים המגיעים לך קודם כל על מספר השנים שעבדת, והתחילי מחדש כמו עובדת חדשה במשרה חלקית...ותוכלי לקבל השלמת הכנסה מביטוח לאומי. ביי

m i c h a l i

New member
כבר צהריים בשבילי...אבל לא חשוב

לפי מה שאני יודעת....היה תיקון לחוק....וחד הורית יכולה לסרב לעבודת משמרות או מפוצלת...( אביגיל תקני אותי אם אני טועה...) חוצמזה... נראה לך שהם פראיירים? שיתנו לי פיצויים וישכרו אותי מחדש? בינתיים הכל עדיין לא ברור וטרם החלטתי... אני אקח את סוף השבוע לחשוב על הכל... תודה

מיכלי

מנסיוני האישי , אני לא יודעת. אני חתמתי בלשכה במשך חצי שנה ומעולם לא הציעו לי עבודה. כך שלא יצא לי להתנסות בסוג ההצעות שלהם. אם הו מציעים משו לא תואם , בטוח הייתי טורחת לברר. אני יודעת שמעל גיל 35 יש הקלות והם חייבים להציע לך משו תואם למה שעבדת מקודם , או ברמת שכר דומה (או כלל דומה). אבל אני כבר לא ממש זוכרת , כי זה היה מזמן. מה שכן את פשוט יכולה להתקשר ללשכה הקרובה למקום מגוריך ולשאול כל מה שמעניין אותך. מה החוקים לגבי חדוריות , האם יש הקלות בהפניות לעבודה ,למגזרים מסויימים וכו´. אין סיבה שלא יענו. נדמה לי שיש איזהשהו חוק גילוי נאות , לא? (אין לי מושג אם זה משו שתופס עליהם , אבל לדעתי הם חייבים לענות) (אחד הפרוטוקולים מוועדת העבודה של הכנסת [נמצא בקישורי הפורום שלנו ] מדבר על זה שהאנשים לא מיודעים נכון ומספיק על ידי הרשויות ויש לשנות את המצב הזה) אם את לא מקבלת תשובה נאותה , או נתקלת בסירוב למתן אינפורמציה , יש למי לפנות , מעליהם. אבל , קודמקול , תנסי , לא?

מיכלי צודקת

גם אני הייתי בלשכה בעבר ושלחו אותי לעבודות שמתחילות ב-7 בבוקר ועוד היה לי את הצוציק שהיה בן פחות משנה ללא מסגרת. גם לי יש בעיה בנושא אבל הפעם החלטתי שאם שולחים אותי לעבודה שלא ארצה בה אני משחקת אותה מטומטמת מהסרטים ולא אכפת לי בכלל מה חושבים עלי.

יכוליות

יש להם קולמיני קריטריונים. אני אפילו ביקשתי לעבוד בחינם...רק כדי לחזור לשוק העבודה ובנושא החדש שעניין אותי ולצבור את אותו נסיון שנדרש תמיד בתחום הזה (במודעות ה"דרושים"). לא הסכימו.

m i c h a l i

New member
באמת באמת.....

תודה רבה על התמיכה של כולם פה..... אני על הפנים.....סחוטה נפשית וריגשית.... מקווה לשבוע חדש וטוב יותר.... ידעתי שיהיה לי קשה עם הבחירה ( לגדל אותה לבד...) אבל יש ימים כאלה שאת פשוט רוצה לברוח... ורגשות האשם שמציפים אותי ( איך זה שאני מוכנה לברוח ולהשאיר אותה לבד...) רק מקשים עליי.... לא נורא יעבור סוף שבוע נעים לכולם.....

למעלה