בוקר טוב וקר

שרון123

New member
בוקר טוב וקר

לא הייתי בבית בסופ"ש ולכן לא ראיתם אותי פה
לצערי אין לי מה לתרום בירשור הסקר של אורית
, כי כידוע אני עצמי לא מנפגעי רמדיה, אבל זה שירשור חשוב, וכדי שהפורום הזה יתרומם ויקבל תוכן, ובאמת יהיה בית חם ומקור לתמיכה ועזרה, חשוב שכולנו נשתף אחד את השני בסיפורים שלנו. בהמשך השבוע גם נפרסם שוב בפורומים הרלוונטיים, ונפתח שירשור התפקדות
שבוע טוב וחמים לכולם

A י י מ י

New member
שרון מתוקה הי לך

אני שמחה מאד שבחרת לפתוח את הפורום הזה. אני כותבת בפורום " הורים לילדים עם מחלות" העידוד והמילים הטובות רק הקלו עליי בכל התהליכים של חיפוש אחר מקור הבעיה . הילדון שלי ניזון מרמדיה צימחית כשנה וללא שום תוספי מזון , כך שהיה חשש שהעיכוב ההתפתחותי שלו נבע מעצם העובדה שניזון מהרעל הזה. לפני כשבועיים ביצענו בדיקת MRI והיא שללה את החוסר בויטמין , דהיינו העיכוב לא נובע מרמדיה. הוא בן שנתיים ותשעה. החל ללכת בגיל שנה ו11 חודשים. נכון להיום הוא אינו מדבר והתפתחותו מתאימה לפעוט בן שנהוחצי. אז בנתיים אנחנו עושים לו את כל הבדיקות, וקולפים כקליפת הבצל ,כל חששות שמעלים. בסופו של יום, אנו חיים עם ילד מדהים,חייכני וסקרן בצורה שלא תיאמן,שגילו אמנם קרב לשלוש , אך ברוב המישורים הוא בן שנה וחצי . יש לנו המון עבודה איתו. לשמחתו ולשמחתנו הוא ידע באיזו משפחה לבחור. אני מאחלת לך בהצלחה בפורום החדש. שיהיה שבוע נעים , חמים ומכורבל. איימי

love joy

New member
האם MRI יכול להעיד על פגיעה מרמדיה

האם MRI יכול להעיד על פגיעה בדיעבד (כלומר על פגיעה שנגרמה לפני כשנה וחצי)? ייתכן שהיום אין לו חוסר בויטמין אבל בזמנו היה לו, לא? האם המחסור בויטמין B משאיר חותמת מיוחדת הניתנת לזיהוי במוח?

A י י מ י

New member
הי love joy

"הבדיקה נועדה לבדוק אם יש הפרעה בהתפתחות המח או עדות לפגיעה מטבולית מוחית עקב התזונה. לעיתים ניתן לראות שינויים כאלה ב-MRI." מדבריה של ד"ר דורית שחם , מומחית ל MRI ו CT היות ולא ידוע בוודאות אם הילד נפגע מרמדיה, אנו עורכים לו מספר בדיקות, כאשר הMRI היא אחת מהן. בנתיים כל הבדיקות שלו תקינות, אך את עובדת עיכוב ההתפתחות שלו, אין לשנות. אנו מטופלים במכון להתפתחות הילד, יש תוצאות נפלאות וכל הצוות ממש שמח לאור כל השיפור שלו. בתכלס , הוא מוגדר כמעוכב התפתחותית בכשנה+.

למעלה