בוקר טוב וקשה... האם נכון לדעתכם???

בוקר טוב וקשה... האם נכון לדעתכם???

לשתף את הילדים על המצב המתרחש בארץ? האם נכון לחשוף אותם למראות הקשים? האם יש נכון ולא נכון? כיצד אתם פועלים? תרי

אני משתפת רק כשהם שואלים וגם אני

עצמי נמנעת מלדעת את כל הפרטים מזמן הפסקתי לקנות עיתונים ואני מסתפקת בחדשות באינטרנט

../images/Emo24.gifכשילדים שואלים אין

ברירה אלא לשתף אותם. אני מבינה לליבך. וכשאת משתפת את קצת מטשטשת? תזכירי לי בני כמה הם? תרי

טשטוש

11 , 9 ,4 אני מספרת ועונה לשאלות בצורה קרה ולא נותנת להיסחף לרגשות אם כי נותנת להביע אותם. כי לילדים ולבני אדם יש נטיה ברורה לחשוש שהדבר קורה לעצמם הזדהות כזו ואז אני מחזקת את ההפרדה שזה לא קרה להם

חשוב לענות../images/Emo24.gif

בגובה העינים, לפי מה שהילד יכול ומסוגל להכיל.כמובן שהכל תלוי בגיל הילד.האם כשאת אומרת בצורה קרה את מתכוונת באופן עניני? תרי

fortune

New member
אני משתפת כמעט בכל

מדובר בשתי בנות 15,13 ובן-11 למדתי לענות בקצרה, מסתבר שהם הולכים לאיבוד ומאבדים עניין אם מרחיבים יתר על המידה כך שתשובה קצרה ועניינית מספקת. לגבי המצב, הפחדים, החרדות, הכעס על מה שקורה - משתפת בהחלט היות ויש להם פחדים, הם שומעים ולא תמיד מבינים והדברים נשארים להם די סתומים ומציקים להם. כשהיו קטנים יותר, הסתרתי המון מפיגועים ועד תמונות מזוויעות שאנו עדים להם שאין סיבה להקרין אותן בפני ילד שאין לו את הכילים להתמודד עם זה, להתגבר על מה שהוא רואה. כמו כן חשוב להקרין אמת. כלומר אם אני מוצאת את עצמי עצובה וילד שואל אותי למה - לעולם אאשר קודם שהוא צודק - אני עצובה. חשוב לא לבלבל את האנטנות שלהם ולענות הפוך כי כך הורסים אותן... לחזק בהם את האימון בעצמם שמה שהם מרגישים ורואים זה נכון (במקרים שזה נכון). מטביעה בהם את היכולת לראות בכל יום יום חדש, שהשמש תזרח גם מחר. צריך ללמד אותם הרבה הרבה אופטימיות בתקופה כה קשה לכולנו.

FORTUNE יקרה האם???../images/Emo24.gif

את משתפת אותם גם במה שזה עושה לך??? האם כשהיו קטנים הסתרת מתוך צורך לגונן עליהם??? אני מסכימה שאם לא משתפים הדברים נשארים להם לא וודאיים וברורים ולעיתים זה מפחיד יותר. תרי

fortune

New member
אני שקופה, פרצופי משקף להם מיידית

את הרגשתי. אני מסבירה, לפעמים אפילו מעירה את מצפונם ע"י שאלות "רטוריות" על המצב בכלל. כמובן שעשיתי זאת כדי לגונן עליהם, מחלומות רעים בלילה, מהסברים לא מובנים שלי, וכד´.

כדאי לשתף ברגשות../images/Emo24.gif

משתי סיבות עיקריות. האחת היא שזו לצערנו המציאות ואין מה לעשות.הילדים צריכים להבין באיזה מצב אנו נמצאים וללמוד להסתגל למצב. הסיבה השניה והחשובה לא פחות היא ששיתוף מעניק לילד תחושה של משמעות, של חשיבות. תחשבי את מי את בדרך כלל משתפת??? את זה שחשוב לך, את מי שאת סומכת עליו. בדיוק כך הדבר נכון לגבי נילדים. תרי

למעלה