בוקר טוב ושבוע טוב לכולם

איליין

New member
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם../images/Emo6.gif

שוב אותו הסיפור היום בבוקר בכי קורע לב מסרב להכינס לגן..מזל שיש לו גננת כזו שיצאה החוצה לעזור (חטפה לא מעט בעיטות )לא נרתאה והכניסה את תום לגן. אח"כ היא התקשרה אלי ונתנה לו לדבר איתי לראות שהכל בסדר..אבל מה לעשות הכל לא בסדר מה יש לידד? פחד שיאבד אותי? אני ממש לא יודעת כל הסוף שבוע הוא אמר שהוא רוצה להיות רק איתי... אני די עובדת עיצות במקרה הזה....ומתחילה לא לאהוב את הבקרים.

ומה עם הערבים ?

מקווה שהם יותר נחמדים לך. ניסית משהו לעשות יותר פונקציונלי ? לדבר עם מישהו מקצועי? להתייעץ? (חוץ מאיתנו כמובן
) לבדוק כיוונים כמו שכבר כתבתנו אי שם למטה? עם תום , עם הגננת? לבדוק עם מישהו אחר שייקח אותו לגן למשך כמה ימים , או מדי פעם? אולי לשאול אותו אם הוא רוצה להחליף גן? מכל מקום מחזיקה לך אצבעות ותקווה שיימצא המקור לבעיה הזו.
זה מטריד מאוד להשאיר ככה ילדון אפילו שיודעים שהוא נרגע אחרי זה.

ophra

New member
ככה זה היה אצלינו....

אני לא יודעת בן כמה הזעטוט שלך, אבל שלי היה בן 4.5 כשאבא שלו ואני נפרדנו. ומילד שהיה הולך לגן בשמחה ובחיוך כל יום, זה הפך להיות סיוט מתמשך כל בוקר. כל הליכה לגן היתה מסתיימת בבכי קורע לב שלו. אחרי שהיה נתלה עלי כמו קופיף קטן, והגננת היתה קורעת אותו מעלי, אני הייתי חוזרת ברגל הביתה, ובוכה בעצמי. בקול רם...
התעייצתי עם מישהי מקצועית,ועל פי עצתה, הסברתי לו בשקט שלגן חייבים ללכת, אבל לא לשום מקום אחר. ובאמת - לתקופה מאד ארוכה כמעט ולא יצאנו מהבית אלא לגן. לא חוגים, לא חברים. השתדלתי להיות איתו כמה שאפשר, לשחק, לבלות ביחד ובעיקר לא "להכריח" או ללחוץ אותו לעשות דברים שהוא חושש לעשות. לאט לאט הוא נרגע..... אם פעם כף היד שלי היתה כואבת מכל פעם שהיינו מסתובבים בחוץ בגלל עוצמת האחיזה - היום הוא כבר מלטף לי בעדינות את כף היד ולא צריך אותה כל הזמן בשביל תחושת הבטחון....
כל מה שאמרתי כאן הוא לא במקום עזרה מקצועית (שאני מאמינה בה בכל ליבי), אבל אולי כדאי לנסות.... בהצלחה
וכל עוד בתקופה הקשה הזו - בשביל זה קיים הפורום... לא?
עפ

איליין

New member
וואו, זה נשמע מה זה מוכר...

תום בן 4.5 עכשיו אבל ההבדל היחידי הוא שאנחנו התגרשנו כשהוא היה בן 7 חודשים בערך אבל נראה לי שרק עכשיו והוא מתחיל לעכל את עניין הפרידה שני בתים וכו´..... תום גם רוצה להיות בבית כל הזמן או רק איתי , למשל אתמול חבר רצה לבוא תום הסכים אבל אחרי שעה הוא גירש את החבר הביתה! רק להיות עם אמא!1 למרות שהיום בבוקר היה יותר טוב וגם התקשרתי לגן אחרי שהגעתי לעבודה ודיברתי עם תום והוא ביקש שאני יתקשר כל יום כשאני מגיעה.

למעלה