בסוף השבוע התארחנו אצל המשפחה.
אחד מהקינוחים שהוגשו בכוסות - חלבי - היה כל כך טעים...
שאלתי איך מכינים וקיבלתי תשובה כזאת:
מקציפים ביצים, מכינים סירופ עם מעט מיץ לימון ומעט גרידת לימון,
(יש להניח שמקררים)
מאחדים את שתי התערובות
ובסוף מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת, בלי אינסטנט.
שמים כף או שתיים בכל כוס, נועצים בהם תותים, מפזרים מעליהם
קראמבל שהוכן מפיסטוק טחון וחמאה.
אז כאחת שנמצאת עכשיו בתחילת דרכה בנושא הקינוחים או העוגות,
זה לא אמר לי כלום. כמעט. אז:
1. איך משלבים/מאחדים סירופ עם מקצפת ביצים? והמקצפת חייבת מעט סוכר, נכון?
2. וכמויות? שיספיקו לכשישה איש (ואני אכפיל) אין לי מושג בכמויות. מישהי יכולה להפוך את זה למתכון?
3. וקראמבל? צריכה משהו בלי פיסטוק או אגוזים אחרים, למען נכדתי האהובה.
כל הסיפור שלי עם המתוקים התחיל בזכותה. היא כבר בת חמש וחצי, ולפני שלושה שבועות ראיתי אותה
באירוע בדמעות בעיניים אומרת לאמא שלה: אמא, אני כבר לא רוצה להיות אלרגית.
נשבר לי הלב. אני חייבת להכין לה קינוחי כוסות צבעוניים או משהו בסגנון.
אז תכף עוד פוסט עם עוד שאלה.
אודה לכל עזרה.
אחד מהקינוחים שהוגשו בכוסות - חלבי - היה כל כך טעים...
שאלתי איך מכינים וקיבלתי תשובה כזאת:
מקציפים ביצים, מכינים סירופ עם מעט מיץ לימון ומעט גרידת לימון,
(יש להניח שמקררים)
מאחדים את שתי התערובות
ובסוף מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת, בלי אינסטנט.
שמים כף או שתיים בכל כוס, נועצים בהם תותים, מפזרים מעליהם
קראמבל שהוכן מפיסטוק טחון וחמאה.
אז כאחת שנמצאת עכשיו בתחילת דרכה בנושא הקינוחים או העוגות,
זה לא אמר לי כלום. כמעט. אז:
1. איך משלבים/מאחדים סירופ עם מקצפת ביצים? והמקצפת חייבת מעט סוכר, נכון?
2. וכמויות? שיספיקו לכשישה איש (ואני אכפיל) אין לי מושג בכמויות. מישהי יכולה להפוך את זה למתכון?
3. וקראמבל? צריכה משהו בלי פיסטוק או אגוזים אחרים, למען נכדתי האהובה.
כל הסיפור שלי עם המתוקים התחיל בזכותה. היא כבר בת חמש וחצי, ולפני שלושה שבועות ראיתי אותה
באירוע בדמעות בעיניים אומרת לאמא שלה: אמא, אני כבר לא רוצה להיות אלרגית.
נשבר לי הלב. אני חייבת להכין לה קינוחי כוסות צבעוניים או משהו בסגנון.
אז תכף עוד פוסט עם עוד שאלה.
אודה לכל עזרה.