בוקר טוב ושבוע טוב. עזרה לגבי קרם וקראמבל

אמרלדה

Active member
בסוף השבוע התארחנו אצל המשפחה.
אחד מהקינוחים שהוגשו בכוסות - חלבי - היה כל כך טעים...
שאלתי איך מכינים וקיבלתי תשובה כזאת:
מקציפים ביצים, מכינים סירופ עם מעט מיץ לימון ומעט גרידת לימון,
(יש להניח שמקררים)
מאחדים את שתי התערובות
ובסוף מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת, בלי אינסטנט.
שמים כף או שתיים בכל כוס, נועצים בהם תותים, מפזרים מעליהם
קראמבל שהוכן מפיסטוק טחון וחמאה.

אז כאחת שנמצאת עכשיו בתחילת דרכה בנושא הקינוחים או העוגות,
זה לא אמר לי כלום. כמעט. אז:
1. איך משלבים/מאחדים סירופ עם מקצפת ביצים? והמקצפת חייבת מעט סוכר, נכון?

2. וכמויות? שיספיקו לכשישה איש (ואני אכפיל) אין לי מושג בכמויות. מישהי יכולה להפוך את זה למתכון?

3. וקראמבל? צריכה משהו בלי פיסטוק או אגוזים אחרים, למען נכדתי האהובה.

כל הסיפור שלי עם המתוקים התחיל בזכותה. היא כבר בת חמש וחצי, ולפני שלושה שבועות ראיתי אותה
באירוע בדמעות בעיניים אומרת לאמא שלה: אמא, אני כבר לא רוצה להיות אלרגית.
נשבר לי הלב. אני חייבת להכין לה קינוחי כוסות צבעוניים או משהו בסגנון.
אז תכף עוד פוסט עם עוד שאלה.

אודה לכל עזרה.
 

חנהפ

Active member
בסוף השבוע התארחנו אצל המשפחה.
אחד מהקינוחים שהוגשו בכוסות - חלבי - היה כל כך טעים...
שאלתי איך מכינים וקיבלתי תשובה כזאת:
מקציפים ביצים, מכינים סירופ עם מעט מיץ לימון ומעט גרידת לימון,
(יש להניח שמקררים)
מאחדים את שתי התערובות
ובסוף מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת, בלי אינסטנט.
שמים כף או שתיים בכל כוס, נועצים בהם תותים, מפזרים מעליהם
קראמבל שהוכן מפיסטוק טחון וחמאה.

אז כאחת שנמצאת עכשיו בתחילת דרכה בנושא הקינוחים או העוגות,
זה לא אמר לי כלום. כמעט. אז:
1. איך משלבים/מאחדים סירופ עם מקצפת ביצים? והמקצפת חייבת מעט סוכר, נכון?

2. וכמויות? שיספיקו לכשישה איש (ואני אכפיל) אין לי מושג בכמויות. מישהי יכולה להפוך את זה למתכון?

3. וקראמבל? צריכה משהו בלי פיסטוק או אגוזים אחרים, למען נכדתי האהובה.

כל הסיפור שלי עם המתוקים התחיל בזכותה. היא כבר בת חמש וחצי, ולפני שלושה שבועות ראיתי אותה
באירוע בדמעות בעיניים אומרת לאמא שלה: אמא, אני כבר לא רוצה להיות אלרגית.
נשבר לי הלב. אני חייבת להכין לה קינוחי כוסות צבעוניים או משהו בסגנון.
אז תכף עוד פוסט עם עוד שאלה.

אודה לכל עזרה.
זה מזכיר לי הכנה של גלידה בייתית שנהגתי להכין, וזה המתכון (אם אני זוכרת טוב מתקבלת בערך 1/2-2/3 קופסא )
מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.

קראמבל ממש לא חייב אגוזים, זה מיקס קמח, סוכר שמן או חמאה, אופים את זה ואח"כ מפוררים ע"פ הקציפה
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
זה מזכיר לי הכנה של גלידה בייתית שנהגתי להכין, וזה המתכון (אם אני זוכרת טוב מתקבלת בערך 1/2-2/3 קופסא )
מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.

קראמבל ממש לא חייב אגוזים, זה מיקס קמח, סוכר שמן או חמאה, אופים את זה ואח"כ מפוררים ע"פ הקציפה
תודה רבה חנה'לה. אבל זה הוגדר קרם, הרגיש כמו קרם (כמו שמנת מתוקה מוקצפת ליתר דיוק) ולא היה קפוא.
אגב, זה גם לא היה בטעם וניל אלא בטעם לימון עדין. אולי אכין למון-קרד ממתכון ישן שיש לי ואוסיף לו קצפת...
לגבי גלידה, פעם הייתי מכינה לבד. היום מה שאני לא חייבת, אני לא מכינה. ותמיד יש גלידה שמתאימה לקטנה
במקפיא. גם בחורף. גם אמא שלה מכינה ומחזיקה לה מאפינס מתוקים בשלל טעמים וסוכריות. מה ששבר אותה
היו הצבעים בכוסיות...
 

אמרלדה

Active member
הייתי שואלת את מי שהכינה
אה... כן. לו הייתי מרגישה שאפשר להמשיך לחפור, הייתי עושה זאת על המקום.

זה מזכיר לי הכנה של גלידה בייתית שנהגתי להכין, וזה המתכון (אם אני זוכרת טוב מתקבלת בערך 1/2-2/3 קופסא )
מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.

קראמבל ממש לא חייב אגוזים, זה מיקס קמח, סוכר שמן או חמאה, אופים את זה ואח"כ מפוררים ע"פ הקציפה

היכן החלבונים?
לא כולם מוכנים לאכול ביצים חיות.
אין לי מושג.
 
למעלה