בוקר טוב ושבתתת ששלום

moon line

New member
בוקר טוב ושבתתת ששלום

בטורו של יאיר לפיד בידיעות אחרונות הוא מתמצת בערך את כל מה שכתבנו כנגד "עיתונאים" וסילופים, שקוראים את זה אפשר להבין אחד לאחד איך העיתונאים מגיעים "למסקנות " וממהרים לצאת בכותרות על אף שהם יודעים שהם יודעים שהם שיקריות . קטע מהטור: מן הראוי לציין שאני כמובן תומך נלהב בעיתונות חוקרת , וחושב שהיא תמצית נשמתו של המקצוע. רק שהעיתונות החוקרת אמורה לעסוק בשחיתויות במס הכנסה ובתחקירים על המלחמה,לא למרר את חייהם של זמרים,סופרים, אנשי טלוויזיה,שחקנים,כדורגלנים. עוד המסקנה היא שברגע שיצאה הרכבת לדרך , היא תאלץ להגיע. לכתבת האומללה שלנו אין בעצם ברירה. היא היא חייבת לעשות כתבות תחקיר מגעילות ושיקריות על אנשים . אם לא תעשה זאת יפטרו אותה. צריך לקרוא את הטור ולהבין איך פועלת התעשיה הזאת. רק אני לא מבינה דבר אחד (או בעצם כן מבינה ..) כשזה מדובר בו בעיתונאית שרוצה לעשות עליו כתבה והוא לא מוכן או אז.. הוא יוצא בכתבה וחושף איך העתונאים מגיעים למסקנות שקריות , יאיר איפא היית קודם? ולסיום עוד ציטוט שאנחנו בפורום כבר אמרנו אותו אלפי פעמים ,קבלו את זה מהפה של יאיר: האם אתם יודעים למה בזמן האחרון אתם מרגישים שהכל רע, הכל מושחת, ולא נותרה במדינה שום חלקה טובה? כי זה מה שאמרו לכם. האם אין אנשים טובים במדינה? בוודאי שיש, רק שאף אחד לא כותב עליהם. ואם כותבים, אז מוכרחים למצוא משהו רע. ואם לא מוצאים ,ממציאים

kapit5

New member
כשזה מגיע אליהם-הם יודעים ליבעוט

גם בן כספית -כשדברים לא היסתדרו כמו שהוא ראה אותם ב- y ב-10,פיתאום הוא "גילה" שהתיקשורת-שומו שמיים- מוציאה דברים מהקשרם ,מסדרת אותם עקום ככה שיוצא מסולף.כנ'ל יאיר לפיד. מה שאני רוצה להגיד זה, שכולם בתעשיה יודעים שזה ככה,יודעים ,ובד'כ שותקים,אבל כשזה מגיע אליהם באופן אישי,הם מזדעקים ויודעים יפה מאוד לצעוק חמס.

שונית 7

New member
שבת שלום:חובה לקרוא ,מוני מהבוקר

אני מתלבטת מה לצטט מהכתבהכי למעשה הככל רלבנטי . הכתבה מתארת מדוע סירב להתראייןלכתבת צעירה באחד המקומונים כי הוא ידע שתכתוב עליו דברים רעים.למה? כיזה תפקידה.גם היא הייתה רוצה אין לה שום אפשרותלבוא לעורכיהולהגיש להםכתבה שעוסקתבכך שהוא אדם חיובי .הם יגידו לה שזו אינה עיתונותוישלחו אותה לכתב את הכל מחדש. זוכמובן לא אשמתה הרי לא היא קבעה את הסטנדרטים.הבחורה ה"מסכנה" חיה בתוךהתקשורת המרושעת והתוקפנית ביותר בעולם כולו.הוא טוען שאין שום מקום אחר עלי אדמות שבו מרשים לעצמם עיתונאים לכתוב אפילו חצי מהדברים המגעילים שנהוג לכתוב אצלנו מדי יום ביומו.אם הגברת מהמקומון תתחיל להיות פתאום נחמדה,היא תעוף הבייתה בלי פיצויים

shongold

New member
ועוד שלושה קטלנים...ממצים!

"אין דבר משעמם יותר מלקרוא שלושת - אלפים מילה שמהסקנה העולה מהם היא שהנ"ל בחור נחמד, אלא אם כן הנ"ל הוא ז"ל. "גם אם הייתי שילוב של אנג'לינה ג'ולי והרב גרוסמן ממגדל העמק, זו עדיין הייתה כתבה מרושעת. לגבי הקורא 'הנבון' - "לו בטח שאין ברירה. כבר שנים מלעיטים אותו בזבל, הוא התרגל לחשוב שהוא זבוב". אלו ממצאים די...ממצים על העתונות של ימינו, שבה זכינו...ל'התברך' ..רק לפני מעט חודשים. וזו כל התורה על רגל אחת שאותה ביטא נפלא כמו שרק הוא יודע יאיר לפיד - על עולם העתונות - ששנים הוא עצמו משתכשך בה! ותודה למון החמודה שהביאה לידיעת כולנו!

rifkin1

New member
יאיר לפיד

הוא אותו עיתונאי שדיי "כיסח" לבר רפאלי את הצורה בטור שלו בגלל פרשת ההשתמטות שלה מצה"ל, בערך כמו שעשה בן כספית לג'קו. רק שיאיר לפיד החליט לערוך ראיון עם בר בתוכנית שלו ותת לה להסביר את עצמה ( לא שאני קונה את ההסברים שלה, היא באמת השתמטה) זה ההבדלל בינו לבין כספית. למרות שהדבר האחרון שאני רוצה זה שג'קו יתחיל לתת הסברים בתוכניות כגון "יאיר לפיד" 'למה הוא לא שירת'...

kapit5

New member
אפשר לכסח ואפשר וכסח

אי אפשר להשוות את ה'כיסוח' של יאיר לפיד לניבזות של בן-כספית.האחרון ברוב חוצפתו גם פנה כזכור לג'קו כדי לעשות הזדככות משותפת.טוב שג'קו לא הסכים ובחר להיתעלם ממנו.לפיד עושה מה שניקרא -הקדמת תרופה למכה- הרי הכתבה עליו תיתפרסם בכל מיקרה.הוא גם מנצל את עובדת היותו עיתונאי כדי לבכות לנו על מה שקורה בפועל.הבעיה שלג'קו ובר רפאלי לא ניתנה היזדמנות כזאת כי הם לא עיתונאים .אגב אני לא חושבת שאפשר ביכלל להשוות בין בר רפאלי לג'קו -היא באמת הישתמטה בצורה מכוערת ע'י נישואין פיקטיביים.

talytal

New member
עניין הלכלוך בעולם התקשורת

הוא לא חדש או מפתיע בפני עצמו. זה ידוע שסיפור סנסציוני ומכוער מביא יותר תהודה מכתבה מאוזנת וחסרת הטיות. האמת שלרוב זה מתקבל בשלוות נפש על ידי הציבור, גם בגלל שאנחנו רגילים לעיתונות הצהובה, הפולשנית והמסולפת, וגם כי ברוב המקרים זה יותר מעניין, והתרגלנו בתור צרכני תקשורת לא להיות מוטרדים מדברים כמו אמת והגינות בתחום הזה. כמו שאני יודעת שרוב מה שנכתב על נינט, למשל, זה שטויות במיץ גזר, אבל זה לא מספיק מטריד אותי באופן אישי בשביל למחות, כך גם היה עם רוב הציבור השפוי בעניין ג'קו, לדעתי. חוץ ממי שבאמת איכפת לו ומרגיש מעורב רגשית בעניין, שאר האנשים אולי הרגישו שיש כאן אי צדק, אבל להטריח את עצמם מעבר למינימום? מה פתאום. זה באמת לא צריך להפתיע אותנו שיאיר לפיד מביע את דעותיו על העיתונות כאשר זה נוגע לו באופן אישי, ולא כאשר זה נגע לאדם שאין לו שום קשר ישיר אליו. זה הכל עניין של עד כמה הנושא קרוב לך לבית וכואב לך בכיס. אפילו שבאופן אובייקטיבי, במקרה של ג'קו הייתה חריגה מפרופורציות באופן לחלוטין מטריד ועוכר שלווה, כך שהיה אפשר לקוות שיותר אנשים יכירו בחשיבות של הנושא מעבר לפרטים הספציפיים... מבחינתי, הדבר החשוב כרגע הדברים הטובים שבדרך, ובתקווה שכל תקופת העליהום וכל הקונוטציות השליליות שאיתה יישארו רחוק רחוק בעבר.

kapit5

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך טליטל

עד שלא קרה כל הענין עם ג'קו ,לא ממש נתתי את הדעת על כמה העיתונות מסוגלת להיות פולשנית,מעוותת וניבזית. רק כשזה מגיע למישהו שאתה אוהב אתה קולט את העניין. עצוב לחשוב שזה ככה במדינה שלנו,שכדי לימכור עיתון או תוכנית אתה חייב להיות צהוב ושלילי.

rifkin1

New member
זה ממש לא רק במדינה שלנו

קחו למשל את התקשורת הצהובה של ארה"ב ('נשיונאל אינקוואיר', 'סטאר') והתקשורת הצהובה של בריטניה שהן פי 10 יותר נבזיות, שקריות, מסולפות וצהובות מהתקשורת הצהובה של שלנו. שלא נדבר על צלמי הפפרצ'י שם. אני אישית ראיתי תמונה של ג'ניפר גארנר יוצאת מחנות כל שהיא ולא פחות מעשרה צלמי פפראצ'י מקיפים אותה ומצלמים. ואסור לשכוח את מה שקרה שנסיכנ דיאנה...

שונית 7

New member
אמן לכל הדברים הטובים שבדרך.לגבי

נינט גם אני חושבת שממררים לה את החיים סתם ונכון שפחות איכפת לנו אבל התנהלות התקשורת בעיתית וכוחנית ועם ג'קו הם עלו עליית מדרגה רצינית וכמו שכבר אמרתי אני בטוחה שאם הוא לא היה אומר אף מילה רעה נוספת השיר מדינה ....ואי השררות הצבאי היו מובילים לאותו עליהום בדיוק כי הטרה הייתה לכסח את תופעת כוכב נולד והוא היה רק האמצעי וכמו שאדון לפיד העיתונאי אומר:אם רוצים לכתב עליך דברים רעים יכתבו ימצאו או יפברקו ולא יהיה כדאי לך לתבוע אותם כיאחרי שנים של משפט תקבל אולי 300 שקל פיצוייפ אבל את דברי הבלע של הכתבה ידסקסו ויזכרו לעד

rifkin1

New member
העיתונות הצהובה לא אשמה אלא הציבור!

אין מה להגיד, התקשורת (לרוב הצהובה) היא דבר נוראי וזה ידוע שעיתונאים כגון בן כספית הם אנשים חסרי מצפון שיעשו הכל על מנת להשיג סקופ וכתבה טובה שתצבור אלפי תגובות ולא משנה במי הם פוגעים. אפילו הם בעצמם מודים בזה. אבל הסיבה שבגללה התקשורת כל כך צהובה, נבזית, שקרית ומסולפת היא הציבור שקורא אותה, צופה בה, מאזין לה ונותן לה במה. תחשבו על זה שאם התקשורת לא היתה כזו עיתונים כגון "פנאי פלוס', 'רייטינג' 'ידיעות', 'מעריב' וכו' היו פושטים רגל. תוכניות כמו 'גיא פינס' ו -'Y בעשר' היו יורדות ממזמן כולל אתרי אנטרנט כגון 'ואללה', 'NRG', ו - 'MSN'. ולמה זה לא קורה? מפני שהציבור לצערינו צמא לשערוריות, לכלוך ורכילות. אם אותן כתבות ב '7 לילות' על ג'קו, נינט ואור כחלון היו כל כך ישרות ואמיתיות אנשים היו ממזמן משתעממים מפני שהם מחפשים לכלוך ואותו כתב היה ננזף או מפוטר. מצד אחד כולם אומרים: איזה מסכנים נינט ויודה, מה רוצים מהם? אבל אם מחר תתפרסם כתבה ענקית על היחסים בינהם כולם אבל כוווולם ירוצו לקנות וידברו על זה במשך שבעועות. מישהי שאלה כאן למה התקשורת לא פרסמה שג'קו ומאיה הופיעו בפני ילדים במצוקה 'בגבעת ברנר'? מהסיבה הפשוטה שאנשים יעדיפו לקרוא שג'קו ומאיה ניהלו רומן מאשר שהם הלכו סתם ככה להופיע בפני ילדים במצוקה. אני לא אומרת שלא מפרסמים את הדברים הטובים והנקיים אבל מעט מאוד... בן כספית ושאר העיתונאים והכתבים הם חמורים לא קטנים אבל עצם העובדה שהשם של ג'קו, נינט, יודה רן וכל השאר מושכים אותנו לקרוא את הטורים והכתבות שלהם או כל פיפס רכילותי קטן שהם מוזכרים בו הם ימשיכו בשלהם מפני שהם יודעים שאנחנו ניפול בפח הזה. לא סתם הצעתי לטלי לא לאשר כאן פיסות רכילות, כתבות צהובות, ותמונות פפרצ'י מפני שעל ידי פרסומו של אותו 'חומר צהוב' אנחנו נותנים 'לעיתונאי הקטן' לנצח.

talytal

New member
אני מסכימה איתך

שהלך הרוח הציבורי מחפש את החומר הרדוד והשערורייתי. אין בכלל ספק בזה. אם זה לא מה שהיה מוכר, זה גם לא מה שהיה מפורסם, אחרי הכל המטרה היא למכור עיתונים ופירסומות, ולא שום דבר אחר. העיתונאים כותבים צהוב כי הציבור רוצה לקרוא צהוב. אפילו שמדובר לדעתי במעגל שמזין את עצמו, והגבול כל הזמן נמתח עוד ועוד כלפיי מטה, כי העיתונים השונים גם נמצאים בקרב ביניהם, וכמה שיותר נמוך יותר טוב... אבל - בעניין של לא לאשר לאנשים לכתוב או להתייחס כאן לרכילויות, אני מחזיקה בעמדתי, שלא לאשר דברים כאלה זה לא "לנצח את העיתונאי הקטן" אלא פשוט לטמון את הראש בחול. אנחנו חיים במציאות מסוימת, והתעלמות ממנה לא תועיל לנו בכלל, היא עשויה אפילו לפגוע בנו. יש בעיה אמיתית עם ההגדרה של כתבות צהובות, כי פחות או יותר כל מה שנכתב בעיתונים היומיים מכיל מידה מסוימת של צהוב. אם מדובר בכתבה רכילותית נטו בלי שום תרומה כלשהי בידע רלוונטי, אז בסדר, אבל לרוב דברים לא עובדים ככה, וברוב הכתבות יש גם פן רכילותי וגם פן חדשותי כלשהו. חוץ מזה, שיש גם חשיבות לדרך ההצגה של ג'קו בכלי התקשורת, מבחינתנו, כמו שיעידו המוני השרשורים שמוקדשים אך ורק לאיך כתבו עליו פה ובאיזה מילים התייחסו אליו שם...

rifkin1

New member
טלי, הבעיה היא

שאותו חומר צהוב ורכילותי מאו אוד משפיע כאן בפורום ויוצר המון סערות... זה לא שמישהי כאן מפרסמת כתבת רכילות וכולנו אומרים 'ואללה, זה בטח לא נכון או שבטח הגזימו פה' ועברים הלאה אנחנו נפגעות מזה ופותחות כאן דיונים ומגיבים לטוקבקים. קחי למשל את המאמר האחרון של בן כספית על ג'קו, טדי ו'כוכב נולד', כולנו שאלנו את עצמינו למה האיש הזה כל כך אובססיבי ולא כותב על המלחמה ופרשת המיסים הגדולה של הממשלה? מפני שמאמר עם השם של ג'קו ונינט ימשוך יותר תגובות ויותר דיונים מאשר שערורית המיסים בממשלה. נינט יותר מעניינת משולה זקן...מה לעשות??? אנחנו רק בהתחלה, ואני משערת שככל שהקריירה של ג'קו תתפוס יותר תאוצה כך גם רמת הרכילות, הפצת השמועות, הסילופים בכתבות והפלישה לחייו הפרטיים תעלה והשאלה מה אנחנו כפורום תומך נעשה על מנת לא לפגוע בו???

שונית 7

New member
ריפ העניין הוא שכשהקריירה תתפוס

תאוצה יהיה יותר איזון.כן תמיד תהיה רכילות צהובה ואף יותר אבל לפחות יכתבו גם ביקורת על המוזיקה שלו וחלק ממנה יהיה גם חיובי

טלפטית נשמה...

בדיוק סיימתי לקרוא את הטור...והנה אני נכנסת, רק מה חבל, שאדון לפיד, שכח להזכיר את אשתו שהצטרפה לעליהום הזה...זוכרות? וההתנצלות (בעקבות שון יש לציין) המחוצפת שלה...זוכרות? פחחחחחחחח לא מתה על החלקלקות שלו... עד שזה נוגע לקצוות השיער שלו זה כנראה לא ממש דגדג לו...

למעלה