בוקר טוב ושבת שלום לכולם...

בוקר טוב ושבת שלום לכולם...

הרבה זמן לא כתבתי כאן וזאת משום שאני מאוד עסוק בתקופה האחרונה אבל זב לא אומר שאני לא קורא את ההודעות...כידוע לכם אני מגדל שני מתכדרים ומתכדרת נוספת בוגרת של איתי מהפורום,אני שומר לו עליה לרגל נסיעה שלו...אז ככה,המתכדרת בת שנה וחצי ואוכלת היטב גם בחורף ואין שום בעיה,הזכר צם כל החורף וטרם חזר לאכול ועושה רושם שהוא איבד במשקל ומדי פעם אני מנסה לתת לו לאכול ועדיין הוא מסרב...הוא בין שנתיים וחצי וניראה קטן יותר מהנקבה,הוא אכל בפעם האחרונה ב-22-12 והשיל ב-18-12 וניראה כי הוא עומד להשיל בשבועיים הקרובים,מה לעשות? ואיך ליגרום לו לחזור לאכול? כמו כן המתכדרת של איתי גם כן לאחר צום מזה כארבעה חודשים וטרם חזרה לאכול,למישהו יש רעיון?...עכברים יש לי בשפע וחןלדות גם...ביחד יש לי בערך 35 עד 40...תודה לכולם...
 

OREAL1111

New member
שבת שלום ..

בעיקרון צריך להמשיך ולנסות להאכיל את הפיתונים,יש כמה וכמה שיטות שיכולים לעזור לחלק מן הפרטים ולחלק לא. הינה כמה דבריים כלליים : תנסה לגוון בכל שיטה ושיטה במופעי המכרסמים ,תישתדל להעלות טיפה את הטמ"פ בזמן ההאכלה,וכמובן תיצור חושך. והינה כמה שיטות שיכולות לעזור : 1.תנסה לשים את הנחש עם המכרסם בתוך שק בחדר חשוך לכמה שעות,השק יכול לתת לנחש ביטחון רב וכך יתחיל לאכול. 2.תנסה ליטבול את ראש המכרסם במרק עוף,אצלי אישית זה לא הצליח אבל אני מאמין שלא סתם המליצו על השיטה. 3.תנסה לתת לנחש פרט צעיר של אותו המכרסם בו אתה מאכיל,לפעמים דווקה פרט קטן מחזיר לנחש את התיאבון. 4.לגבי גיוון במיני המכרסמים,פה יש טיפה בעיה.. לפי מה שהבנתי לאחר כמה דיונים בפורום אין הבדל משמעותי בערך התזונתי בין מיני המרכסמים שאפשר לירכוש בארץ (למשל אוגרים סיברים,אוגרים סורים,גרבילים וכולי) אבל בכל זאת החלפת מין המכרסם יכולה להוות כמה וכמה בעיות.. הבעיות העיקריות הם : א.בעיית הכסף,חלק ממיני המרכסמים שהזכרתי הרבה יותר יקרים מעכברים וחולדות. ב.חלק ממיני המכרסמים שהזכרתי מאוד תוקפניים ויכולים לסכן את הנחש (לאומת עכברים למשל ,פה הסיכון הוא נמוך יחסית),הבעיה המדוברת פה רלוונטית לפרטים האוכלים מכרסמים חיים . ג.הקושי במציאת המכרסמים,לפעמים זה כרוך בנסיעה ארוכה ויקרה בכל פעם!פה בחדרה לא הייה קל לימצוא גרבילים למשל. ד. ודבר אחרון והבעייתי ביותר הוא שיש פרטים שאומנם יחזרו לאכול אך לא יהיו מוכנים לחזור לאכול מיני מכרסמים אחרים,זה יכול ליהיות כרוך ותהליך ארוך ומייגע מאוד! יש עוד כמה וכמה שיטות,חלקם די שטותיות וחלקם לא מתאימות לפורום,אגב השיטות הנ"ל כמובן לא שלי,ביררתי בעבר בפורומים בחו"ל לגבי שיטות עזר להחזרת הפיתונים המיתכדרים לההאכלה סדירה... מקווה שעזרתי.
 

רן333

New member
"צום החורף" נמשך גם אצל הפיתונים

הבוגרים שלי. לדעתי, אין לך מה לדאוג. בד"כ הצום הזה נפסק אצלי בסביבות חודש יוני, ולפעמים מאוחר יותר. אותי זה אף פעם לא מדאיג. (אגב, כשמדובר בפיתונים מתכדרים בוגרים ובריאים, גם צום של שנה עד שנה-וחצי לא עושה עלי יותר מדי רושם.) בכל מקרה, גם אם אתה כן דואג, אני בהחלט לא ממליץ על "שיטות מיוחדות" כלשהן, הכרוכות בשינוי סוג הטרף או שיטת ההאכלה. מה שהשיטות האלה משיגות בד"כ הוא נחשים "מפונקים" שמסרבים לקבל את פריטי הטרף שבהם נוח לך להאכיל. ההמלצה שלי בנושא היא להציע, מדי פעם, את הטרף שבו נוח לך| להאכיל ושאותו הנחשים קיבלו בעבר (עכברים? חולדות?). כמו שכבר כתבתי כאן בעבר, ברוב המכריע של המקרים, גם כשמדובר בצום חריג (וזה לא המקרה שלך - צום חורפי שנמשך עד יוני הוא בהחלט לא דבר חריג), הנחשים חוזרים בסופו של דבר לאכול פשוט כשמתחשק להם, בלי שנגרם להם נזק כלשהו. ובמקרים הבודדים שבהם הנחש לא חוזר לאכול ומת - לרוב מסתבר שהוא סבל מבעיה בריאותית קשה כלשהי, שבה איננו מסוגלים לטפל גם כשאנחנו מגלים אותה בשלב מוקדם (גידול סרטני, או דבר דומה). (את הדברים האחרונים אני מבסס לא על ניסיוני (הדל יחסית), אלא על זה של הברקרים.)
 
למעלה