בוקר טוב ושבת שלום לפורום הנכבד|אשו

אסתרס

New member
בוקר טוב ושבת שלום לפורום הנכבד|אשו

הלילה עבר על כוחותינו בשלום ובשקט. התעוררנו רק ב-7 וכמובן היה לכך תשלום רטוב.אין דבר הכל כבר בכביסה. שלמה חמוד כרגיל. אם אתם זוכרים בזמנו סיפרתי לכם שהפסיקו לשלמה את הממוריט בגלל שקבל ציון נמוך מ-10 במיני - מנטל, וגם קופח נתנה ממוקס במקום אביקסה, ומצבו של שלמה הדרדר באופן פתאומי , ואז חזרתי לאביקסה המקורי, שעולה כ-700 שח והתחלתי בתרופה חדישה לזכרון ושמה רימיניל. ועלינו במינון בהדרגה, ויש שיפור במצבו. כמובן לא חזרנו למה שהיה אבל יש שעות ששלמה מבין ומגיב , והעיקר יוצאות מידי פעם משפטים קצרים עם משמעות וקשר לסיטואציה. גם במרכז היום ציינו לפני את התופעה, והם לא משוחדים כמוני , הם לא יודעים שהחלפתי תרופה. אני מקווה שימשיך ככה ולא יהיה יותר גרוע. שבת שלום

נילי41

New member
../images/Emo20.gif שבת שלום אסתר ../images/Emo139.gif

מהי התרופה החדשה לזיכרון, רימיניל, שאת מציינת? היינו השבוע עם בעלי במרפאת זיכרון לביקורת חצי שנתית והציון שהוא הוציא היה 11/30 שזה נמוך מאוד, והרופא שלו לא הציע לנו תרופה חדשה כלשהי. אם יש בשוק תרופה חדשה, האם לא צריך ליידע אותנו, המשפחות? אני אשאל את הרופא שלנו בטלפון על זה. חבל שלא ידעתי קודם, כי הביקורת הבאה שלנו תהיה רק בעוד חצי שנה, אם לא יהיה משבר כלשהו לפני כן. בעלי מקבל עכשיו ממוקס וריספרדל במינון מאוד נמוך והוא די מאוזן, רגוע ומשתף פעולה. הרופא שלו מאוד מרוצה ממנו. הוא אומר שהוא "במצב טוב מאוד למצבו", כלומר יחסית לציון הנמוך במינימנטל טסט הוא נראה טוב ומתקשר כאילו שהוא במצב יותר טוב ממצבו האמיתי. אבל זה רק כאילו. כי בעצם התפקוד שלו ממש ממש מוגבל. אין לו מושג משום דבר בבית. וגם במרכז היום הוא מאוד פסיבי, אבל הוא משתף פעולה, הוא מתקשר יפה, הוא תמיד במצב רוח טוב ועדיין יש לו חוש הומור שהוא משתמש בו כשהוא לא יודע מה לעשות או מה אומרים לו, וככה נחלץ ממצבים מביכים. אני נאנחת כי אני מתנחמת במצב גרוע למדי, כי בעצם היה יכול להיות הרבה יותר גרוע, כמו שרותי מתארת, או אחרים כאן בפורום. תודה לאל שאין לנו התפרצויות זעם או חשדנות, או הזיות וכו'. מלבד מפעם לפעם שהוא מבקש שאני אקח אותו "הביתה"... שגם זה בשבילי כמו בוקס בבטן. שבת שלום.

zs1957

New member
שבת שלום נילי יקירתי

רמיניל ואיביקסה הן התרופות החדשות בשוק . הן לא בסל הבריאות וכמו שאסתר אמרה כל תרופה עולה 700 ש"ח. אינני מכירה תרופה יותר חדישה משתי התרופות הללו. יחד עם זאת יש לזכור שהתרופות מעכבות את התפתחות המחלה בין 6-12 חודשים. אחר כך זה כבר לא משפיע. זה אולי מרגיע פסיכולגית את בני המשפחה המטפלים אבל זה לא עוצר את התדרדרות המחלה. לכל תרופה יש תופעות לוואי. שתי התרופות הללו גורמות לסחרחורת. אנא התייעצי עם הרופא המטפל. את יכולה להפנות שאלות לשתי הרופאות המומחיות לזיכרון באתר : www.alz.co.il תקבלי מהן תשובה בהקדם. כל טוב, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif תודה לך זהבה יקירתי

את האיביקסה אני מכירה וגם שמעתי עליה וקראתי עליה רבות. בעלי מקבל את המקבילה המקומית לאיביקסה, ממוקס, והוא "במצב טוב למצבו", מאוזן ורגוע, ואינו סובל מסחרחורות, כך שזה מתאים לנו. הממוקס עולה מחצית המחיר מהאיביקסה! על הרימיניל לא שמעתי עד עכשיו ולכן הופתעתי. אני אתייעץ עם רופאו. מאחר והוא מאוזן טוב כרגע, לא נראה לי שיש צורך לשנות משהו בתרופות שלו, אבל טוב לדעת שיש עוד משהו שאפשר יהיה לנסות כשיהיה צורך לכך... בקשר לרופאות המומחיות לזיכרון באתר "חיים עם אלצהיימר", ניסיתי להיכנס לפורום המומחים ונראה לי שהוא לא פועל עדיין. לא הצלחתי להיכנס לשום קטגוריה באתר הזה למרות שנרשמתי אליו וגם קיבלתי מהם בדואר חוברת הסברה על אלצהיימר. אולי בימים הקרובים הוא יפעל. שבוע טוב ורגוע לכולם.

zs1957

New member
פורום חיים עם אלצהיימר פועל

היי נילי פורום "חיים עם אלצהיימר " פועל. כדי להכנס לפורום צריך קוד וסיסמא וצריך להיות חבר באתר זה כמובן בחינם. אני נכנסתי לפורום ושאלתי את אחתץ הרופאות שאלות בנושא בדיקה גנטית והיא ענתה לי. הן עונות לכולם תוך 48 שעות . שבוע טוב ונעים זהבה שחם

zs1957

New member
בוקר טוב ושבת שלום לפורום המדליק

שבת שלום אסתר יקירתי, תמשיכי לתת לשלמה אביקסה + רימיניל עיכוב של המחלה בין 6-12 חודשים. אם את מרגישה שיש שיפור ולו קל במצבו שווה לתת. יחד עם זאת לכל תרופה יש תופעות לוואי התרופות הללו גורמות לסחרחורת. לכן זה גם מסביר את הנפילות של שלמה. עצתי להתקין פעמון שכל פעם שהוא יורד מהמיטה תלכי אחרין שלא יפול חס וחלילה. אמא שלי קבלה אריספט חמש שנים עד שהפסקנו לה כי התרופה עשתה בעיות בתפקודי כבד ולא היה כל שיפור. אנחנו שלמנו בזמנו 1000 ש"ח לתרופה כל חודש . התרופה לא הייתה בסל. גם רמיניל ואביקסה אינם בסל ואת משלמת 1500 ש"ח לחודש עבור התרופות. יש לנו שכן חולה אלצהיימר שאני ובעלי אמצנו אותו ואת אשתו הוא לקח רימיניל ואחר כך אביקסה ושתי התרופות גרמו לו סחרחורות שלחתי אותו לרופא מומחה במרפאת הזיכרון והוא הוריד לו את התרופות במקום זה נתן לו אומגה 3 וויטמין E הוא כבר 10 חודשים ללא תרופות ואין שינוי במצבו המצב סטטי.הסחרחורת נעלמו. הוא הולך למועדון לגיל הזהב בעיר, שר במקלה של המועדון, הולך להצגות עם החברים במועדון, נוסע לטיולים, שומע הרצאות , כל הגירויים הללו ומפגש עם אנשים מאיטים את התדרדרות המחלה. שבת שלום זהבה שחם

../images/Emo184.gif שבוע טוב לכולם ולך1957

לפי מה שאת כותבת שהשכן שאת ובן זוגך מאמצים לא לוקח כדורים, זה נכון גם לגבי בן זוגי ,הוא לקח כדורים בתחילת המחלה כחודש וחצי והפסיק,הוא אמר שכל הכדורים עושים לו לא טוב והוא נפל ברחוב פעם אחת, מאז שהוא במועדון הוא השתפר לטובה בלי כדורים, הוא יותר מבין מה אני רוצה ממנו כנראה שהריפוי בעיסוק עוזר יותר להבנה. הוא התחיל גם להשמין, ולא כמו בתחילת המחלה שירד 10 קילו וכעת עלה בחזרה ויותר.אני מאוד מסכימה עם מה שאת כותבת שהגירויים הללו ומפגש עם אנשים מאיטים את ההידרדרות המחלה , שנשמע בשורות טובות.

zs1957

New member
שבוע טוב לכולם ולך

שנשנמע רק בשורות טובות. כל טוב, זהבה שחם

למעלה